Ramon Borràs, president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, i Josep Maria Poca, conseller comarcal de Promoció Econòmica, van encapçalar la delegació comarcal que es va desplaçar divendres passat fins a Tudela per assistir a la visita oficial de la “Ciudad Agroalimentaria de Tudela”. Aquest complex d’empreses agroalimentàries, pioner i de referència internacional , disposa d’ un milió de metres quadrats i d’un pressupost de 120 milions d’euros i inclou tot el procés productiu del sector agroalimentari, des dels productors a la logística, passant per les institucions i les infraestructures.
La visita està emmarcada dins el projecte “Nou entorn, 9’s reptes” que impulsa la emprenedoria i la cooperació entre comarques rurals. Així, a Tudela també s’hi va desplaçar el president del Consell Comarcal del Berguedà, el vicepresident del Consell Comarcal del Solsonès i representants del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya.
La visita va centrar-se en el centre neuràlgic del macrocomplex, la “Central de Infraestructuras Comunes”, els respectius vivers d’empreses i aules de formació. Els delegats van poder veure d’aquesta manera com tots aquestes diferents disciplines es tracten en un lloc centralitzat, creant sinergies i cooperació entre tots els sectors i actors. Així, entre tots es potencia l’economia d’una zona rural i es fa més competitiu el territori.
Amb la llibreta plena de notes, els representants catalans van arribar ja entrada la nit a Catalunya, on esperen aplicar les polítiques i accions innovadores d’aquest tipus als seus respectius territoris.
Serviconca













