La DO Tarragona celebra l’entrega dels premis.
L’acte d’entrega dels premis anuals que celebra la DO Tarragona va tenir lloc la tarda de dimarts al Port de Tarragona; reunint a la majoria de cellers que formen la denominació d’origen, diverses autoritats de la demarcació, espònsors, representants del món de l’empresa i el vi.
El Teatret del Serrallo va ser el lloc escollit per a realitzar l’entrega dels premis. Va obrir l’acte Montse Adan, directora de Port Ciutat, qui com amfitriona va destacar la importància del port, pioner a l’Estat en l’apartat cultural i social, amb una programació que acull gairebé 200.000 persones al llarg de l’any. Una programació que necessita la col·laboració d’entitats i institucions del territori com la DO Tarragona, amb qui ja han col·laborat diversos cops i amb qui volen continuar cooperant.
Seguidament, Víctor Franquet, gerent del Patronat de Turisme, en representació de l’Ajuntament de Tarragona, va destacar la relació històrica de la ciutat amb el vi, una relació que s’ha de convertir en una aposta de futur per a la capital a través de la creació d’experiències enoturístiques. D’aquí la importància d’associar-se a una marca com la DO Tarragona.
Xoan Elorduy de l’Incavi, entitat que actualment realitza una investigació de sis anys al voltant del macabeu, va felicitar tots els premiats, cellers i viticultors, destacant que és amb l’esforç de tots que es milloren dia a dia els vins de la DO i el reconeixement que el consumidor en té. Al seu torn, Montse Nadal, presidenta del jurat del concurs de vins va explicar el funcionament del mateix, l’aparició de noves categories, com els macabeus 100% i els brisats per les necessitat d’un mercat que demana diversificació.
Vicenç Ferré, president de la DO Tarragona, va fer un resum de l’activitat de l’entitat el darrer any, en que s’ha treballet en l’objectiu de posicionar la marca, destacant sobretot el primer aniversari de la ruta del vi. Agraint finalment la presencia als viticultors i entitats presents a l’acte.
Després dels parlaments es va passar a l’entrega de premis. Destacar que enguany el trofeu per els primers classificats consistia en una obra de l’artista menorquí resident a Barcelona Enric Servera. L’artista va exhibir un oli de grans dimensions elaborat expressament per el concurs, el qual representava un fons marí sembrat d’àmfores, en referència a la mediterraneïtat de la DO Tarragona a través del seu símbol. Tot seguit Servera va estripar l’obra en diversos bocins, convertint cadascun dels trossos en una obra única que rebia el guardonat.
L’acte va acabar amb un passeig amb la golondrina «Tarragona Blau» pel port de la ciutat, on els presents van poder gaudir d’uns fideus arrojessats maridats amb els vins premiats.
La llista de vins guardonats i categories és la següent.
ESCUMÒS
1er PREMI: MUSCAT BRUT RESERVA TRILOGIA. DE MULLER. REUS
2on PREMI: ANCESTRAL PARELLADA 2021. EDUARD SANROMÀ CALAF. VILA-RODONA
MACABEU
1er PREMI:LLIMS BLANC 2020. GRUP FRUITER DE BENISSANET, SCC
2on PREMI: NAIF DE VIVES AMBRÒS 2020. CAVA VIVES AMBRÒS. MONTFERRI
BLANC AROMÀTIC
1er PREMI: SEDUCCIÓ 2021. VINÍCOLA DE NULLES, SCCL. NULLES
2on PREMI: EL TERRAT 2021. MAS VICENÇ. CABRA DEL CAMP
BLANC CRIANÇA
1er PREMI:CHARDONNAY 2021. DE MULLER. REUS
2on PREMI: UJOL DE VIVES AMBRÒS. MONFERRI
BLANC SEC
1er PREMI: L’ESPATLLAT 2021. AGRÍCOLA PALLARADES. PUIGDELFÍ.
2on PREMI: MICROVINIFICACIÓ BLANC XAREL·LO 2021. CELLERS BLANCH. PUIGPELAT
ROSAT
1er PREMI:FLAMA ROJA 2021. CASTELL D’OR. VILA-RODONA
2on PREMI:MIMS ROSAT 2021. NOEMÍ POQUET. MOLÍ DE RUÉ. VINEBRE
BRISAT
1er PREMI: ESCABECES CAROTIXÀ VERMELL 2020. VINYES DEL TIET PERE. VILABELLA
2on PREMI: AREL·LO VERMELL 2020. VINÍCOLA DE NULLES, SCCL. NULLES
NEGRE JOVE
1er PREMI: CAPITOL 2021. PADRÓ I FAMÍLIA. BRÀFIM
2on PREMI: UVENIS 2020. BIOPAUMERÀ. RASQUERA
NEGRE CRIANÇA
1er PREMI: LA FONOLLOSA 2019. MAS VICENÇ. CABRA DEL CAMP
2on PREMI: CAPITOL CRIANÇA 2018. PADRÓ I FAMÍLIA. BRÀFIM
VI DE LICOR
1er PREMI: SOL I SERENA. NOEMÍ POQUET. MOLÍ DE RUÉ. VINEBRE
2on PREMI:RANCI. COOPERATIVA DE VILA-RODONA.