Durant tres dies els periodistes també van visitar el monestir de Santes Creus, la visita al celler modernista de Nulles, la visita guiada pel centre històric de Montblanc i la visita i tast al celler de modernista de Barberà de la Conca dins el marc de La Ruta del Cister.
Un grup de sis periodistes de diferents mitjans de comunicació escrits d’Alemanya es van desplaçar a la Costa Daurada durant tres dies en motiu del festival de recreació històrica Tarraco Viva, organitzat per Tarragona Convention Bureau juntament amb l’Agència Catalana de Turisme i el Patronat de Turisme de Costa Daurada. Dins del programa es va incloure l’estada de tot un dia a La Ruta del Cister amb col·laboració de l’Oficina Municipal de Turisme de Montblanc i l’Oficina de Gestió de La Ruta del Cister.
Les visites que es van dur a La Ruta del Cister van començar de bon matí a la comarca de l’Alt Camp, amb l’audiovisual el Món del Cister al Reial Monestir de Santes Creus, i una visita guiada destacant la restauració de les tombes reials de Pere el Gran i Jaume el Just. A continuació es va visitar el Celler Modernista de Nulles, on la Vínicola de Nulles va preparar una visita al monument i posteriorment va fer un tast comentat dels seus millors vins i caves.
A Montblanc els periodistes van arribar al migdia i després de degustar un menú local i descobrir la cuina més autòctona de la comarca, es va procedir a la visita al centre històric de la vila. Els periodistes acompanyats per un tècnic de l’Oficina Municipal de Turisme van poder visitar: l’antiga església de Sant Francesc i la projecció de l’audiovisual en 3D El Misteri de Sant Jordi, les torres i pas de ronda amb una vista panoràmica del municipi, l’església de Santa Maria, la plaça Major i el claustre de l’antic hospital de Santa Magdalena.
A continuació de la visita a la capital de la Conca de Barberà, els periodistes acompanyats per un tècnic de La Ruta del Cister i un guia local van visitar el celler modernista de Barberà de la Conca, el primer celler cooperatiu de Catalunya. La visita va finalitzar amb un tast de cava i de vi de Trepat, varietat autòctona de la Conca de Barberà.
Als visitants se’ls hi lliurà material promocional de l’Alt Camp, Montblanc, la Conca de Barberà i de La Ruta del Cister. Iniciatives com aquesta apropen el nostre gran patrimoni als turistes alemanys que llegiran els articles que s’elaboraran arrel d’aquesta visita.
El dijous 31 de juny esta previst la visita a La Ruta del Cister de dos periodistes de la guia francesa Le Guide du Routard.
Oficina Turisme Montblanc