opinio
Cultura i oci

Escolta'ns
PODCAST NOTICIES OPINIO VIDEO MUSICA XVTV


PDT

El Teginat de Sant Miquel
Vídeo reportatge dels treballs efectuats


PDT

Montblanc Vila Medieval
Història i pedra.

Categories

Arxius

Dr. Enric Sànchez-Cid. 2016

(Portbou, 1928) estudià a la Facultat de Medicina de Barcelona, especialitat en ginecologia. Exercí a Montblanc fins el 1961. Passà a Tarragona, on va ocupar els càrrecs  de cap del Servei de Ginecologia de l’Hospital de la Creu Roja i de cap de l’Equip Quirúrgic de Ginecologia de l’Institut Català de la Salut………….EnricSC_r_100x100

 

Els articles estan escrits per Dr. ENRIC SÀNCHEZ-CID

 

 

“Corrida de toros” a Montblanc.Manuel Alvarez (El Bala)190x100

Montblanc no és, ni ha estat mai una Vila on hi hagués una especial afició pels toros.  Malgrat això, l’any 1961 hi hagué un gran rebombori a causa de la corrida” protagonitzada pel torero Manuel Álvarez, El Bala, que uns mesos abans s’havia establert a la població i s’havia amullerat amb la Srta. Teresa Marsal, la protagonista de la meva pel·lícula  ……..(lleguir més)

 

 

FARÀ 200 ANYS...foto 1_650x400

…i, concretament, en el dia 2 de juliol del 1816, la fragata Meduse de l’armada francesa va naufragar a la costa del Senegal i un petit nombre del personal de a bord es salvaren gràcies a que temps abans d’enfonsar-se el vaixell, construïren una balsa. Els oficials i personal de l’administració es varen guardar per ells les embarcacions més segures.. ….. ……..(lleguir més)

 

 

 

Art, capellana i política.Les marededéus de Teresa Eguíbar_650x400

En una revista de l’any 1983, concretament Cambio, del dia 4 d’abril, tracta de com ho varen passar els artistes plàstics sortejant els obstacles que a mig camí d’exposar les seves obres, s’entrebancaven amb els pals de roda.  Un exemple el tenim quan el bisbe que anava a beneir la nova . ….. ……..(lleguir més)

 

 

 

 

Naufragi…terra endins.cabane-retocada_650x400

La cabanya que ens havíem construït a la Vall del Francolí, era un petit refugi de cap de setmana amb una cambra, on hi havíem encabit la llar de foc cantonera, el racó cuina i el llit on dormíem les nits que ens hi quedàvem. A la paret de mestral, la més freda de la cabanya, s’obria el distribuïdor que donava pas al bany a mà esquerra i, a la dreta, quedava el. ….. ……..(lleguir més)

 

Print Friendly


M:P.

Webcam-MeteoPrades


El Foradot

Opinió. - Josep Mª Contijoch.

El paper moneda.

Bitllet de banc (o paper moneda) és un mitjà de pagament en paper imprès, emès modernament pel banc ....

Veritats d'una trajectoria 14

.


Contrapunt


MusicFantasi


Radioteatre amb l’alumnat de 2º d’ESO de l’Institut Martí l’Humà

Melodic Avenue_vol_05

HOMO@TechnoCalçotada 11-03-2017 Part2 Tarde

Màgic Hoodoo - Eterns Feat. Litus

Stromboli Jazz Band va celebrar el seu 5è aniversari

Segueix-nos als nostres canals


.


laveujovetv.cat/blog

.