opinio
Cultura i oci

Escolta'ns
PODCAST NOTICIES OPINIO VIDEO MUSICA XVTV


PDT

El Teginat de Sant Miquel
Vídeo reportatge dels treballs efectuats


PDT

Montblanc Vila Medieval
Història i pedra.

Categories

Arxius

L’empelt. 2012/2013.

L’empelt es una  columna d’opinió i una finestra oberta a l’exterior. Parlarem de temes relacionats amb la viticultura i l’enoturisme i d’altres que no ho són tant. 

Per poder veure el llistat actual de tots els articles d’opinió de L’Empelt  aneu a…http://laveujovetv.cat/blog/?cat=124

 

 

Les comunicacions a la Conca de Barberà.

Estació_MontblancSón moltes les opinions i diversos els punts de vista que existeixen sobre el tema del qual vol tractar aquest article: les comunicacions a la Conca de Barberà. És per això que ens preguntem si serem capaços de condensar-los en aquestes línies; perquè això sigui possible, és necessari estructurar aquest article sobre els següents punts:..…(lleguir més)  

 

Aproximació sobre l’agricultura a la Conca.

640x360-cropEn aquest article es fa un petit resum de les principals idees sobre l’agricultura a la comarca que es treballaran en propers articles d’opinió. Cada dia hi ha menys pagesos, el preu que es paga pel raïm és baix, i sobretot, que la majoria del raïm que es cull serveix per fer vi base cava que s’embotella fora de la comarca..…(lleguir més)  

.

Paquets turístics.

Vinyes i vinsFa unes setmanes vam anar al Priorat a fer un tast al celler Baronia del Montsant. Una activitat que constava d’una ruta per les vinyes velles amb 4X4, una visita a les instal·lacions del celler i després un tast complert de vins i dolços. Un tracte formidable, uns vins excel·lents i una bona organització. Però.. .…(lleguir més)  

 

Fira de Sant Martí, un pas endavant!

sant marti portadaL’any 2008 Montblanc va recuperar la Fira de Sant Martí substituint la que es feia per Sant Maties des de la dècada dels setanta del segle XX.L’Ajuntament de Montblanc va iniciar aquest any una nova etapa de la Fira amb una clara voluntat renovadora i d’acord amb les tendències turístiques i de consum del segle XXI... .…(lleguir més)  

 

Carta del Paisatge de la Conca de Barberà.

Monestir de Poblet (Foto Albert Esteves, 2009)

Un document iniciat l’any 2005, treballat durant uns quants anys per moltes persones d’aquest territori. La Conca de Barberà hi té presència a través de l’anàlisi de les seves unitats de paisatge (Muntanyes de Prades, Conca de Poblet, Baixa Segarra).. .…(lleguir més)  

.

Construïm una identitat?

Fores_mirador de la Conca

Fa uns mesos la televisió publica de Catalunya va estrenar un documental sobre el Priorat titulat Interior de Paisatge.   Una transformació i uns canvis dels quals la nostra comarca n’hauria de prendre nota Tot i no ser comarques idènticament iguals, tot i haver-hi diferències importants . .…(lleguir més)  

.

Biblioteques amb DO.

D O Conca de BarberàDes de La Conca 5.1 celebrem que es portin a cap iniciatives com les que a continuació us relatem, ja que considerem que tot allò que maridi la cultura i el vi es positiu pel nostre país, i per això volem dedicar aquest nou article d’opinió de la secció de l’Empelt de la Veu Jove de la Conca .…(lleguir més)  

 

Petites radiografies del turisme a la comarca (i III).

Avui tanquem el petit cicle d’articles dedicats a l’anàlisi de diverses dades sobre el turisme que visita la comarca.  Avui analitzarem la presència en el món virtual de les institucions, els gestors turístics i les empreses turístiques de la comarca. Fer una pinzellada de les.…(lleguir més)  

 

Promocionar, beure i servir vi de la Rioja?

