L’Arts Santa Mònica i la Xarxa de Centres i Espais d’Arts Visuals de Catalunya organitzen una exposició amb una selecció d’obres realitzades en vídeo en lo marc del Festival LOOP 2014.
Lo proper dimecres 7 de maig s’obri al públic l’exposicióPanorama. Un recorregut per la creació audiovisual del territori, que té lloc en lo marc del Festival LOOP 2014, una mostra que presenta una selecció d’obres en vídeo programades o produïdes pels centres que formen part de la Xarxa de Centres i Espais d’Arts Visuals de Catalunya des del 2012. Participen lo Centre d’art la Panera (Lleida); Bòlit. Centre d’Art Contemporani (Girona); Centre d’Arts Contemporànies:ACVic (Vic); Can Xalant. Centre de Creació i Pensament Contemporani de Mataró; Centre d’Art de Tarragona i Lo Pati. Centre d’Art – Terres de l’Ebre (Amposta).
L’exposició, comissariada per Neus Miró, recull una sèrie de treballs que s’articulen i reflexionen sobre aspectes de l’entorn físic, geogràfic i humà. En estes peces la càmera explora a partir de plànols generals, i de vegades plànols detall, aquelles realitats que mos envolten; tant espais urbans com espais rurals, interiors o oberts. Mostrant les connexions entre els espais i aquells que els habiten, les persones i els objectes.
Los artistes participants en la mostra són Juan López, Alba Sotorra i Isa Campos, Roser Bover, Núria Güell, Jordi Lafon, Cristina Ibañez-Tartar, Marcel Pey i Sara Ramo, iAsbel Esteve amb la seua peça In Albis, seleccionada a la convocatòria Art Emergent de les Terres de l’Ebre 2012 organitzada per Lo Pati.
Visita guiada a l’exposició Paisatge Motor. Geografies I
Lo Pati organitza una visita guiada amb Albert Gusi, Zoraida Roselló i la Plataforma en Defensa de l’Ebre.
Lo proper dissabte dia 10 de maig, i com a clausura de l’exposició Paisatge Motor. Geografies I, lo Centre d’Art Lo Pati organitza una visita guiada de la mà d’Albert Gusi iZoraida Roselló, artistes participants en la mostra; i també amb portaveus de la Plataforma en Defensa de l’Ebre.
La idea és vere l’exposició des de tres punts de vista diferents, on s’expliquen les visions de la situació que es viu al nostre territori.
D’una banda, verem com se percep, des d’una visió forana, una problemàtica tan “nostra”: Albert Gusi, artista que va estar mapamant i cartografiant una illa nova apareguda davant la desembocadura; per l’atra, l’artista i realitzadora de Santa Bàrbara Zoraida Roselló -que juntament amb Paolo Piras presenten la peça Oryza Sativa, un projecte en set capítols nascut amb la voluntat d’observar l’arròs com a protagonista omnipresent del Delta de l’Ebre-, aportarà el seu punt de vista com a creadora a cavall entre dos terres, entre el Montsià i Barcelona; finalment, portaveus de la Plataforma en Defensa de l’Ebre parlaran de com la visió i la problemàtica és vista per terceres persones, i de com se transmet a través de l’acte creatiu.