Ràdio-Teatre radiofonic.
Radioteatre amb l’alumnat de 2º d’ESO de l’Institut Martí l’Humà. 2016/2017.
Del no–res
Aquesta història narra la vida d’un indigent que viu les petites peripècies del dia a dia; però amb una gran diferència: haver estat a la presó.
El fet d’haver estat a la presó li limita les opcions per escollir la vida que vol tindre. Per sort, t va trobar xicota.
L’obra ha estat escrita pel Jordi Cailà i el Jordi Bacardí, de 2n d’ESO, i està basada en un llibre escrit per un indigent, al qual va passar un fet semblant.
Radioteatre amb l’alumnat de 2º d’ESO de l’Institut Martí l’Humà. 2015/2016.
Mite de Filemó i Baucis.
Tot i que pugui semblar una cursilada, haver viscut estimant els altres obre les portes de la felicitat i la bona sort. Això és el que explica el mite de Filemó i Baucis, en el qual una parella d’ancians adorables són recompensats pels déus.
El motiu de tal recompensa? Haver estat generosos.
El secret? Estimar i no prejutjar els altres.
Prejudicis, d’Anna Navarro..
Radioteatre amb l’alumnat de 2º d’ESO de l’Institut Martí l’Humà. «2015/2016»
Quan un s’enamora, s’oblida del que el separa de l’altre, perquè , en l’amor, el que compta són els punts d’unió, no les dissonàncies. És més, per al qui estima, les dissonàncies són una via per a enriquir-se com a persona. Ara bé, de vegades, els prejudicis socials ens en fan adonar; llavors veiem una cultura, una religió, un color, una llengua (hi ha qui en diu, fins i tot, una raça) en l’altre.
Mite d’Apol·lo i Dafne (adaptació)
Apol·lo, déu del sol i de la música, es va enamorar perdudament de Dafne, una nimfa del bosc. La volia amb ell costés el que costés… Tanmateix, en va fer un gra massa. Va portar el seu desig a un extrem en què la llibertat de la noia va quedar totalment envaïda.
Aquesta obra acaba amb dues preguntes:
Es pot estimar tant una persona?
On s’acaba l’amor i comença la possessió?
Un somni.
(adaptació de la narració de Ferran García, 2n ESO)
El Ferran ha de comprar un piano per a la seva germana, però no és tan fàcil perquè es troba instal·lat en un somni. I ja sabeu que les històries d’un somni són inconnexes i aparentment inversemblants.
Radioteatre amb l’alumnat de 2º d’ESO de l’Institut Martí l’Humà. 2015/2016
Fantasia africana
(adaptació de la narració de la Clàudia Esplugas, 2n ESO)
La Joana Llop és una veterinària amb molta vocació que té l’oportunitat de viatjar a la sabana africana. Allí viu aventures tan sorprenents com perilloses. Us podeu imaginar aranyes monstruoses, un elefant sense orelles o personatges rocambolescos amb poders sobrenaturals? Doncs, poseu-ho tot junt i escolteu aquesta narració de la Clàudia…
El mite D’Aracne
Jack Dragon i l’espasa del mal
Radioteatre amb l’alumnat de l’Institut Martí l’Humà. 2014/2015
Durant el segon trimestre, l’alumnat que ha assistit al club de lectura d ela biblioteca ha escrit cinc narracions, de les quals dues han estat editades en format de teatre per a ràdio. Es tracta de la història de la Maite Ramos, Un gran valor sentimental,i la de la Clàudia Esplugas, Del passat al futur.
Un gran valor sentimental
La Maite és una bona noia, d’aquelles que no sap dir que no a ningú i que fa bona cara a tothom. Però resulta que alguns dels seus companys li fan bullying; potser precisament perquè la veuen massa bona noia. Sort que la bondat sempre triomfa, i la Maite troba algú que sap valorar-la i potenciar les seves qualitats.
Adaptació de la narració escrita per la Maite Ramos Ferrer, de 1r d’ESO.
