Escolta l’entrevista de la segona Festa del Trepat de Barberá de la Conca
L’objectiu de la Festa no és altre que potenciar aquesta varietat única del territori i fer-ne promoció.
La segona edició de la Festa del Trepat va tindré lloc el passat cap de setmana 11 i 12 de juny a Barberà de la Conca. Aquesta vila es troba situada al bell mig de la comarca a qui dóna nom, la Conca de Barberà, una de les comarques de Catalunya més importants en patrimoni monumental i natural.
A més, des del 1894 té el privilegi de comptar amb el primer celler cooperatiu que es va fundar a l’Estat espanyol i que va ser l’inici del cooperativisme agrari de les comarques tarragonines. La Sociedad de Trabajadores Agrícolas del Pueblo de Barberá, coneguda com “La Societat”, va promoure la construcció al 1901 del primer celler cooperatiu. Anys més tard, els propietaris, crearen el Sindicat Agrícola i a l’any 1919 l’arquitecte modernista Cèsar Martinell en construí el celler. La Cooperativa Agrícola, l’actual propietària del celler modernista, és l’hereva de la unió de les dues entitats agrícoles del poble, que es va produir al 1937. Aquest mateix esperit emprenedor va ser el que va permetre que el 2007 naixés el Viver de Celleristes de la Conca de Barberà, un projecte ambiciós i innovador que té per objectiu impulsar joves agricultors i introduir les varietats de vins de la Conca en el mercat del vi de qualitat.