Agents majoristes i prescriptors de turisme enològic de l’Estat espanyol visiten el castell de Milmanda, el monestir de Poblet i el centre històric de Montblanc en el marc de la DO Conca de Barberà i Costa Daurada.
Un grup de deu turoperadors alemanys especialitzats en gastronomia, enologia i cultura per a grups petits i individuals, es van desplaçar a la Costa Daurada durant cinc dies en motiu de conèixer l’oferta enogastronòmica catalana, aprofitant la setmana del Cava al Penedès, organitzat per l’Agència Catalana de Turisme i que ha comptat amb la col·laboració del Patronat de Turisme de Costa Daurada i de l’Oficina de Gestió de La Ruta del Cister.
El segon dia del viatge i desprès de la visita en un dels celler de Costers de Segre, els touroperadors alemanys van sortir en direcció a Vimbodí i Poblet, la Conca de Barberà, per fer la visita al castell de Riudabella de la mà de la Martina Schepper i on van dinar i descobrir la cuina més autòctona de la comarca. En acabar de dinar, van visitar el monestir de Poblet amb el P. Prior. El grup també va visitar les denominacions de Priorat i Penedès.
El mateix dia, un grup de tretze agents de viatges majoristes i prescriptors de turisme enològic de l’Estat espanyol van visitar en un viatge de quatre dies les principals zones d’enoturisme de Catalunya, entre elles, la DO Conca de Barberà, i amb especial atenció al Penedès. El viatge ha estat organitzat per l’Agència Catalana de Turisme i el Patronat de Turisme de Costa Daurada, amb la col·laboració de l’Oficina Municipal de Turisme de Montblanc i de l’Oficina de Gestió de La Ruta del Cister.
La jornada va començar amb la visita i tast dels vins de la Família Torres al castell de Milmanda des d’on s’albiren unes magnífiques vistes de vinyes. Al migdia després de degustar un menú al Restaurant El Senglar i d’assaborir la cuina i els vins de la comarca, el grup es va desplaçar fins al monestir de Poblet per conèixer les diferents estances que els turistes recorren en una visita turística pel cenobi.
A continuació el grup es va desplaçar a la capital de la comarca, Montblanc, on acompanyats per un tècnic de l’Oficina Municipal de Turisme van poder visitar: l’antiga església de Sant Francesc on van poder veure l’audiovisual en 3D del Misteri de Sant Jordi, les torres i pas de ronda amb una vista panoràmica del municipi, l’exterior de l’església de Santa Maria, la plaça Major i finalment la torre de Sant Antoni, seu de la DO Conca de Barberà.
Als visitants se’ls va lliurar material promocional de la DO Conca de Barberà, Montblanc, i les revistes de la Conca de Barberà i de La Ruta del Cister.
Els dos grups van participar en el workshop de Vilafranca del Penedès organitzat pel Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès i compta amb la col·laboració del Patronat de Comerç i Turisme de Vilafranca del Penedès, l’Agència Catalana de Turisme i la Diputació de Barcelona.
CCCB