–
–
–
Programa de ràdio “La casa de palla” dedicat als Territoris Creatius
–
–
El dijous, 28 de juliol, s’inaugurà “La lluita antifranquista i la Transició a la Conca de Barberà” a la Casa de la Generalitat de Tarragona.
La mostra es podrà veure fins al 16 de setembre als Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Tarragona al carrer Major, 14.
La inauguració de l’exposició va ser presentada per la directora del Centre d’Art de Tarragona, Cèlia del Diego, el director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a Tarragona, Jordi Agràs, i els artistes Lídia Porcar i Jordi Martorell.
A l’exposició que es realitza al vestíbul i a la sala d’actes de la Casa de la Generalitat es mostren un conjunt de vitrines amb alguns records de l’època que ajuden a contextualitzar el projecte: adhesius, pòsters, cintes de casset, discs, llibres, samarretes…, de les col·leccions particulars de l’Antoni Serrano, la Montserrat Farriol, el Juan Molina, el Ramon Maria Huguet, el Ramon Esteve, la Pilar Magrinyà i els dos artistes.
A la sala d’actes, de les nou del matí fins les dues del migdia, i de dilluns a divendres es poden veure tots els vídeos que composen el projecte i on es tracten temes com la creació de CCOO o la Unió de Pagesos, La Marxa de la Llibertat, el naixement del Bàsquet femení a Montblanc, l’activitat de les Joventuts Comunistes de Catalunya i el PSUC, la recuperació de les festes populars, el Congrés de Cultura Catalana, l’Escoltisme, etcètera.
Dos ordinadors, just a l’entrada del vestíbul, permeten als visitants mirar i escoltar, a la carta, tots els àudios i vídeos que componen el projecte.
Video de presentació de la Lluita Antifranquista_exposició Territoris Creatius Tarragona 2011
L’exposició mostra vídeos i àudios creats per La Veu Jove de la Conca sota la direcció de Jordi Martorell i Lídia Porcar, en el marc d’un projecte subvencionat pel “Ministerio de la Presidencia del Gobierno de España”.
Durant les intervencions de presentació del projecte es va fer èmfasi en el caràcter voluntàriament polèmic del projecte en el context de la creació artística contemporània pel que suposa d’apropament als formats de video-documental i d’implicació de l’activitat artística en l’activitat social i cultural local.
Estic francament il.lusionat per aquest video-resum que reflecteix el contingut de l’exposició. Espero durant aquest mes d’agost, poder visitar l’exposició a Tarragona
Acabo de visionar a través d’aquesta web tots els vídeosrelacionats amb la Transició i la lluita antifranquista.
El treball fet pels artistes i per l’equip que durant un any es va dedicar al muntatge és sensacional.
Treballs com aquest són els que fan falta per poder recuperar la nostra memòria històrica.
Felicitats també a l’Associació La Veu Jove de la Conca per liderar aquests treballs