El passat dissabte la Cooperativa Vinícola de Sarral es vestia de gala per acollir un dels actes més multitudinaris de celebració del centenari del seu celler modernista.
Ho feia amb la descoberta del nou segell commemoratiu, una conferència de Carme Gasull, la presentació del nou cava i finalitzava amb un sopar on hi van assistir més de 350 persones.
Passaven uns minuts de quarts de set de la tarda quan el President de la Cooperativa Vinícola de Sarral, Modesto Fontanals, donava la benvinguda, el passat dissabte, a les més de 200 persones presents a l’exterior de la nau vella del celler.
Seguidament, Fontanals, juntament amb el President del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i alcalde de Sarral, Josep Amill, descobrien, sense no poques complicacions, la nova placa commemorativa amb la imatge del primer segell que va
utilitzar el sindicat de viticultors.
Seguidament, Amill va pronunciar el seu discurs encoratjant la feina feta per la Cooperativa durant els darrers anys i la seva importància en el nucli municipal.
A continuació, els presents es desplaçaven a la sala d’actes de la Cooperativa, on la periodista enogastronòmica Carme Gasull va presentar la conferència “Noves tendències en el món del vi” on va destacar la presència de noves corrents vinícoles durant el darrer any, com les etiquetes d’autor, la tendència a consumir el vi per copes i el fracàs del vi sense alcohol. A més, Gasull va destacar la importància de promocionar el territori i els productes propis a través de les xarxes socials.
Seguidament, el President de la Cooperativa, Modesto Fontanals, juntament amb l’enòleg del centre, Vicente García, va presentar públicament el nou cava Portell Centenari Brut Reserva, elaborat especialment per commemorar aquesta efemèride.
Tal com va destacar García, es tracta d’un producte molt especial, amb un toc d’avellana i molt arrelat a la terra. D’aquest nou cava se n’han fet dues edicions, la primera, ja a la venta al públic, amb un disseny d’etiqueta on s’hi poden veure els anys 1914-2014, i la segona, només disponible per encàrrec, amb una etiqueta d’alabastre, dissenyada especialment per a l’ocasió pel mestre artesà i director del Museu de l’Alabastre de Sarral, Isidre Magre.
La nit finalitzava a la Plaça de la Cooperativa, amb una paella de Requena elaborada
especialment per a l’ocasió pels enòlegs del centre Vicente García i Ana Suria. Més de 350 persones van assistir a aquest sopar commemoratiu on es respirava un ambient festiu i alegre sota la mirada del gran celler centenari.