El Museu de la Vida Rural i Versembrant organitzen un taller de rap per als més joves.
Seguint les passes de la cançó protesta de Woody Guthrie i del fil de l’exposició “The Dust Bowl. Quan la natura es rebel·la” el Museu de la Vida Rural i Versembrant, programen un taller de rap al museu els dies 14 i 15 de desembre. L’activitat es realitzarà en dues sessions, de dues hores cada una, des de les 18:30h i fins les 20:30h. El taller és obert a tots els públics però està enfocat, sobretot, als més joves. L’activitat requereix inscripció, que s’ha de fer trucant al 977 870 576 o enviant un correu a info@museuvidarural.cat, i té un cost de 5 euros.
A la primera sessió es fa una anàlisi mètrica i musical del rap, i s’explica com s’estructura i quines tècniques utilitza. A més, també es reflexiona sobre la temàtica a tractar i finalment, entre tots els participants, s’acaba escrivint una cançó. La segona sessió consisteix, fonamentalment, en la gravació d’aquesta cançó. Així tots els participants al taller tindran l’oportunitat de sentir-se com un raper de veritat i, a més, gravar una cançó com els professionals.
A banda del desenvolupament musical, als tallers es treballen valors implícits com el treball en equip, la cohesió grupal i la integració dels usuaris, així com la seva creativitat individual mitjançant l’escriptura. Els tallers també serveixen per fer conscients als participants que tothom té un punt de vista especial i vàlid a aportar.
El taller va a càrrec de Versembrant, que ha rebut el segon premi Lluís Carulla d’aquest 2018.
Versembrant, el rap inclusiu, segon premi Lluís Carulla 2018
Els premis Lluís Carulla d’aquest 2018 van atorgar a Versembrant el segon premi. El jurat va valorar que és un projecte que treballa l’esperit crític, fomenta l’ús del català i impulsa valors positius.
Versembrant és una escola popular itinerant; un projecte que pretén fomentar la consciència crítica del jovent, mitjançant l’art urbà i el hip hop, i que té com a fortalesa el lideratge educatiu de persones vinculades al món de la música. Els seus tallers de rap (sobre racisme, xenofòbia, sexisme…) aspiren a posar l’estètica al servei de la crítica. Versemblant és, en definitiva, una proposta educativa que té com a destinataris tant l’alumnat que cursa l’educació secundària (ESO, Batxillerat i FP), així com joves de tot tipus de centres educatius, centres residencials o d’educació en el lleure.
Els músics que formen la proposta són Alba “Bittah”, Pau Llonch, Joël “Fetitxe 13” i Patxi “Vazili”. Fins al moment han realitzat més de 600 tallers a 72 municipis diferents en què hi han participat més de 10.000 joves.