Un centenar de persones van omplir la sala d’actes de la Cooperativa de Sarral el passat dissabte en un nou acte del centenari del seu celler.
Seguint amb els actes de celebració del centenari del Celler del Sindicat de Vinicultors de Sarral, el passat dissabte, el president de la Cooperativa, Modesto Fontanals, presentava a la Dra. Gemma Bertran i Leandre Romeu. Bertran és professora d’enologia a la URV i va obrir l’acte fent una xerrada sobre la ciència del vi. Ella va fer un repàs als orígens del vi, explicant com ha estat l’evolució del seu treball al llarg de la història. A més, també va fer esment als diferents tipus de fermentació que es poden aplicar als nostres vins i caves.
A continuació, Leandre Romeu, un dels impulsors del documental “Plantant una llavor”, va presentar l’associació La Conca 5.1, explicant que el seu objectiu és treballar en l’estudi i la promoció del sector vinícola a la Conca de Barberà, considerant que es pot generar un desenvolupament econòmic local més pròsper i sostenible dins el territori. Per finalitzar la jornada, es va projectar el documental dirigit per La Conca 5.1 i que recull les opinions de gent molt diferent però amb una cosa en comú, el vi a la Conca.