Amb la voluntat de recuperar la visibilitat de les Coques de Montblanc i les Botifarres de Montblanc.
La iniciativa es farà coincidir amb Terrània, els dies 27, 28 i 19 de setembre i es repetirà coincidint amb Clickània, els dies 11, 12 i 13 d’octubre.
Es tracta de proposar, a montblanquins i forasters, una ruta de degustacions de Coques de Montblanc i Botifarres de Montblanc per les cansaladeries i forns de la vila. Les degustacions, de coques variades als forns i de diferents tipus de botifarres i embotits als forns, s’oferiran per un euro.
Els divendres, l’horari serà de 7 a 9 del vespre. Els dissabtes, les degustacions s’oferiran al migdia, de 12 a 2 i a la tarda de 7 a 9. Els diumenges, l’activitat només serà de matí, de 12 a 2.
Tasta’m és una iniciativa de la Unió de Botiguers i comerciants de Montblanc i l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Conca de Barberà, amb el suport de l’Ajuntament de Montblanc i la col•laboració i complicitat de Turisme de Montblanc i de les dues fires, Terrània i Clickània.
L’activitat suposa la presentació pública i informal dels nous logos de Coques de Montblanc i Botifarra de Montblanc que ha impulsat la Unió de Botiguers i Comerciants de Montblanc per donar més visibilitat a les coques, botifarres i llonganisses montblanquines, convertint-los en marques de productes locals de qualitat.
Les coques, botifarres i llonganisses de Montblanc havien estat els nostres productes més típics i reconeguts fora de casa i, quasi sense adonar-nos-en, per falta de difusió, semblaven haver-se desdibuixat. Aquesta promoció vol ser l’inici de la recuperació d’aquest prestigi que corríem el perill d’anar oblidant.
Participen a l’activitat sis forns i quatre cansaladeries/carnisseries de la vila, en horaris diferents. Podreu identificar els establiments que s’han sumat a la campanya per un barril que es situarà a la porta de cada establiment. Alguns d’aquests barrils estaran coronats per un o més porronets de vi, de la D.O. Conca de Barberà, naturalment, convidant els vianants a fer el traguet, tot i degustant les nostres delicioses menges locals. Reivindicar l’ús del nostrat porró també forma part de les intencions de la iniciativa.
Passegeu i degusteu el sabor de Montblanc. Bon profit.