Es celebra per primer cop una Fira d’Economia Solidària al Camp de Tarragona.
Dissabte 12 de maig a la Plaça Corsini de Tarragona es podran visitar fins a 35 iniciatives d’economia social i solidària i participar en diverses activitats.
El dissabte 12 de maig a la Plaça Corsini de Tarragona es celebrarà per primer cop al Camp de Tarragona una Fira d’Economia Solidària, seguint les experiències que arreu de Catalunya s’estan duent a terme des de fa sis anys amb el suport de la Fira d’Economia Solidària de Catalunya.
La iniciativa parteix de la ja veterana Festa del Comerç Just i la Banca Ètica de Tarragona, formada per una xarxa de 14 entitats, que s’han unit amb la xarxa d’entitats i cooperatives del Camp de Tarragona liderada per l’Ateneu Cooperatiu CoopCamp. L’objectiu és donar a conèixer l’economia del territori que treballa amb criteris ètics i transformadors, des de l’ecologia, el cooperativisme, la inserció sociolaboral, etc. Segons Pedro Redondo, tècnic de CoopCamp al Tarragonès, «una economia al servei dels interessos de les persones i no del capital ja existeix al Camp de Tarragona, volem donar a conèixer els seus productes i serveis i fer-la créixer amb noves iniciatives».
La Fira serà una gran oportunitat per tothom qui vulgui adequar el consum als seus valors ètics i solidaris, a través de 35 expositors, així com per qui vulgui emprendre alguna activitat econòmica des dels valors de l’economia social i solidària, gràcies a l’estand d’assessorament i orientació que tindrà CoopCamp durant tot el dia.
La Fira estarà oberta des de les 10:00 h a les 14:30 h i des de les 17:00 h a les 20:30 h. Durant tot el dia es celebraran activitats, començant a les 10:00 h amb una cursa d’orientació del comerç just i la banca ètica, que portarà als participants a visitar establiments d’economia solidària de la ciutat. La resta del programa inclou xerrades, rondallaires, vermut i dinar, actuacions musicals, així com un espai infantil dinamitzat i servei de barra.
La moneda de la Fira serà l’Ecosol, que es podrà canviar per euros. D’aquesta manera es vol donar a conèixer la moneda social com a alternativa o recurs complementari al diner convencional.
La iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona i el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya.