Contrapunt.

La nostre dansa, la nostra música.Una selecció de Sardanes, interpretades per les millor cobles, i els mes importants compositors.La sardana

Un programa dirigit i presentat per Joan Bullo.

La sardana és una dansa popular catalana considerada el ball nacional de Catalunya.

El nom pot fer referència tant al ball com a la música. És una dansa col·lectiva que ballen homes i dones agafats de les mans formant una rotllana i puntejant amb els peus els compassos de la cobla.

Aquest ball es va popularitzar a final del segle XIX amb les innovacions de Pep Ventura i la política, ja que es va associar al republicanisme: era una manera d’oposar-se als conservadors carlins, que eren fidels al contrapàs.

Per a ballar la sardana, un nombre indeterminat de dansaires formen una rotllana agafats de les mans i mirant al centre, ballant cap a dreta i esquerra amb un tempo bastant estable, amb un aire sovint lent i concentrat, en alguns moments més animat.

Els components de la rotllana han de ser preferiblement parelles formades per home-dona, però només cal un mínim de dues persones agafades de les mans per a considerar que ja han creat una rotllana. La sardana és una dansa no excloent, de manera que qualsevol persona i en qualsevol moment del ball pot afegir-se individualment o en parella a la rotllana.

Joan Bullo_web

Joan Bullo

 

 

 

Contrapunt 05

Contrapunt 05 by Contrapunt 2013 on Mixcloud

 

 

Contrapunt 04

Contrapunt 04 by Contrapunt 2013 on Mixcloud

 

Contrapunt 03

Contrapunt 03 by Contrapunt 2013 on Mixcloud

 

Contrapunt 02

Contrapunt 02 on Mixcloud

 

Contrapunt 01

Contrapunt 01 by Contrapunt 2013 on Mixcloud

Print Friendly

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *