Un trepat DO Conca de Barberà escollit el millor vi de Catalunya.
El Molí dels Capellans Trepat 2014 ha estat escollit el millor vi negre i millor vi de la Guia de Vins de Catalunya 2017.
El foyer del Teatre del Liceu va acollir aquest dilluns una mostra del centenar de referències puntuades per la Guia per sobre dels 9.50 punts. I és en aquest espai és on es va realitzar l’acte de reconeixements i premis.
Aquesta és la novene edició de la Guia de Vins de Catalunya que ja està al mercat. Un total de 1381 vins tastats a cegues del territori català. D’entre totes aquestes referències els autors de la Guia han valorat més que positivament la feina del celler Molí dels Capellans amb aquest reconeixement.
Premi La Guia 2017 al Millor Vi, amb 9.86 punts
-
Molí dels Capellans Trepat 2014, Molí dels Capellans, DO Conca de Barberà.
Premi La Guia 2017 Millor Vi Negre, amb 9.86 punts
-
Molí dels Capellans Trepat 2014, Molí dels Capellans, DO Conca de Barberà.
( El reconeixement ha estat ex aequo amb el vi Pater 2013, Ficària Vins, DO Montsant)
Jordi Masdéu i Sergi Montalà del Celler Molí dels Capellans estaven molt contents i sorpresos pel premi. No esperaven aquest reconeixement amb un vi elaborat amb trepat. No perquè no estiguessin convençuts del seu producte i aquesta aposta per una varietat autòctona i única de la Conca de Barberà, sinó precisament per això, perquè és un vi singular. Però “segurament ha estat aquesta singularitat el que ens ha fet guanayr”. Valoren positivament el reconeixement per poder situar el trepat al lloc que li toca, posicionar la Conca i la seva varietat més representativa al mercat.
La Guia de Vins de Catalunya han reconegut la feina dels cellers de la DO Conca de Barberà que aposten per elaborar vins amb trepat. Han premiat la qualitat i tipicitat d’aquesta varietat destacant la bona feina de tots els cellers que hi treballen.
Jordi Alcover i Sílvia Naranjo, autors de la Guia, són clars defensors de les varietats autòctones de cada zona i proposen la recuperació de la identitat dels territoris. Alcover i Naranjo expliquen que a la Conca s’ha agafat un camí en bona direcció però que encara queda molt a recórrer.
DO Conca de Barberà