Aquestes jornades estan obertes al públic en general.
Les jornades d’estudi “De la vinya a la fassina”, que tindran lloc al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí els dies 27 i 28 de setembre, donaran a conèixer 38 treballs d’investigació en el camp de les vinyes, els vins, els aiguardents i licors i el cooperativisme a Catalunya, que han desenvolupat tan professionals universitaris com estudiosos d’entitats locals.
Els treballs seran presentats en tres sessions al llarg dels dos dies. La primera, El conreu de la vinya (segles XVIII-XX), tindrà lloc el divendres 27 de setembre al matí i serà conduïda pel professor d’història econòmica de la Universitat de Barcelona, Josep Colomé. A la tarda, a les 16 h, el professor Francesc Valls, de la Facultat d’Història de la Universitat de Barcelona, exposarà De l’aiguardent al Cava. L’elaboració i la comercialització de la producció vitícola des del segle XVIII fins a l’actualitat. L’endemà al matí, la tercera sessió tractarà treballs relacionats amb cellers i fassines cooperatives a Catalunya, a càrrec del professor d’història econòmica de la Universitat de Barcelona, Jordi Planas.
La conferència inaugural de les jornades la farà Llorenç Ferrer, catedràtic d’història contemporània de la Universitat de Barcelona i la conferència de cloenda la pronunciarà Antoni Gavaldà, professor de didàctica de les ciències socials de la Universitat Rovira i Virgili.
Les jornades estan obertes al públic en general i les persones que hi estiguin interessades poden obtenir més informació i inscripcions a la pàgina web www.delavinyaalafassina.cat
Aquestes jornades d’estudi estan organitzades pel Centre d’Estudis Antoni de Capmany (UB), el Centre d’Estudis de la Conca de Barberà i el Museu de la Fassina Balanyà de l’Espluga de Francolí (mNACTEC), amb el patrocini del Museu de la Vida Rural, l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i la Diputació de Tarragona, i la col·laboració del Museu del Vi, la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana i l’Institut Ramon Muntaner.
MVR.