El prescriptor Eric Asimov destaca el Josep Foraster Trepat 2010 com un vi memorable.
El prestigiós diari nord americà, el New York Times, destaca un trepat en una selecció de vins en un article que va publicar el passat 24 de juliol el periodista Eric Asimov.
El crític de vins de el New York Times ha publicat un article titulat “Memorable Bottles for $20” (Vins memorables per 20$), on destaca 20 vins de tot el món, que es caracteritzen per tenir una excel·lent relació qualitat preu, sempre que no superi els 20 dòlars. I és en aquesta selecció on el periodista Eric Asimov inclou el Josep Foraster Trepat 2010 del celler Mas Foraster, l’unic vi català escollit. De fet, a la ressenya del Josep Foraster Trepat n’apunta la localització: “es conrea a la regió catalana de la Conca de Barberà, al nord-est d’Espanya”. I n’explica les característiques destacant la seva “frescor i lleugeresa i el color cirera, amb un toc de xocolata amarga, deliciós quan està lleugerament fresc”.
Ricard Sebastià, enòleg i propietari del Celler Mas Foraster, està molt satisfet del reconeixement i també destaca la importància que té per la Denominació Conca de Barberà, que un vi elaborat de trepat tingui aquesta repercursió. Des del celler també s’assenyala que la trepat és una varietat que per les seves característiques agrada molt als nordamericans. De fet, de les 15000 ampolles que elaboren de negre trepat unes 8000 s’exporten als Estat Units i concretament a Nova York.
L’article del New York Times posa de relleu l’excel · lent camí que el vi de la Conca de Barberà està desenvolupant a l’exterior amb exportacions. I demostra la feina feta pels cellers i la qualitat i el carácter únic d’un territori que aposta per vins amb una varietat pròpia i diferent.
D.O.Conca