Recull les opinions de gent molt diferent, de diverses procedències i edats.
El proper dia 8 de novembre, la Conca 5.1 estrena el documental Plantant una llavor, un treball que pretén conèixer a través de més de 40 testimonis d’arreu de la comarca quina ha sigut l’evolució del món del vi, l’enoturisme, el territori, l’agricultura i la cultura a la Conca de Barberà.
En el documental, es parla de passat, però també es parla de present; de com estem, quins recursos tenim, com es veu la Conca al món, quina és la situació dels vins de la comarca, quina és la percepció dels ciutadans vers tot allò que promou el territori… I, sobretot, es mira cap al futur. Els mateixos testimonis que ens descriuen les fortaleses i les debilitats de la comarca ens plantegen cap a on ha de caminar la Conca en els propers anys, quines línies de futur hem de traçar i què podem fer com a societat per aconseguir-ho.
Plantant una llavor, recull les opinions de gent molt diferent, de diverses procedències i edats, que tant pertanyen al sector privat com a les administracions. El seu testimoni és ben present en els 50 minuts de durada del documental, que vol ser un document útil per a la promoció, l’anàlisi, el coneixement i la reflexió entorn a la comarca i molts altres aspectes del funcionament de l’economia, el desenvolupament local, el turisme o l’empresa.
Un document que, sense buscar-ho, s’ha acabat convertint en un reflex d’experiències d’èxit de persones al capdavant de la petita empresa, d’autoocupadors, autònoms i emprenedors i desitja animar als qui estan començant mostrant-los que és possible sortir-se’n. En definitiva, el documental de la Conca 5.1 no és res més que una radiografia global de la Conca de Barberà, així com de la societat i el temps en què vivim.
El documental s’estructura en cinc parts que volen reflectir el camí que ens marquen els testimonis que hi apareixen. D’aquesta manera, fem un recorregut des del Punt de partida, fins al Punt d’arribada, passant pels Fonaments, les Cruïlles i les possibles Vies per on pot caminar la Conca. La construcció d’aquest camí és el resultat de gairebé tres anys de feina del col·lectiu la Conca 5.1, format per Leandre Romeu i Josep Saperes, amb l’única voluntat de treballar per la comarca i ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Veu Jove de la Conca en el rodatge. L’edició i el muntatge són de Carles Cubos.
Una part de les despeses d’edició i distribució s’han finançat a través del micromecenatge de: Fonda Cal Blasi, CONCAPAM, Celler Tintoré, Ajuntament de Solivella, Celler Carles Andreu, Celler Abadia de Poblet, Bodega Torres, Celler Carlania, Celler Rendé Masdéu, Celler Gatzara, Celler Escoda-Sanahuja, Celler Vins de Pedra, SansTravé, Restaurant L’Ocell Francolí, Celler Molí dels Capellans, Rosa M. Torres, Celler Mas Foraster, Patronat Municipal de la Cova Museu de la Font Major-Espluga de Francolí, Restaurant Masia Sagués i la col·laboració de la Diputació de Tarragona-Patronat de Turisme de la Costa Daurada.
Montblanc serà el primer lloc on es podrà veure Plantant una llavor. Serà el divendres 8 de novembre a les 19:30h a l’Antic Hospital de Santa Magdalena.
Ja hi ha més dates i llocs confirmats per poder visionar el documental: El 21 de novembre a Tarragona, el 13 de desembre a l’Espluga de Francolí, el 23 de gener a Valls o el 7 de febrer al VINSEUM de Vilafranca del Penedès, entre d’altres.
El documental es podrà adquirir tant en aquestes presentacions com a la web de l’associació (http://laconca51.cat). A més, es podrà trobar en diversos establiments, com la llibreria 19 Arcs de Montblanc o l’Orangette de Reus. El preu de venda serà de 7 euros.
Tràiler Plantant una llavor.
[LA CONCA 5.1]