Escolta El llarg cami de Tilmar a Aprodisca_primera part
Sovint quan parlem de la transició del franquisme a la democràcia, ens oblidem d’alguns col·lectius que històricament han estat esclosos socialment, i que durant el franquisme no van ser visibles.
En aquest capítol del projecte “La lluita antifranquista i la Transició a la Conca de Barberà”, fem memòria amb les persones que van lluitar pels drets de les persones amb disminució psíquica a Catalunya i a la Conca de Barberà.
La Pepita Español i el Maties Corbella de Solivella i la Carme Sureda de Santa Coloma de Queralt, junt a la Clotilde Mayayo de Montblanc, van aconseguir que els seus fills amb símdrome de Down i els d’altres de la Conca tinguessin els mateixos drets que qualsevol ciutadà, si més no, els més bàsics, com són el dret a la formació, el dret al treball i el dret a la independència personal.
Aquesta és la primera part de tres capítols on parlen també l’Òscar Miró i la Loli Savalls de la Coordinadora de Tallers per a Persones amb Discapacitat Psíquica de Catalunya.
El largo camino de TILMAR a APRODISCA
A menudo cuando hablamos de la transición del franquismo a la democracia, nos olvidamos de algunos colectivos que históricamente han estado excluidos socialmente y que durante el franquismo no tuvieron visibilidad.
En este capítulo del proyecto “La lluita antifranquista i la Transició a la Conca de Barberà”, compartimos la memoria de las personas que lucharon por los derechos de las personas con disminución psiquica en Cataluña y en la Conca de Barberà.
Pepita Español y Maties Corbella de Solivella y Carmen Sureda de Santa Coloma de Queralt, junto a Clotilde Mayayo de Montblanc, consiguieron que sus hijos con sindrome de Down i los de otros de la Conca de Barberà, tuvieran los mismos derechos que qualquier otro ciudadano, por lo menos, los más basicos, como son el derecho a la formación, el derecho al trabajo y el derecho a la independencia personal.
Esta es la primera parte de tres capitulos donde hablan también Oscar Miró y Loli Savalls de la “Coordinadora de Tallers per a persones amb Discapacitat Psíquica de Catalunya”.
El proyecto “La lluita franquista i la Transició a la Conca de Barberà”, ha sido posible gracias a la ayuda del Ministerio de la Presidencia del Gobierno de España.
Aquesta entrevista es pot descarregar d’Internet: només cal entrar al portal web de ràdio Montblanc http://www.radiomontblanc.cat i entrar a “ràdio a la carta” , “programes”-