Un dels membres de la Guia Peñín de vins visita la DO Conca de Barberà. Ha tastat 82 vins per començar a confeccionar la llista dels millors vins de l’Estat del 2013.
Javier Luango, responsable editorial de la Guia Peñín, va visitar aquest divendres la DO Conca de Barberà per fer un tast dels seus vins. Es tracta del tast anual que fa sempre l’equip del prestigiós crític de vins, José Peñín, per a confeccionar la Guia de los Vinos de Espanya, en aquest cas la del 2013.
Aquest any s’han tastat un total de 82 vins, dels quals predominen els negres amb unes 50 mostres. Han augmentat lleugerament el nombre d’ampolles a tastar i sobretot les referències de vins negres de trepat, la varietat autòctona de la Conca de Barberà.
Primer va voler tastar totes les anyades de vins negres i just després passar als vins negres de trepat per tal de comparar-los amb els altres i apreciar-ne les diferències i peculiaritats. De la mateixa manera que l’any passat, tot i que aquest any hi havia més vins de trepat, va comentar que encara “queda molt per fer amb aquesta varietat”, i va seguir apuntant que “els vins estan molt bé i la varietat és fàcil de reconèixer-la en tots els vins.”
Algunes de les primeres impressions del crític de l’equip del Grup Peñín han estat molt bones pel que fa als vins rosats. Han experimentat una millora considerable respecte l’any anterior. Els vins blancs també segueixen una bona línia. I pel que fa als vins negres els ha trobat molt semblants als altres anys destacant algun vi en especial. Javier Luango troba que els vins es cuiden en celler i que la vinya també està ben tractada, en definitiva que “hi ha una bona matèria prima” però que encara es pot explotar més i tenir vins més rodons.













