Ràdio-teatre IMLH

 

Ràdio-Teatre radiofonic.

 

Alumnat de l’Institut Martí l’Humà, 1r d’ESO, segon trimestre del curs 2014-15

Durant el segon trimestre, l’alumnat que ha assistit al club de lectura de la biblioteca ha escrit cinc narracions, de les quals dues han estat editades en format de teatre per a ràdio.

Institut1000x700

 

 Jack Dragon i l’espasa del mal

Aquesta és la història d’un jove que sempre havia volgut ser cavaller. El que el jove, anomenat Jack Dragon, no sabia era que el seu destí estava escrit des de molts anys abans que ell nasqués. En aquells temps remots, l’avarícia dels humans s’havia apoderat de la Terra i n’havia provocat la divisió en dos hemisferis.

Adaptació a partir de la narració de l’alumne de 1r d’ESO de l’Institut Martí l’Humà Eduard Gómez.

 

 

 

 

 

Un gran valor sentimental

La Maite és una bona noia, d’aquelles que no sap dir que no a ningú i que fa bona cara a tothom. Però resulta que alguns dels seus companys li fan bullying; potser precisament perquè la veuen massa bona noia. Sort que la bondat sempre triomfa, i la Maite troba algú que sap valorar-la i potenciar les seves qualitats.

Adaptació de la narració escrita per la Maite Ramos Ferrer, de 1r d’ESO

 

 

1240x670

Del passat al futur.

L’alumnat que durant el segon trimestre està fent la matèria alternativa de Radioteatre ha interpretat l’obra Del passat al futur, a partir de la narració escrita per l’alumna del grup Clàudia Esplugas.

La protagonista de la història és una noia intrèpida que, per no passar-se una tarda d’estiu avorrida a casa, es troba involucrada en una aventura a través del temps. En aquest cas, la famosa màquina del temps és la seva poltra. Durant el viatge coneixen personatges ben estrambòtics que els faran ballar el cap.

 

 

 

Radioteatre amb l’alumnat de l’Institut Martí l’Humà. 2014/2015

L’alumnat de 1r d’ESO de l’Institut Martí l’Humà que ha fet la matèria alternativa de “radioteatre” durant aquest primer trimestre del curs 2014-15, ha escrit i gravat tres narracions que podeu escoltar des del web de La Veu Jove de la Conca, wwwlaveujovetv.cat .

 

Els títols de les obres són El descobriment de la Jana, de la Noemi Arche, Les cent i una històries, de l’Estela Ribé, i El camí de l’aigua, de l’Alba Civit. Elles tres han estat les autores de les narracions i els seus companys í companyes n’han fet una dramatització amb efectes sonors en directe, inclosa la música de Les cent i una històries, que va interpretar la Berta Garro amb el clarinet.

IMG_1137

L’alumnat de 1r d’ESO de l’Institut Martí l’Humà

 

L’activitat s’emmarca en el projecte de lectura a la biblioteca i compta amb la col·laboració del Sr. Ramon Maria Huguet, el qual setmanalment assisteix a l’institut per a fer les gravacions.

Ja s’havia realitzat la mateixa experiència en cursos anteriors, però en aquesta ocasió les narracions han estat escrites amb motiu de la participació de l’alumnat de l’institut en el certamen literari convocat per l’associació literària L’Escarritx a l’octubre sobre el tema “les dones al món”.

Per aquest motiu, en totes tres obres s’hi pot observar l’actitud d’una dona enmig del context social en què es desenvolupa la seva vida.

 

 

 

 

 

“El camí de l’aigua” de l’Alba Civit.

 

 

“El descobriment de la Jana”, de la Noemi Arche.

 

 

 

“Les cent i una històries” de l’Estela Ribé

 

 

Alumnes de 3t i de 4t ESO de l’Institut Martí l’Humà de Montblanc4º-ESO-w-crop

 

“Anna la Torera”. Teatre radiofònic.

Anna, la torera explica l’experiència d’una noia que mostra la seva afició a torejar. Sense fer-ho conscientment, l’Anna trenca els esquemes convencionals d’una família clarament masclista, en què tots – o gairebé tots- pensen que el lloc de la dona és al costat del seu marit per a servir-lo en les seves necessitats més bàsiques, com ara tenir-li el menjar a punt.

Alumnes de 3t ESO de l’Institut Martí l’Humà de Montblanc-2013/2014

 

“El Drac Evarist”. Teatre radiofònic.

El Drac Evarist és una obra ideada, escrita i dramatitzada per alguns alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Martí l’Humà.

Es tracta d’una innocent adaptació de la Llegenda de Sant Jordi ambientada en un temps actual i amb la presència de més dracs del compte.¡ i un Sant Jordi amb gastroenteritis.

Alumnes de 4t ESO de l’Institut Martí l’Humà de Montblanc-2013/2014

 

“Pancraç dels ferros” Teatre radiofònic.

“Pancraç dels ferros” és el títol d’una comèdia i és, també, un projecte dissenyat i dut a terme per l’alumnat de 4t ESO del segon trimestre de l’Institut Martí l’Humà de Montblanc.

Basada en la història d’un alcalde de Barcelona que es va enriquir comprant a bon preu col·leccions d’objectes antics-,

 

“La banda dels porcs”. Teatre radiofònic.

Som alumnes de 4t ESO de l’Institut Martí l’Humà de Montblanc. Ens hem inspirat en el tradicional conte d’Els tres porquets, de manera que hem transformat els protagonistes en tres ineptes…………

Alumnes de 4t ESO de l’Institut Martí l’Humà de Montblanc

 

“Saben qui sóc”

És el títol d’una comèdia que gira al voltant d’un barret.

La més llarga i complexa, “Saben qui sóc” –fonamentada en la màfia russa, aquesta comèdia va ser escrita i interpretada pel grup de teatre de l’institut el juny de 2012.

Els personatges d’aquestes cinc obres inclouen una varietat de perfils a fi que tot l’alumnat que hi participava se sentís còmode interpretant un paper o altre.

Teatre radiofònic. Una comèdia d’un barret.

Print Friendly

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *