opinio
Cultura i oci

Escolta'ns
PODCAST NOTICIES OPINIO VIDEO MUSICA XVTV


PDT

El Teginat de Sant Miquel
Vídeo reportatge dels treballs efectuats


PDT

Montblanc Vila Medieval
Història i pedra.

Categories

Arxius

Nits de Rock’N’Roll. 2016

El melòman del Rock’N’Roll, Andrés Aneas, et prepara programes on el rhythm n’blues, el swing, el rockabilly i tot allò que et fa moure l’esquelet, n’és protagonista.

NITSDEROKNROLL PROVA 1

Tot aquest contingut i aquesta explosió de música la pots escoltar cada setmana.

 

 

Nits de Rock’N’Roll  120

El rock simfònic és un subgènere del rock, que va néixer a finals de la dècada de 1960. Deu el seu nom a un cert afany d’emular les sonoritats orquestrals de la música clàssica, sobretot de la música romàntica i postromàntica.

 

 

Nits de Rock’N’Roll  119

El heavy metal (literalment en «metall pesant» o «metall dur») —també anomenat metal heavyés un estil musical descendent del rock, molt menys influenciat pelblues que el hard rock, caracteritzat principalment per la contundència del seu so, generalment obtinguda amb l’ús de guitarres elèctriques amb alt grau de distorsió, veus molt extremes i bateries amb doble bombo o doble pedal, i baixos pronunciats i contundents. Es va crear a finals de la dècada del 1960 i a principis de la del 1970, al Regne Unit i als Estats Units.

 

Nits de Rock’N’Roll  118

El rock és un terme ampli que agrupa una varietat de gèneres musicales. La seva forma originària, coneguda com a rock and roll, va sorgir majorment de la combinació de dos gèneres anteriors com eren el rhythm and blues i el country. La música rock també es va nodrir fortament del blues i el folk, i va incorporar influències del jazz, la música clásicay altres fonts.

 

 

 

Nits de Rock’N’Roll  117

El country (també anomenat de vegades country & western) és un estil musical que va sorgir als anys 20 del segle xx a les regions rurals del sud dels Estats Units i a lesprovíncies marítimes del Canadà.

 

 

Nits de Rock’N’Roll  116

La dècada dels 80 es va caracteritzar per l’amplia diversitat de música en estils, propostes, formes i estètica, gràcies al naixement de diversos subgèneres del rock (new wave, post-punk, techno, dark, electrònic, rap, breakdance, dark metall, new romantic…), que es van anar incorporant a l’escena al llarg del decenni, alguns amb característiques massives, quant a la seva exposició, uns altres més aviat subterranis o alternatius.

 

 

Nits de Rock’N’Roll  115

El rockabilly és un gènere musical, producte de la fusió de les músiques afroamericana i country, interpretat en els seus inicis per cantants blancs del sud dels Estats Units i el qual va tindre el seu auge a mitjans dels anys cinquanta del segle XX.

 

 

 

Nits de Rock’N’Roll  114

L’amor és l’idioma universal per defecte, però no és l’únic. La música també ho és, encara que amb un detall molt particular.

 

 

Nits de Rock’N’Roll  113

 

El romanticisme musical correspon aproximadament a la música occidental composta al llarg del segle XIX. La música d’aquest període va sorgir sense ruptura amb el llenguatge musical, l’harmonia i els gèneres del Classicisme, de tal manera que en molts aspectes ambdós períodes es poden considerar com una única gran època dins la història de la música

 

 

Nits de Rock’N’Roll  112

Les noves tendències van influenciar algunes de les bandes psicodèliques i progressives de l’època com Peix Rabioso o Aquelarre incorrent en l’heavy psych però sens dubte la banda Pappo ‘s Blues va ser la primera a introduir amb èxit el castellà a la seva proposta musical basada en l’hard rock i el blues. Progressivament se li van anar unint més bandes que abanderaven el rock dur, però sens dubte, destacar a la banda Tarkus com la primera proposta estilística en ser assenyalada com heavy metall.

 

 

Nits de Rock’N’Roll  111

El heavy metal (literalment en «metall pesant» o «metall dur») —també anomenat metal o heavy— és un estil musical descendent del rock,molt menys influenciat pelblues que el hard rock, caracteritzat principalment per la contundència del seu so, generalment obtinguda amb l’ús de guitarres elèctriques amb alt grau de distorsió, veus molt extremes i bateries amb doble bombo o doble pedal, i baixos pronunciats i contundents. Es va crear a finals de la dècada del 1960 i a principis de la del 1970, al Regne Unit i als Estats Units.

 

 

Nits de Rock’N’Roll  110

La música disco és un gènere de música de ball derivada del R&B (rhythm & blues) que va mesclar elements de gèneres anteriors. Principalment: el funk i el soul, la música psicodèlica amb tocs llatins en molts casos, especialment la música salsa i el Pop rock
Secundàriament: la música afro-cubana (la Soca) la música clàssica, el Gospel elSwing i el Blues i que, originada als Estats Units i el Canadà, es va popularitzar en les sales de ball (discoteques) a finals de la dècada de 1970.

