opinio
Cultura i oci

Escolta'ns
PODCAST NOTICIES OPINIO VIDEO MUSICA XVTV


PDT

El Teginat de Sant Miquel
Vídeo reportatge dels treballs efectuats


PDT

Montblanc Vila Medieval
Història i pedra.

Categories

Arxius

L’oportunitat del turisme familiar a la Conca de Barberà.

La Conca de Barberà és una comarca amb grans potencials turístics, a prop de les infraestructures de les ciutats com Tarragona, Lleida i Barcelona, trobem una conca geogràfica ben marcada amb una capital com Montblanc emmurallada, enmig d’un paisatge de mosaic agrícola amb diferents punts elevats on admirar el paisatge.

Muralla de Montblanc

Muralla de Montblanc

Les muralles i els monestirs transpiren èpiques, misterioses i llunyanes histories, al peu de les muntanyes de Prades, camí de la ruta del Císter, un dels llocs més destacats de la història religiosa de Catalunya, enmig dels camps de vinya, blat, ordi i oliveres, les construccions de pedra seca i les antigues cooperatives.

Per això, a la nostra comarca es pot gaudir de la natura, de la tranquil·litat, del paisatge, de la història agrícola, medieval i religiosa, de la gastronomia de qualitat i proximitat i les delícies de les padrines, els carquinyolis i un excel·lent vi, que com sabeu és una beguda amb molta història i cultura que és preuada a molts indrets del món. Tot plegat fa que la comarca sigui un espai perfecte per convertir-se en una destinació de turisme familiar i ara és un moment ideal per incrementar una oferta d’oci preparada i destinada a cobrir les necessitats de les famílies amb nens, i si es fa bé la feina, obtenir el segell de Destinació de Turisme Familiar.

Per començar, aquest mes d’abril i fins a final d’any, la Generalitat de Catalunya té previst dur a terme un conjunt d’accions promocionals per potenciar Catalunya com a destinació de vacances en família, en la que s’hi pot participar de manera col·lectiva o individual oferint descomptes per a famílies.

Ruta del Cister

Ruta del Cister

Per exemple, restaurants amb menús infantils, el primer nen gratuït, 50% de descompte als nens o descompte per a famílies d’un 15% mínim en la factura de l’allotjament. Les empreses també es poden adherir a l’Any del Turisme Familiar oferint preus o condicions especials d’activitats per a famílies, per exemple, propostes en museus o centres d’interpretació, activitats d’oci, rutes, etc.

Les empreses que hi participin apareixeran al web www.catalunya.com amb una explicació detallada de l’activitat proposada per participar en l’Any del Turisme Familiar, a canvi l’empresa ha de fer difusió de l’Any de Turisme Familiar amb la inclusió del logotip en un lloc destacat del web de l’empresa, amb un enllaç al web esmentat. A més, el web www.catalunya.com disposarà d’una agenda d’activitats, fires, diades i accions que es duran a terme aquest any 2014, i l’Agència Catalana de Turisme organitza accions de promoció per donar a conèixer les ofertes proposades a través de campanyes de publicitat en mitjans de comunicació, xarxes socials, revistes del sector, fullets informatius i promocionals, elements identificadors i marxandatge de l’Any del Turisme Familiar. Per tal de participar, les empreses o col·lectius interessats s’han de posar en contacte amb l’Agència Catalana de Turisme, mitjançant el tel. 932419313, o el c/e act@promotourist.com .

Per continuar, des de ja fa uns anys, l’Agència Catalana de Turisme, distingeix els municipis que són especialment sensibles a aquest segment de la demanda mitjançant el segell de Destinació de Turisme Familiar que es concedeix aquells municipis que acreditin una oferta d’equipaments, allotjaments i restauració adaptades a les necessitats de les famílies, amb una gran varietat de propostes d’oci i entreteniment.

Fores 3Actualment, existeixen quinze destinacions certificades a Catalunya, cinc de les quals es troben a la província de Tarragona, com són Calafell, Cambrils, Pineda de Mar, Salou i Vila-seca. L’any passat es va concedir per primera vegada aquest segell a una destinació d’interior, en concret a les Valls d’Àneu. En el cas de les destinacions d’interior, els municipis que s’hi vulguin acollir han de comptar amb com a mínim un recurs natural (parc nacional, parc natural, paratge natural d’interès nacional o reserva natural) a una distància màxima de cinc quilòmetres de qualsevol dels municipis de la destinació.

L’ajuntament de Prades, mitjançant el Decret de l’Alcaldia núm. 100/2012, del dia 9 de novembre de 2012, es va comprometre a complir amb les activitats i obligacions incloses en el document esborrany d’adhesió de municipis al procés d’implantació de la marca de Destinació Turística Familiar, promogut pel Patronat Comarcal de Turisme Muntanyes de la Costa Daurada – Baix Camp, per la qual cosa, possiblement Prades o una unitat territorial de les Muntanyes de Prades es converteixi en la propera destinació d’interior en obtenir el segell de Destinació de Turisme Familiar.

Com deia anteriorment, per tal d’obtenir aquesta certificació, els equipaments municipals, establiments d’allotjament, restauració, i d’oci i lleure han de comptar amb serveis especialitzats en famílies, i cal tenir una especial atenció a les normes de seguretat i unes instal·lacions adequades per als més petits.

Prades placa porxada

Prades plaça porxada

Cal crear un programa d’animació infantil i tenir un fàcil accés a la informació de les activitats diàries per planificar l’estada. Es valora, comptar amb un servei de polseres identificatives pels nens, serveis de cangurs amb idiomes, senyalització de perills, menús familiars, trones, cadires adaptades, pitets i canviadors de bolquers. Així com un entorn adequat pels nens, animació i espectacles infantils al carrer, la possibilitats de fer rutes adaptades per a famílies, rutes amb bicicleta, hípica, museus per a nens, centres d’interpretació didàctics, esports per a nens, etc.

La implantació de la marca de Destinació de Turisme Familiar és un procés evolutiu. En el primer any, com a mínim el 15% de l’oferta de les Destinacions de Turisme Familiar han de complir els requisits exigits. Al tercer any, el percentatge ha de ser del 25%, i en el cinquè any com a mínim un 35% de l’oferta ha de complir els paràmetres que es requereixen. La sol·licitud per tal que un municipi esdevingui Destinació de Turisme Familiar l’ha de fer l’Ajuntament posant-se en contacte amb l’Agència Catalana de Turisme a través del telèfon 934849900, o bé el c/e certificacions.act@gencat.cat.

Per últim, dins l’àmbit de l’actual estat existeix la Federació Espanyola de Famílies Nombroses, associació que compte amb 42.000 famílies associades en el conjunt de l’estat, que també està treballant en el distintiu de Turisme Familiar amb el qual es vol reconèixer a empreses i destinacions turístiques que destaquin per tenir una oferta orientada al públic familiar.

 

[LA CONCA 5.1]                                                                   [L’EMPELT]     

 

 

Print Friendly
Similar posts
  • RIUBOMBORI 2017. Obertes les inscripcions al RIUBOMBORI 2017 en una edició que presenta com a novetat destacada el guardó “Reconeixement Jordi Francolí” Els grups o cantautors seleccionats per participar al festival percebran una dotació econòmica en forma de premi. La Cultural Jordi Francolí obre inscripcions als grups musicals i cantautors interessats a participar en el Festival Riubombori [...]
  • Inauguració de “Josep Darder. Retrats... El proper 26 de maig, a les set de la tarda, s’inaugurarà al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí l’exposició Josep Darder, retrats de llençol, una iniciativa de l’Associació Cultural Narcís Darder i del museu. L’exposició, que es podrà veure fins al 27 d’agost a la sala Maria Font, és una aproximació [...]
  • “Hospitalitat” de Jaume Vidal “Hospitalitat” guanya la votació popular d’XYZ que enguany intervindrà les torres de la Carrova i Campredó.   El projecte Hospitalitat de Jaume Vidal (Amposta 1977) ha guanyat per  votació popular la tercera edició de la convocatòria d’art públic i instal·lacions a espais singulars de les Terres de l’Ebre XYZ, impulsada per Lo Pati-Centre d’Art Terres de l’Ebre, que enguany [...]
  • “2017 · Any Alabastre Sarral” Segueixen les activitats organitzades en motiu de la celebració del centenari de la obertura del primer taller modern d’alabastre a Sarral. Es realitzarà una cercavila i un contacontes ambientat en l’alabastre. Aquest diumenge 28 de maig està previst un acte de doble celebració, ja que a banda de “2017 · Any Alabastre Sarral”, cal destacar [...]
  • Festival Terres Catalunya. El festival terres Catalunya aposta per convertir les Terres de l’Ebre en un referent internacional del turisme sostenible.   Ja està tot a punt perquè del 31 de maig al 3 de juny se celebri a Tortosa la primera edició del terres Catalunya – INTERNATIONAL ECO & TOURISM FILM FESTIVAL i del congrés sobre Paisatge, [...]

No Comments Yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


M:P.

Webcam-MeteoPrades


El Foradot

Opinió. - Josep Mª Contijoch.

El paper moneda.

Bitllet de banc (o paper moneda) és un mitjà de pagament en paper imprès, emès modernament pel banc ....

Veritats d'una trajectoria 14

.


Contrapunt


MusicFantasi


Radioteatre amb l’alumnat de 2º d’ESO de l’Institut Martí l’Humà

Melodic Avenue_vol_05

HOMO@TechnoCalçotada 11-03-2017 Part2 Tarde

Màgic Hoodoo - Eterns Feat. Litus

Stromboli Jazz Band va celebrar el seu 5è aniversari

Segueix-nos als nostres canals


.


laveujovetv.cat/blog

.