El Viver de Celleristes de Barberà de la Conca ha començat aquest dijous la verema amb unes previsions molt optimistes per part de les empreses que en formen part.
Les baixes temperatures de la primavera que s’han allargat fins ben entrat l’estiu han endarrerit un deu dies l’inici de la campanya. Aquest fet però no és cap inconvenient, tot el contrari, la lenta maduració fa preveure un any de vins excepcionals.
L’empresa Dasca-Vives ha encetat la campanya de verema amb una de les 7 varietats de raïm blanc que es preveu que entrin al Viver i que tenen la característica de ser fresques i molt afruitades. Les varietats de raïm negre es veremaran més tard i any rere any el trepat va agafant més força com a varietat autòctona i diferenciadora dels vins de la Conca de Barberà.
Quan els enòlegs ho creguin convenient i en funció de paràmetres com l’estrès de la vinya, la sanitat vegetal, la meteorologia i la maduració s’aniran entrant les varietats en el seu punt òptim. Tota la verema és seleccionada a la mateixa vinya i posada en caixes de 20 kg per tractar el raïm de la millor manera possible. Una vegada arribada al Viver es pesa i passa per la taula de tria per fer una segona selecció dels raïm i garantir una excel·lent matèria primera.
Aquest és el segon any que el Viver de Celleristes està reconegut com a celler mixte per elaborar vins tradicionals i vins ecològics. Els vins amb certificació ecològica tenen cada cop més reconeixement i és un tret diferenciador a l’hora de la comercialització. Els coordinadors del Viver tenen molta cura perquè cal seguir un protocol de neteja estricte i els dies d’entrada de verema certificada ecològica no poden coincidir amb els de verema convencional.
A partir d’ara i, durant aproximadament 2 mesos, les 9 empreses allotjades al Viver de celleristes que es gestiona des de el Centre d’Iniciatives Empresarials Concactiva es coordinaran per fer les entrades de verema corresponents amb unes previsions d’entrada de verema inicials de 90.000kg. L’entrada de noves empreses, la consolidació de les empreses actuals i l’increment de les exportacions situen les previsions de collita al màxim de capacitat del Viver.
CCCB.














