El Museu Comarcal de Montblanc se suma, als actes de celebració del Dia de La Dona.
Dissabte 12 de març, sala d’actes del Museu Comarcal a les 19:00h, Conferència.
Què sabem sobre el treball de les dones en la prehistòria?, a càrrec de Margarita Diaz_Andreu.
L’acte estarà presentat per Ramon Viñas, investigador emèrit de l’IPHES-URV, i ex-director del Museu Comarcal de la Conca de Barberà i del CIAR Montblanc
Margarita Díaz-Andreu és una pre-historiadora i experta en gènere (a més d’art rupestre, patrimoni arqueològic i història de l’arqueologia) que treballa a la Universitat de Barcelona com una Professora d’Investigació d’ICREA.
Graduada i doctorada en Geografia i Història (Prehistòria) per la Universitat Complutense de Madrid (UCM). Després de dos anys de post-doctoral a l’estranger, va treballar al CSIC ia la UCM com a professora associada, abans de traslladar-se com a professora a la Universitat de Durham a Anglaterra (1996-2011). Ha treballat per a ICREA a la Universitat Barcelona des de 2012.
La Dra. Díaz-Andreu ha treballat més de dues dècades sobre temàtiques relacionades amb el gènere i l’arqueologia. A més de realitzar diverses publicacions de tipus general, algunes d’elles traduïdes a diversos idiomes, el seu interès s’ha centrat en temes de gènere en l’art rupestre i la història de les dones en arqueologia.
Què sabem sobre el treball femení de les dones en la prehistòria? Si ens baséssim en les reconstruccions que trobem en gran part dels nostres museus gairebé podríem dir que les dones ni existien, que el món estava sol poblat d’homes que caçaven, construïen eines, cabanyes o fins i tot cuinaven. De vegades els veiem acompanyats per dones submises i indefenses necessitades de protecció. En aquesta xerrada analitzarem com el treball de la dona va tenir un paper crucial en les comunitats prehistòriques, tant en l’àmbit productiu com a reproductiu.