Del Passat Al Futur
L’alumnat de 1r d’ESO de l’Institut Martí l’Humà que ha fet la matèria alternativa de “radioteatre” durant aquest primer trimestre del curs 2014-15, ha escrit i gravat tres narracions que podeu escoltar des del web de La Veu Jove de la Conca, wwwlaveujovetv.cat .
Els títols de les obres són El descobriment de la Jana, de la Noemi Arche, Les cent i una històries, de l’Estela Ribé, i El camí de l’aigua, de l’Alba Civit. Elles tres han estat les autores de les narracions i els seus companys í companyes n’han fet una dramatització amb efectes sonors en directe, inclosa la música de Les cent i una històries, que va interpretar la Berta Garro amb el clarinet.
L’activitat s’emmarca en el projecte de lectura a la biblioteca i compta amb la col·laboració del Sr. Ramon Maria Huguet, el qual setmanalment assisteix a l’institut per a fer les gravacions.
Ja s’havia realitzat la mateixa experiència en cursos anteriors, però en aquesta ocasió les narracions han estat escrites amb motiu de la participació de l’alumnat de l’institut en el certamen literari convocat per l’associació literària L’Escarritx a l’octubre sobre el tema “les dones al món”.
Per aquest motiu, en totes tres obres s’hi pot observar l’actitud d’una dona enmig del context social en què es desenvolupa la seva vida.
“El camí de l’aigua” de l’Alba Civit.
“El descobriment de la Jana”, de la Noemi Arche.
“Les cent i una històries” de l’Estela Ribé
Ràdio-Teatre radiofonic. Alumnes de 3t i de 4t ESO de l’Institut Martí l’Humà de Montblanc
“Anna la Torera”. Teatre radiofònic.
Anna, la torera explica l’experiència d’una noia que mostra la seva afició a torejar. Sense fer-ho conscientment, l’Anna trenca els esquemes convencionals d’una família clarament masclista, en què tots – o gairebé tots- pensen que el lloc de la dona és al costat del seu marit per a servir-lo en les seves necessitats més bàsiques, com ara tenir-li el menjar a punt.
Alumnes de 3t ESO de l’Institut Martí l’Humà de Montblanc-2013/2014
“El Drac Evarist”. Teatre radiofònic.
El Drac Evarist és una obra ideada, escrita i dramatitzada per alguns alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Martí l’Humà.
Es tracta d’una innocent adaptació de la Llegenda de Sant Jordi ambientada en un temps actual i amb la presència de més dracs del compte.¡ i un Sant Jordi amb gastroenteritis.
Alumnes de 4t ESO de l’Institut Martí l’Humà de Montblanc-2013/2014
“Pancraç dels ferros” Teatre radiofònic.
“Pancraç dels ferros” és el títol d’una comèdia i és, també, un projecte dissenyat i dut a terme per l’alumnat de 4t ESO del segon trimestre de l’Institut Martí l’Humà de Montblanc.
Basada en la història d’un alcalde de Barcelona que es va enriquir comprant a bon preu col·leccions d’objectes antics-,
“La banda dels porcs”. Teatre radiofònic.
Som alumnes de 4t ESO de l’Institut Martí l’Humà de Montblanc. Ens hem inspirat en el tradicional conte d’Els tres porquets, de manera que hem transformat els protagonistes en tres ineptes…………
Alumnes de 4t ESO de l’Institut Martí l’Humà de Montblanc
“Saben qui sóc”
És el títol d’una comèdia que gira al voltant d’un barret.
La més llarga i complexa, “Saben qui sóc” –fonamentada en la màfia russa, aquesta comèdia va ser escrita i interpretada pel grup de teatre de l’institut el juny de 2012.
Els personatges d’aquestes cinc obres inclouen una varietat de perfils a fi que tot l’alumnat que hi participava se sentís còmode interpretant un paper o altre.
Teatre radiofònic. Una comèdia d’un barret.