El proper dijous dia 8 es presenta per primer cop a la capital de Catalunya el documental sobre el món del vi i l’enoturisme a la Conca de Barberà. Es podrà visionar a l’Espai Vilaweb a les 19:00h del vespre.
La presentació anirà a càrrec de la directora de màrqueting i de comunicació de GEBTA i responsable del bloc VINOTURISMO, Alicia Estrada i del somellier professional i ex-president de l’Associació Catalana de Sommeliers, Xavier Ayala. Tot seguit els autors del documental explicaran l’obra i es passarà a visualitzar-la. Posteriorment s’obrirà un torn de debat i conclusions. Finalment es podran tastar vins de la DO Conca de Barberà, de la mà del cellers Marta Pedra i Celler Tintoré.
Plantant una llavor, recull les opinions de gent molt diferent, de diverses procedències i edats, que tant pertanyen al sector privat com a les administracions. El seu testimoni és ben present en els 50 minuts de durada del documental, que vol ser un document útil per a la promoció, l’anàlisi, el coneixement i la reflexió entorn a la comarca i molts altres aspectes del funcionament de l’economia, el desenvolupament local, el turisme o l’empresa. Un document que, sense buscar-ho, s’ha acabat convertint en un reflex d’experiències d’èxit de persones al capdavant de la petita empresa, d’autoocupadors, autònoms i emprenedors i desitja animar als qui estan començant mostrant-los que és possible sortir-se’n. En definitiva, el documental de la Conca 5.1 no és res més que una radiografia global de la Conca de Barberà, així com de la societat i el temps en què vivim.
El documental s’estructura en cinc parts que volen reflectir el camí que ens marquen els testimonis que hi apareixen. D’aquesta manera, fem un recorregut des del Punt de partida, fins al Punt d’arribada, passant pels Fonaments, les Cruïlles i les possibles Vies per on pot caminar la Conca. La construcció d’aquest camí és el resultat de gairebé tres anys de feina del col·lectiu la Conca 5.1, format per Leandre Romeu i Josep Saperes, ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Veu Jove de la Conca en el rodatge. L’edició i el muntatge són de Carles Cubos.
Una oportunitat única per descobrir els vins i les persones que formen part de la DO Conca de Barberà. Una DO jove, que està treballant molt intensament per donar-se a conèixer i que està produint uns vins de molta qualitat, reconeguts cada cop més a nivell nacional i internacional.
El documental es va estrenar oficialment el passat 8 de novembre a Montblanc. Ha passat per Tarragona, Valls, Vilafranca del Penedès, Reus, Falset entre d’altres. El documental es pot adquirir tant a les presentacions com a la web de l’associació (http://laconca51.cat). El preu de venda és de 7 euros.
[LA CONCA 5.1]