L’empelt es una columna d’opinió i una finestra oberta a l’exterior. Parlarem de temes relacionats amb la viticultura i l’enoturisme i d’altres que no ho són tant.
Estem apunt d’entrar de ple a la campanya electoral d’unes eleccions que decidiran les persones i els partits que governaran els diversos pobles de la comarca els propers quatre anys i. en conseqüència, també el Consell Comarcal. És el moment de posar damunt la taula els models i les propostes de poble i de comarca………..(lleguir més)
Com queda la DO Conca en l’últim informe Nielsen?
Les dades aportades pel darrer informe Nielsen, molt comentades arreu, han situat per primera vegada la suma de totes les DO catalanes al capdavant del consum de vi a Catalunya, com ja hem comentat en un article recent publicat a .……….(lleguir més)
La importància del Trepat.
El mercat del vi és un mercat molt madur, molt atomitzat, marcat per la gran varietat de zones vitivinícoles que existeixen arreu del món i que, per tant, produeixen vins i ofereixen multitud de propostes diferents i de molta qualitat. Tenint en compte aquest factor, doncs, és vital posicionar-se ..………(lleguir més)
Zones Rurals.
El darrer reglament del desenvolupament rural a la Unió Europea i la nova Política Agrària Comuna ( PAC ) 2014-2020, obren una nova i actualitzada orientació dels incentius a través d’ajuts econòmics, a fi de garantir el desenvolupament sostenible de les zones rurals, centrant-se en un número limitat de necessitats bàsiques que c..…(lleguir més)
Taxa turística; teoria i pràctica.
L’impost sobre les estades en establiments turístics es va començar a aplicar l’1 de novembre de 2012 a tot el territori català. Va ser aprovat pel Parlament de Catalunya per la Llei 5/2012, del 20 de març, de mesures fiscals, financeres i administratives i de creació de l’impost sobre les estades en establiments turístics...…(lleguir més)
L’oportunitat del turisme familiar a la Conca de Barberà.
La Conca de Barberà és una comarca amb grans potencials turístics, a prop de les infraestructures de les ciutats com Tarragona, Lleida i Barcelona, trobem una conca geogràfica ben marcada amb una capital com Montblanc emmurallada, enmig d’un paisatge de mosaic agrícola amb diferents punts elevats on admirar el paisatge..…(lleguir més)
“només el 10%”.
Carles Andreu, president de la DO Conca de Barberà, afirma que: “només el 10 % del raïm que es produeix a la Conca, es queda a la Conca i s’embotella a la Conca”. Aquesta dada no sorprèn si tenim en compte que la majoria dels caves que podem trobar al mercat porten vi blanc base cava de la Conca de Barberà. En paraules de Josep Maria :.…(lleguir més)