La conferència va anar a càrrec de l’enginyer tècnic de mines Emilio Querol Monfil.
Segueixen les activitats organitzades en motiu de la celebració del centenari de la obertura del primer taller modern d’alabastre a Sarral. Aquest divendres 12 de maig a les 20h a la Sala Josep Puig Torné de l’Ajuntament de Sarral va tenir lloc la xerrada “Origen i destí de l’alabastre”. La conferència va anar a càrrec de l’enginyer tècnic de mines Emilio Querol Monfil, que compta amb una experiència de més de 30 anys amb diferents treballs relacionats amb la indústria minera i que actualment està vinculat a l’empresa sarralenca Alabastres Alfredo (United Alabaster).
El ponent va realitzar una conferència divulgativa on va explicar pas a pas com es forma l’alabastre, com evoluciona i com es treballa aquesta pedra natural un cop s’extreu. A més, abans de la xerrada havia visitat una de les pedreres de Sarral, la Coma-Ral, fet que li va permetre comparar l’alabastre de Sarral, característic per les seves vetes fosques, amb el d’Aragó, que destaca per ser totalment blanc.
[row]
[col col=6][/col]
[col col=6][/col]
[/row]
Aquesta és la tercera activitat organitzada en motiu de 2017 · Any Alabastre Sarral. Conferències com aquesta tenen com a objectiu divulgar l’alabastre i reivindicar la importància que aquesta pedra natural té a Sarral. I l’activitat no s’atura, ja que fins el 9 de juny està oberta la convocatòria per participar al concurs de cartells de la Festa Major de Sarral, on l’alabastre és la temàtica principal.
D’altra banda, aquest dissabte 20 de maig a les 20h a la Sala Josep Puig Torné de l’Ajuntament de Sarral tindrà lloc un dels actes principals de 2017 · Any Alabastre Sarral. Es tracta d’una exposició fotogràfica que recorre amb imatges 100 anys d’història d’alabastre a Sarral des de l’obertura del primer taller modern d’alabastre el 1917 fins l’actualitat.
Fotos: Marta Arjona // ©Ajuntament de Sarral