Diferents establiments de la Conca participaran al cap de setmana Benvingut a pagès.
Amb motiu que Catalunya ha estat nomenada Regió Europea de la Gastronomia 2016 i que, per tant, aquest és l’Any de la Gastronomia a Catalunya, des de la Fundació Alícia, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i l’Agència Catalana de Turisme, han organitzat per als propers dies 17, 18 i 19 de juny la primera edició de BENVINGUTS A PAGÈS, un cap de setmana de portes obertes a explotacions agrícoles i ramaderes, que es complementarà amb propostes de restauració, allotjament i activitats per tot el territori català.
Representa una oportunitat única per redescobrir l’origen d’allò que mengem i conèixer de prop les persones que produeixen els aliments que ens arriben a taula. Les visites gratuïtes a les explotacions agràries i ramaderes –que mostraran horts, ramats, obradors, camps, vinya…- es complementen amb propostes de restauració amb el menú especial “Benvinguts a pagès” i amb paquets d’allotjament per gaudir d’un cap de setmana únic.
La Conca de Barberà també és present en aquest cap de setmana mitjançant diferents establiments que s’han adherit al projecte. S’ofereix la visita a productors de la comarca com Aromis (Montblanc), celler Mas Foraster (Montblanc), Celler Vega Aixalà (Vilanova de Prades) i el Parc de les olors de Mas de Caret (La Bartra- Montblanc). I les visites a diferents espais de la comarca on l’element gastronòmic representa un dels eixos centrals, a partir d’una visita al Museu de la Vida Rural (l’Espluga de Francolí) amb degustació de productes de l’hort ecològic i una visita i tast a la Fassina Balanyà (l’Espluga de Francolí), per descobrir com s’elabora l’alcohol.
També hi participen diferents allotjaments i restaurants de la comarca que posen a disposició del visitant diferents propostes/packs i menús “Benvinguts a pagès”. Els participants al projecte són: Maset de les Talaveres (Montblanc), Hotel Cal Maginet (Vilaverd), Agroturisme Mas de Caret (La Bartra- Montblanc), Hotel Restaurant Masia Cadet (Les Masies- l’Espluga de Francolí), Càmping Serra de Prades (Vilanova de Prades), Restaurant el Mirador de Forès, Restaurant el Cortijo (Montblanc), Restaurant el Molí del Mallol (Montblanc), Restaurant les Alzines (Vallespinosa), Els Ceps Restaurant (Vilanova de Prades) i el Restaurant Sant Francesc (Montblanc).
Trobareu tota la informació i les diferents propostes per la comarca a : www.concaturisme.cat
Serviconca.
La millor manera de conèixer, degustar i comprar els productes de la nostra terra, en el seu lloc d’origen i directament de la mà dels seus productors!