Aquesta va ser una de les principals conclusions del productiu Fòrum de Comercialització dels Productes Agrorurals.
–
La restauració, l’hostaleria, els serveis turístics, el món del vi i els productors locals tots a l’una per impulsar el desenvolupament de la Conca de Barberà.
Això, que no sembla pas fàcil d’aconseguir, va començar a agafar forma a la seu de Concactiva, on tots ells es van trobar en el marc del Fòrum de Comercialització dels Productes Agrorurals.
Aquesta cita va ser qualificada com tot un èxit tant pels organitzadors, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAMM) de la Generalitat i la mateixa Concactiva, com pels assistents.
Entorn de la idea inicial d’aquest fòrum, que era potenciar turísticament la comarca gràcies al treball en comú entre el sector serveis i la producció local, amb comerç de proximitat, el vi i els productes locals i ecològics com a factor de diferenciació, van sorgir diferents iniciatives, entre elles la més important: donar continuïtat a la trobada i crear mecanismes de coordinació estables entre aquests mons que a vegades viuen d’esquena, però que junts poden beneficiar-se i fer créixer la comarca.
Destaquen idees com fer lots de productes de la Conca, rutes i cartilles segellables i amb obsequi final, un Lip dub dels productes i serveis de la comarca o fer un web i un catàleg unitari de la comarca, entre d’altres. Vora les set de la tarda va cloure una jornada sencera de treball comú que pot ser el primer embrió d’un projecte consolidat, on la unió serà la força de la Conca de Barberà.