opinio
Cultura i oci

Escolta'ns
PODCAST NOTICIES OPINIO VIDEO MUSICA XVTV


PDT

El Teginat de Sant Miquel
Vídeo reportatge dels treballs efectuats


PDT

Montblanc Vila Medieval
Història i pedra.

Categories

Arxius

Dr. Enric Sànchez-Cid. 2016

(Portbou, 1928) estudià a la Facultat de Medicina de Barcelona, especialitat en ginecologia. Exercí a Montblanc fins el 1961. Passà a Tarragona, on va ocupar els càrrecs  de cap del Servei de Ginecologia de l’Hospital de la Creu Roja i de cap de l’Equip Quirúrgic de Ginecologia de l’Institut Català de la Salut………….EnricSC_r_100x100

 

Els articles estan escrits per Dr. ENRIC SÀNCHEZ-CID

 

 

“Corrida de toros” a Montblanc.Manuel Alvarez (El Bala)190x100

Montblanc no és, ni ha estat mai una Vila on hi hagués una especial afició pels toros.  Malgrat això, l’any 1961 hi hagué un gran rebombori a causa de la corrida” protagonitzada pel torero Manuel Álvarez, El Bala, que uns mesos abans s’havia establert a la població i s’havia amullerat amb la Srta. Teresa Marsal, la protagonista de la meva pel·lícula  ……..(lleguir més)

 

 

FARÀ 200 ANYS...foto 1_650x400

…i, concretament, en el dia 2 de juliol del 1816, la fragata Meduse de l’armada francesa va naufragar a la costa del Senegal i un petit nombre del personal de a bord es salvaren gràcies a que temps abans d’enfonsar-se el vaixell, construïren una balsa. Els oficials i personal de l’administració es varen guardar per ells les embarcacions més segures.. ….. ……..(lleguir més)

 

 

 

Art, capellana i política.Les marededéus de Teresa Eguíbar_650x400

En una revista de l’any 1983, concretament Cambio, del dia 4 d’abril, tracta de com ho varen passar els artistes plàstics sortejant els obstacles que a mig camí d’exposar les seves obres, s’entrebancaven amb els pals de roda.  Un exemple el tenim quan el bisbe que anava a beneir la nova . ….. ……..(lleguir més)

 

 

 

 

Naufragi…terra endins.cabane-retocada_650x400

La cabanya que ens havíem construït a la Vall del Francolí, era un petit refugi de cap de setmana amb una cambra, on hi havíem encabit la llar de foc cantonera, el racó cuina i el llit on dormíem les nits que ens hi quedàvem. A la paret de mestral, la més freda de la cabanya, s’obria el distribuïdor que donava pas al bany a mà esquerra i, a la dreta, quedava el. ….. ……..(lleguir més)

 

Print Friendly


M:P.

Webcam-MeteoPrades


El Foradot

Opinió. - Josep Mª Contijoch.

BARBA I BARBES.

La barba és el pèl que cobreix la cara en la zona de les galtes i mandíbules dels  homes, (accidentalmente es trovar alguna dona també barbuda).. ....

Veritats d’una trajectòria 15.

El Josep Maria fa un repàs el grup musical anomenat Los Sin Nombre, durant l’any 1966....

Màgic Hoodoo.

Primer video oficial de Màgic Hoodoo pertanyent al nostre primer EP "Eterns" (2017) amb la col.laboració de Litus! ....

Segueix-nos als nostres canals


.


laveujovetv.cat/blog

.