El passat dissabte 2 de novembre, es va realitzar a la biblioteca de Belltall una xerrada sobre el cultiu de l’all de Belltall, virus, fongs i adobs.
Pep Lloses va exposar algunes de les malalties que pot patir el cultiu de l’all. Tot seguit va enumerar alguns virus i fongs i els va relacionar amb l’estudi que està duent a terme.
Aquest estudi s’està fent a partir de l’anàlisi de mostres d’algunes terres on es cultiva all i d’alls de diferents productors. Els resultats d’aquests anàlisis els podem trobar al pdf que s’ha penjat tot seguit en la present entrada.
A part d’aquest estudi, es va produir un intercanvi d’informació entre alguns assistents a la xerrada sobre adobs químics i naturals.
Una de les notes més destacades és que a l’all li afavoreix l’adob boví i de cavall. A més, també es va comentar que per a que aquest adob sigui molt efectiu, hauria d’estar en descomposició durant mínim un any i s’hauria de remoure a ser possible cada lluna (o mínim quatre cops a l’any).