Aquest divendres han presentat la iniciativa Star 16.86 davant dels productors, distribuïdors i institucions en un acte a l’Espluga
L’empresa espluguina Cunicarn impulsarà una renovació de totes les granges de conills de Catalunya a través d’un projecte pioner i innovador que vol aconseguir que la producció de conills creixi un 46%. Aquest divendres el Grup Cunicarn ha presentat en un acte a l’Espluga el seu projecte, que s’ha estat preparant durant un any i mig juntament amb l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentaries de la Generalitat i amb el suport del sector financer i de les empreses distribuïdores. L’objectiu és salvar el sector cunícola de la crisi del món agroalimentari, que ja ha provocat el tancament del 15% de les granges de conills catalanes.
Segons informa l’Espluga FM ràdio a la seva web, la presentació s’ha fet al restaurant Simó de Palau davant d’uns 150 productors de conills i representants d’empreses distribuïdores comercials. També hi ha assistit el sector financer, que ha arribat a un acord amb Cunicarn per facilitar l’accés al crèdit als productors cunícoles que es vulguin acollir al projecte Star. El mes de juny ja s’estrenarà a Cervià de les Garrigues una granja-model que servirà d’exemple pels productors que vulguin transformar la seva explotació.rn impulsarà una renovació de totes les granges de conills de Catalunya a través d’un projecte pioner i innovador que vol aconseguir que la producció de conills creixi un 46%. Aquest divendres el Grup Cunicarn ha presentat en un acte a l’Espluga el seu projecte, que s’ha estat preparant durant un any i mig juntament amb l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentaries de la Generalitat i amb el suport del sector financer i de les empreses distribuïdores. L’objectiu és salvar el sector cunícola de la crisi del món agroalimentari, que ja ha provocat el tancament del 15% de les granges de conills catalanes.
El director general del Grup Cunicarn, Ramon Calbet, ha explicat projecte ha aconseguit definir el model de granja cunícola del segle XXI pensada perquè sigui “rentable però sostenible, que incorpori un component social sobre el territori, i vetlli per la conservació del medi ambient i per la seguretat alimentària”.
L’acte de presentació ha comptat amb la presència del conseller d’Agricultura, Josep M. Pelegrí, que ha destacat que l’aposta de futur de Cunicarn a través de la innovació per donar sortida a un sector amb el treball conjunt dels sectors públic i privat”. L’empresa Cunicarn (de capital 100% familiar, nascuda el 1976) és l’única de Catalunya que incorpora totes les fases del procés productiu i és un referent a Europa.