 

 

Nits de Rock’N’Roll  109

El heavy metal en espanyol abasta els grups de heavy metal i els seus subgèneres interpretats en castellà, usualment formats en països de parla hispana. El heavy metal en espanyol s’ha desenvolupat de manera heterogènia en els diferents països de parla hispana, i la música de moltes bandes per a ús nacional fins a l’arribada de la globalització de continguts, desenvolupada especialment al segle XXI.

 

Nits de Rock’N’Roll  103

Nits de Rock 103 by Nits De Rock’n’Roll on Mixcloud

 

La música romàntica està relacionada amb el romanticisme literari, pictòric i filosòfic, malgrat que la datació convencional de la musicologia difereix notablement de les altres arts, que defineixen com a romàntic el període comprès entre el 1780 i el 1840. En canvi, la musicologia actual situa els inicis del romanticisme a principis del segle XIX i no el conclou definitivament fins a l’inici de la Primera Guerra Mundial

 

Nits de Rock’N’Roll  102

Nits de Rock 102 by Nits De Rock’n’Roll on Mixcloud

Llorenç de Santamaria (nom artístic de Llorenç Roselló i Horrach) és un cantant nascut al municipi mallorquí de Santa Maria del Camí i que va tenir una certa popularitat durant la dècada dels seixanta i setanta del segle XX. De petit va fer feina al camp i distribuïa sifons i begudes amb el camió del seu oncle Bartomeu Horrach i Canals “de Can Mort”.

Es mou de fa molts anys en el camp de la Cançó comercial en llengua castellana i és conegut com a Lorenzo Santamaría.

Entre 1966 i 1970 lidera el grup de rock mallorquí Z-66. A partir de 1970 inicia la seva carrera musical com a solista, prenent el seu cognom artístic del de la seva localitat natal, i el 1971 edita amb la discogràfica Odèon el seu primer disc senzill: Cant a l’amor, una adaptació de la simfonia núm 8 del compositor Franz Schubert.

 

Nits de Rock’N’Roll  101

Nits de Rock 101 by Nits De Rock’n’Roll on Mixcloud

Ronald Belford “Bon” Scott (Kirriemuir, Escòcia 9 de juliol de 1946 – Londres, Anglaterra 19 de febrer de 1980) va ser un cantant de rock australià nascut a Escòcia, cèlebre per haver estat el segon vocalista de la banda d’hard rock AC / DC des de 1974 fins a la seva mort en l’any 1980, succeint a Dave Evans, que només va participar en dos senzills de la banda, pel que molts consideren a Bon com el cantant original, ja que va ser ell qui va participar en la primera discografia d’AC / DC. Va ser introduït en el Saló de la Fama del rock and roll al costat dels membres actuals de AC / DC en l’any 2003.

Al juliol de 2004 la revista del Regne Unit Classic Rock el va col·locar en el primer lloc de la seva llista The 100 greatest frontmen (100 millors líders de banda) per davant de Robert Plant i Freddie Mercury.

 

Nits de Rock’N’Roll  100

Nits de Rock 100 by Nits De Rock’n’Roll on Mixcloud

Roderick David “Rod” Stewart, Comandant de l’Orde de l’Imperi Britànic (nascut el 10 de gener de 1945)és un cantautor britànic, nascut i crescut al Nord de Londres, Anglaterra, que actualment viu a Epping. És descendent d’escocesos i anglesos.

Amb la seva característica veu rasposa, Stewart va saltar a la fama cap al final de la dècada del 1960 i a principis dels 1970 amb The Jeff Beck Group i després Faces. Va començar la seva carrera en solitari el 1969 amb el seu àlbum de debut An Old Raincoat Won’t Ever Let You Down (US: The Rod Stewart Album). La seva obra amb The Jeff Beck Group and Faces va influir en el gènere heavy metal.

Print Friendly


M:P.

Webcam-MeteoPrades


El Foradot

Opinió. - Josep Mª Contijoch.

GALÍCIA la Costa da Morte.

La Costa de la Mort, Costa da Morte, és una regió costanera de Galícia que abasta des de Cap Fisterra fins al Cap Roncudo.....

Veritats d’una trajectòria 16.

El Josep Maria fa un comiat al grup musical Los Sin Nombre, i ens comença a parlar del grup musical Los Alamos....

Del no-res

Aquesta història narra la vida d’un indigent que viu les petites peripècies del dia a dia; però amb una gran diferència...

Màgic Hoodoo.

Primer video oficial de Màgic Hoodoo pertanyent al nostre primer EP "Eterns" (2017) amb la col.laboració de Litus! ....

Segueix-nos als nostres canals


.


laveujovetv.cat/blog

.