Tot i tenir sang islandesa, Halldor Mar ha demostrat estar molt arrelat a la cultura catalana. Al seu primer àlbum, ‘Winds’, va reformular en anglès coneguts temes pertinents a un moviment cultural català anomenat “la nova cançó”, reinterpretant clàssics de Joan Manel Serrat, Jaume Sisa o Raimon, entre d’altres.
Ara acaba de publicar el seu esperat nou treball discogràfic, Records (La Cupula Music), un disc íntim, ple de moments i records d’infància, experiències traumàtiques i vivències personals però, a la vegada, universals. l’àlbum inclou 9 cançons originals, 3 en anglès i 6 en català, i 2 versions, una d’en Llach i una altra d’en Sisa. “He composat en català per primer cop, una experiència nova i emocionant i, també cal dir-ho, complicada. Un repte. Un agraïment a tantes persones que m’han acollit…” Fa dos mesos avançava ‘Confusió‘, un tema amb ritmes molt ballables, que transmet molt bones vibracions i deixa anar una cantarella difícil d’oblidar, i el tema ‘I wish us luck’, una reinterpretació del clàssic de Lluis Llach ‘Que tinguem sort’.
Precisament del tema ‘Confusió‘ publica avui mateix un vídeo en directe, gravat fa unes setmanes per la plataforma RITMIA TV. Records ha estat enregistrat a Blind Records l’estiu de 2016 amb Valen Nieto com l’enginyer de so/productor/multi-instrumentista. La mescla ha estat a càrrec de Santos Berrocal i el mastering per Marco Rostagno a Hitmakers MasteringBarcelona. Han participat músics com: Ramiro Rosa (Bateria), Pep Colls (Baix), Guido di Blasi (Guitarra elèctrica/Ukelele), Gilles Estoppey (teclats) i el mateix Halldor Mar a la veu i guitarra acústica.
BIOGRAFIA
Halldór Már Stefánsson, nascut en Reykjavík (Islàndia), ha estat músic des de petit, quan tocava les olles i paelles de la seva mare en un petit poble d’Islàndia. Però no es va dedicar ni a la bateria, ni al piano, com ella desitjava, va ser la guitarra la que el va enamorar. L’ha tocat en totes les seves formes, però va estudiar a fons la seva versió clàssica. Va inciar els seus estudis de guitarra i el 1986 es trasllada a Barcelona per realitzar estudis de perfeccionament a l’Escola Luthier d’Arts Musicals amb els professors Arnaldur Arnarson i Alex Garrobé.
El 2004 col·labora en el disc ‘Amb les mans’ del compositor i guitarrista Eduard Rodés interpretant una peça anomenada ‘La Llum’ i inspirada en la vida de Ferrer i Guàrdia. Ho fa de forma magistral i aporta una interpretació perfecta. El 2006, el mateix Eduard Rodés edita un nou disc sota el nom ‘República Mediterrània’, on Halldor Mar torna a col·laborar interpretant el tema ‘Al Iskandariyah’.
Amb el pas del temps va començar a crear la seva pròpia música presentant-la en petits concerts per pubs irlandesos en els quals porta anys animant la nit barcelonina. Aquest treball de pop/rock de cantautor alternatiu ja porta anys moldejant-se, i ja era hora que les seves creacions es plasmessin en un disc.
Durant el 2009 s’edita el seu primer àlbum en solitari, ‘Simple’, sota el segell Daruma Records. El disc es grava a l’estudi ‘El Tostadero’ amb l’ajuda del productor Marc Molas. I tal com diu el seu nom és, dins de la seva complexitat, un disc senzill. Variat, intens, elaborat, però senzill. El disc arriba al mercat al novembre del mateix any. Halldor és també membre del grup Wiggum, que després de la seva formació el 2009, ha editat dos àlbums: ‘Sintón Nisón estima a Nifú Nifá’ (2010) i ‘La Guerra Mundial ‘(2013). Tots dos van ser gravats en l’estudi Micromaltese i editat amb el segell El Genio Equivocado.