La DO Conca de Barberà preveu una bona producció en quilos i qualitat.
La climatologia ha afectat algunes zones de la Conca tot i que es preveu una bona verema.
Tots els cellers de la Denominació d’Origen Conca de Barberà ja han començat la verema amb les varietats primerenques: com el chardonnay. També s’ha entrat certa quantitat d’ull de llebre, garnatxa blanca i ja es començarà amb el macabeu. Així es pot dir que la verema 2016 ha començat oficialment a la Conca de Barberà.
Un estiu sec, amb altes temperatures i amb poques pluges ha condicionat la producció i es preveuen una quantitat de quilos semblant al 2015, ja que aquest any les condicions climatològiques han fet que el gra de raïm no creixi tant i no pesa. Ara bé, la qualitat serà excel·lent. Tot i que també hi ha hagut alguna zona afectada per les pedregades: Sarral, Solivella, Blancafort i part de l’Espluga de Francolí es van veure afectades per les gelades, la pedra i la pluja del juliol.
Cellers i cooperatives coincideixen que serà un bon any, un raïm sa i amb un bon procés de maduració. També el trepat, la varietat autòctona de la Conca de Barberà, més rústica i resistent serà de qualitat.
Després de veremar les varietats tradicionals i, més endavant el trepat, quedarà el cabernet i la parellada per finalitzar aquesta campanya 2016. Es preveu que s’allargui fins a mitjans d’octubre.
Si el temps segueix així permetrà l’elaboració de grans vins blancs, rosats, negres DO Conca de Barberà.
DO Conca de Barberà