Sota el nom de vins&twitts, i basant-se amb la plataforma twitter i un blog específic, el Museu de la Vida Rural i la DO Conca de Barberà, han creat l’experiència vins&twitts amb la intenció de programar tasts de vins 2.0. Els tasts, que es faran físicament, seran comentats on-line pels participants, conduïts per un enòleg i extrapolats a la xarxa. D’aquesta manera es pretén donar visibilitat als vins i caves de la DO Conca de Barberà a part de crear una experiència social on els comentaris i les opinions personals agafin rellevància.
La primera sessió de vins&twitts, que es farà prèvia inscripció, se celebrarà el proper divendres 26 d’agost al Museu de la Vida Rural coincidint amb la Festa de la Verema.
En tot cas però vins&twitts està concebut per funcionar permanentment, un espai a la xarxa perquè en qualsevol moment els usuaris que ho desitgin puguin aportar les seves impressions sobre la cultura del vi, recollint imatges, comentaris, posts a blogs i integrant opinions en un mateix àmbit que es retroalimenti a partir dels mateixos missatges dels usuaris. La idea també concep que es realitzin successives trobades físiques per a fer tasts 2.0 en diferents espais.
L’objectiu vins&twitts és combinar l’afició pel vi amb les noves tecnologies. Amb el tast es pretén ensenyar al participant a aprofitar l’olfacte i el gust per localitzar referents aromàtics, amb un fruit, una flor, o qualsevol altre referent. I amb twitter perdre la por de comentar-ho, explicar les sensacions que un sent i rebre el feedback dels altres tant si són presents al tast o ho segueixen al mateix temps on-line.
Blog de vins&twitts: www.vinsandtwitts.wordpress.com
Perfil de vins&twitts a twitter: www.twitter.com/vinsandtwitts