CoopCamp ha ajudat a crear 31 cooperatives i a la inserció laboral de 118 persones en els seus tres primers anys de vida.
Ara presenta el primer paquet de formacions d’aquest 2020 amb l’objectiu de seguir impulsant l’economia social i cooperativa al Camp de Tarragona.
Més enllà de l’objectiu primer pel què van néixer els Ateneus Cooperatius a Catalunya de portar a terme projectes de generació d’ocupació mitjançant la creació de cooperatives i societats laborals, l’Ateneu CoopCamp ha treballat per aplicar els valors cooperatius en totes les seves dimensions i ha començat a construir una alternativa econòmica sobre aquests paràmetres al territori.
És per això que, després de 3 anys, l’Ateneu CoopCamp ha assolit el repte de crear una xarxa de cooperatives i d’economia social al Camp de Tarragona. Fins al moment s’han creat 31 noves cooperatives al territori, 5 d’elles distingides amb els Premis Emprèn de la Diputació de Tarragona. L’Assessorament a 327 projectes econòmics ha generat 118 llocs de treball directes.
Els assessoraments i formacions especialitzades, la clau de l’èxit Al llarg d’aquests 3 anys, l’Ateneu CoopCamp ha ofertat una bateria d’activitats i formacions gratuïtes amb la participació total de 6.500 persones. Més enllà dels números, la promoció dels valors cooperatius ha estat clau per a la construcció d’aquestes xarxes solidàries de cooperatives al territori, que aquest 2020 es començaran a visibilitzar en actuacions conjuntes.
Segons el tècnic de l’Ateneu Tais Bastida, “més enllà de l’objectiu de guanyar-se la vida dignament, les persones usuàries i projectes assessorats a CoopCamp acostumen a voler-ho fer de forma respectuosa amb l’entorn social i natural, valors que els porten a intercooperar entre ells amb l’objectiu de crear una nova economia al servei de les persones”.
[row]
[col col=8][/col]
[/row]
Per a més informació: Núria Loras, comunicació Ateneu CoopCamp: comunicacio@coopcamp.cat // 693 81 83 09