Àgora 5.1 nova branca del projecte la Conca 5.1.
Una alternativa de present i de futur per la Conca de Barberà.
–
La Conca de Barberà és una comarca que manté totes les característiques per convertir-se en una comarca enoturística. El número de cellers els últims anys ha augmentat considerablement i la qualitat dels vins de la comarca també. La instal·lació del Viver de Celleristes a Barberà ha ajudat molt en aquest sentit, han sortit diversos cellers que ja s’han fet un nom dins el món del vi com poden ser Carlania, Molí dels Capellans, Gatzara o Celler Cal Joan. A més altres elaboradors joves que estan tenint molt bona acceptació com és el cas del Jordi Llorens de Blancafort o Escoda-Sanahuja de Prenafeta. Aquests nous talents i hem d’afegir altres cooperatives o cellers que ja fa anys que treballen a la comarca i que venen arreu del món com són la Cooperativa de Sarral, Rosa M. Torres, Rendé Masdéu, Clos Montblanc o Josep Foraster. Per tant un ampli ventall de productors i elaboradors que han de col·locar la comarca al món i han de crear vincles i xarxes entre ells per crear rutes de visites de cellers, tasts de vins…
El turisme relacionat amb el món del vi, dels cellers, de l’enologia i en una escala més àmplia el turisme relacionat amb la natura, el paisatge, la gastronomia, la tranquil·litat, el senderisme i el respecte a la natura …
Aquest turisme del vi pot trobar moltes complicitats en un turisme gastronòmic que li agrada menjar bé i tastar els productes d ela comarca. Tenim la gent de Cal Travé a Solivella, Les Espelmes al Coll de Lilla, la gent de la Masia Sagués, la Masia Cadet el Simó de Palau, la Fonda Ocell Francolí a l’Espluga. A Montblanc tenim la gent de la Fonda dels Àngels, la Fonda Cal Blasi, el Molí del Mallol i un llarg etcètera d’establiments que ofereixen una cuina ben feta i elaborada que són un complement perfecte pel turisme del vi. El Turisme de relaxació, de salut amb la gent del Balneari de Rocallaura, el de Vallfogona…
No podem oblidar les grans potencialitats del turisme cultural, històric; la ruta del Cister, el Monestir de Poblet, el conjunt medieval i monumental de Montblanc, les coves i els diversos museus de l’Espluga de Francolí, pobles com Passanant, Forés…
S’hi ha d’afegir les muntanyes, les grans oblidades a la comarca, les rutes de senderisme, a peu, amb bicicleta… Tenim les muntanyes de prades que esperen fa anys el reconeixement de Parc Natural, el Tallat, Miramar i multitud de camins i rutes pels termes que es poden realitzar tant en família com amb amics, parella…
Avui si que us podem anunciar la nova branca del projecte la Conca 5.1. Mentre nosaltres seguim immersos amb les entrevistes. Escoltant, tallant, guardant frases i moments que formaran part del documental.
El bloc creixerà i es mantindrà viu aquestes properes setmanes amb el que hem anomenat l’Àgora 5.1. Aquest projecte pretén obrir el bloc a les persones que es dediquen al món de la viticultura, l’enoturisme, el turisme o que hi tenen alguna relació. A través de diversos articles d’opinió persones de diversos àmbits que han participat ja a la Conca 5.1, i altres que no, exposaran el seu punt de vista sobre la Conca de Barberà, cap a on s’ha d’encaminar els propers anys i ens diran quin és per ells el futur que desitgen per a la comarca.
Volem convertir el bloc en un forum, una àgora que generi debat, que s’enriqueixi amb l’aportació de diverses visions i punts de vista. Està obert a tothom, qualsevol persona o col.lectiu que vulgui aportar el seu granet de sorra només cal que es posi en contacte en nosaltres.