L’article d’opinió que us presento, vol traslladar-vos la reflexió que neix després de llegir que  el F.C. Barcelona ha signat un acord amb un celler de la Rioja per comercialitzar dos vins d’ull de llebre, un criança i un reserva, amb la marca i la imatge del club.…(lleguir més)

 

Petites radiografies del turisme comarcal (II)

Segona part de l’anàlisi de les dades turístiques de la comarca d’aquests darrers mesos d’estiu i aquests últims anys. Cova de la Font Major Després d’analitzar la procedència dels turistes i el tant per cent d’allotjament dels turistes que vénen a la comarca avui centrarem la nostra mirada en la oferta turística i la seva …(lleguir més)

 

Petites radiografies del turisme a la comarca (I)

El passat disset de setembre el Consell Comarcal de la Conca de Barberà feia publiques les xifres del turisme a la nostra comarca d’aquest estiu. Del seguit de dades, números i comentaris que s’hi feien intentarem en més d’un article extrauren alguna part  …(lleguir més)

 

El tast d’un vi 

La majoria de persones tastem el vi sense saber exactament quins són bàsicament aquells trets que fan que els vins es diferenciïn uns dels altres. Òbviament això fa que després de tastar un vi no sapiguem gaire bé com donar una explicació del perquè un vi ens ha agradat més o menys, més enllà de la pròpia.…(lleguir més)

 Una possible ruta

Fores mirador de la conca de barbera

Estem en ple període d’estiu i això significa que moltes persones, si la crisi i les retallades els hi permeten, viatgen i visiten altres zones que no són la seva habitual. L’estiu és un dels millors moments de l’any per conèixer nous indrets, visitar països desconeguts, descobrir zones que tenim ben a prop de casa i sovint  desconeixem..…(lleguir més)

 

L’any 2012 és l’Any Internacional de les Cooperatives

L’Assemblea General de Nacions Unides, de 18 de desembre de 2009, va proclamar el 2012 com l’Any Internacional de les Cooperatives, amb el lema “les empreses cooperatives ajuden a construir un món millor”. Ban Ki-moon, secretari general de les Nacions Unides va dir: “Les cooperatives són un recordatori   (lleguir més)

.

Quo vadis periodisme?

Joaquim Maria Puyal en recollir el guardó de català de l’any, entre altres coses, va dir “ Sóc un periodista i accepto aquest honor en nom dels periodistes. El periodisme és una feina molt important en la nostra societat, molt important. Perquè? Perquè la circulació d’idees, …(lleguir més)

 

Vi biodinàmic, orgànic i ecològic.

El vi biodinàmic, i sobretot el vi orgànic i el vi ecològic, són cada dia més ben valorats pels consumidors europeus, el que demostra que hi ha una tendència lenta, però clara, cap el respecte del consumidor al medi ambient i a la sostenibilitat de l’agricultura i …(lleguir més)

 

Teixir xarxa

Encetem una nova col·laboració del col·lectiu la Conca 5.1 en aquest mitjà de comunicació. Anomenada L’empelt aquesta columna d’opinió serà una finestra oberta a l’exterior ja que a més dels temes que tractem normalment volem utilitzar aquest espai per ampliar temàtiques i horitzons. Parlarem de temes relacionats amb la viticultura i…(lleguir més)

 


Print Friendly

No Comments Yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


M:P.

Webcam-MeteoPrades


El Foradot

Opinió. - Josep Mª Contijoch.

GALÍCIA la Costa da Morte.

La Costa de la Mort, Costa da Morte, és una regió costanera de Galícia que abasta des de Cap Fisterra fins al Cap Roncudo.....

Veritats d’una trajectòria 16.

El Josep Maria fa un comiat al grup musical Los Sin Nombre, i ens comença a parlar del grup musical Los Alamos....

Del no-res

Aquesta història narra la vida d’un indigent que viu les petites peripècies del dia a dia; però amb una gran diferència...

Màgic Hoodoo.

Primer video oficial de Màgic Hoodoo pertanyent al nostre primer EP "Eterns" (2017) amb la col.laboració de Litus! ....

Segueix-nos als nostres canals


.


laveujovetv.cat/blog

.