Femme in Arts 2020 amplia horitzons a través de les xarxes socials de Lo Pati i supera les 4.000 visualitzacions
Els espectacles “Catalina” i “Una llum tímida” amb debat inclòs han estat les propostes més vistes juntament amb el col·loqui de Mireia Sallarès
Femme in Arts. Visibles a escena, el certamen de Lo Pati – Centre d’Art Terres l’Ebre que investiga la identitat femenina des d’un punt de vista artístic i alhora social, ha tancat aquest cap de setmana la seua quarta edició, una edició totalment en línia que ha permès al festival ampliar horitzons i arribar a un públic molt més ampli. Així entre les projeccions de les pel·lícules programades (Agua Sagrada, Touch me not, Placer femenino i Las muertes chiquitas), l’emissió dels espectacles Catalina i Una llum tímida, i un col·loqui a través de Facebook amb Mireia Sallarès i el col·lectiu FemLab, s’ha arribat a la xifra de 4.224 visualitzacions. “Potser ha estat l’edició amb què més lluny hem arribat, ja que el fet de ser en línia ens ha permès projectar-nos fora de les Terres de l’Ebre”, apunta Anna Zaera, comissària de Femme in Arts. “Necessitem la presencialitat i la reivindiquem i més per tractar temes tan íntims i que ens toquen tant, però aquest trencar fronteres territorials ha estat interessant per demostrar que a les Terres de l’Ebre es pot crear un festival amb voluntat universal”, afegeix.
Tota la programació de Femme in Arts ha girat al voltant de la sexualitat femenina, un tema poc tractat encara, el que ha fet especialment interessant el debat amb diferents activistes i membres de col·lectius de dones del territori com ara Llibertes, LGTBIQ de les Terres de l’Ebre i FemLab. “La reflexió és un dels pilars fonamentals de Femme in Arts des dels inicis, i la temàtica del festival d’enguany feia aquesta reflexió encara més imprescindible”, assenyala Aida Boix, directora de Lo Pati. De fet, justament els dos espectacles amb debat posterior i el col·loqui amb Mireia Sallarés han estat les projeccions més vistes dins Femme in Arts 2020.
Un debat en què s’han posat damunt la taula temes com l’opressió que encara pateixen les dones, tot i l’aparent situació de llibertat, la recerca no sempre factible de l’orgasme, el desconeixement del propi cos o la necessitat de donar una major visibilitat a les dissidències sexuals.
Tota la programació s’ha emès a través de el web i diferents xarxes socials de Lo Pati (Facebook, Instagram i Vimeo). Un format en línia que també ha permès allargar la durada del certamen que va començar el passat 25 de novembre coincidint amb la celebració del Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones. Així, l’espectacle Catalina, d’Iniciativa Sexual Femenista, es va poder veure fins al dijous 3 de desembre i Una llum tímida, del col·lectiu feminista La Cicatriz, fins aquest diumenge 6 de desembre.
Femme in Arts. Visibles a escena està coorganitzat per Lo Pati-Centre d’Art Terres de l’Ebre, l’Àrea de Drets Socials i Ciutadania de l’Ajuntament d’Amposta, el Servei d’Informació i Atenció a les dones del Consell Comarcal del Montsià (SIAD) i el Servei d’Intervenció Especialitzada de les Terres de l’Ebre (SIE) del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, que gestiona la Fundació Montsià. També compta amb el suport de l’Institut Català de les Dones.