opinio
Cultura i oci

Escolta'ns
PODCAST NOTICIES OPINIO VIDEO MUSICA XVTV


PDT

El Teginat de Sant Miquel
Vídeo reportatge dels treballs efectuats


PDT

Montblanc Vila Medieval
Història i pedra.

Categories

Arxius

L’oportunitat del turisme familiar a la Conca de Barberà.

La Conca de Barberà és una comarca amb grans potencials turístics, a prop de les infraestructures de les ciutats com Tarragona, Lleida i Barcelona, trobem una conca geogràfica ben marcada amb una capital com Montblanc emmurallada, enmig d’un paisatge de mosaic agrícola amb diferents punts elevats on admirar el paisatge.

Muralla de Montblanc

Muralla de Montblanc

Les muralles i els monestirs transpiren èpiques, misterioses i llunyanes histories, al peu de les muntanyes de Prades, camí de la ruta del Císter, un dels llocs més destacats de la història religiosa de Catalunya, enmig dels camps de vinya, blat, ordi i oliveres, les construccions de pedra seca i les antigues cooperatives.

Per això, a la nostra comarca es pot gaudir de la natura, de la tranquil·litat, del paisatge, de la història agrícola, medieval i religiosa, de la gastronomia de qualitat i proximitat i les delícies de les padrines, els carquinyolis i un excel·lent vi, que com sabeu és una beguda amb molta història i cultura que és preuada a molts indrets del món. Tot plegat fa que la comarca sigui un espai perfecte per convertir-se en una destinació de turisme familiar i ara és un moment ideal per incrementar una oferta d’oci preparada i destinada a cobrir les necessitats de les famílies amb nens, i si es fa bé la feina, obtenir el segell de Destinació de Turisme Familiar.

Per començar, aquest mes d’abril i fins a final d’any, la Generalitat de Catalunya té previst dur a terme un conjunt d’accions promocionals per potenciar Catalunya com a destinació de vacances en família, en la que s’hi pot participar de manera col·lectiva o individual oferint descomptes per a famílies.

Ruta del Cister

Ruta del Cister

Per exemple, restaurants amb menús infantils, el primer nen gratuït, 50% de descompte als nens o descompte per a famílies d’un 15% mínim en la factura de l’allotjament. Les empreses també es poden adherir a l’Any del Turisme Familiar oferint preus o condicions especials d’activitats per a famílies, per exemple, propostes en museus o centres d’interpretació, activitats d’oci, rutes, etc.

Les empreses que hi participin apareixeran al web www.catalunya.com amb una explicació detallada de l’activitat proposada per participar en l’Any del Turisme Familiar, a canvi l’empresa ha de fer difusió de l’Any de Turisme Familiar amb la inclusió del logotip en un lloc destacat del web de l’empresa, amb un enllaç al web esmentat. A més, el web www.catalunya.com disposarà d’una agenda d’activitats, fires, diades i accions que es duran a terme aquest any 2014, i l’Agència Catalana de Turisme organitza accions de promoció per donar a conèixer les ofertes proposades a través de campanyes de publicitat en mitjans de comunicació, xarxes socials, revistes del sector, fullets informatius i promocionals, elements identificadors i marxandatge de l’Any del Turisme Familiar. Per tal de participar, les empreses o col·lectius interessats s’han de posar en contacte amb l’Agència Catalana de Turisme, mitjançant el tel. 932419313, o el c/e act@promotourist.com .

Per continuar, des de ja fa uns anys, l’Agència Catalana de Turisme, distingeix els municipis que són especialment sensibles a aquest segment de la demanda mitjançant el segell de Destinació de Turisme Familiar que es concedeix aquells municipis que acreditin una oferta d’equipaments, allotjaments i restauració adaptades a les necessitats de les famílies, amb una gran varietat de propostes d’oci i entreteniment.

Fores 3Actualment, existeixen quinze destinacions certificades a Catalunya, cinc de les quals es troben a la província de Tarragona, com són Calafell, Cambrils, Pineda de Mar, Salou i Vila-seca. L’any passat es va concedir per primera vegada aquest segell a una destinació d’interior, en concret a les Valls d’Àneu. En el cas de les destinacions d’interior, els municipis que s’hi vulguin acollir han de comptar amb com a mínim un recurs natural (parc nacional, parc natural, paratge natural d’interès nacional o reserva natural) a una distància màxima de cinc quilòmetres de qualsevol dels municipis de la destinació.

L’ajuntament de Prades, mitjançant el Decret de l’Alcaldia núm. 100/2012, del dia 9 de novembre de 2012, es va comprometre a complir amb les activitats i obligacions incloses en el document esborrany d’adhesió de municipis al procés d’implantació de la marca de Destinació Turística Familiar, promogut pel Patronat Comarcal de Turisme Muntanyes de la Costa Daurada – Baix Camp, per la qual cosa, possiblement Prades o una unitat territorial de les Muntanyes de Prades es converteixi en la propera destinació d’interior en obtenir el segell de Destinació de Turisme Familiar.

Com deia anteriorment, per tal d’obtenir aquesta certificació, els equipaments municipals, establiments d’allotjament, restauració, i d’oci i lleure han de comptar amb serveis especialitzats en famílies, i cal tenir una especial atenció a les normes de seguretat i unes instal·lacions adequades per als més petits.

Prades placa porxada

Prades plaça porxada

Cal crear un programa d’animació infantil i tenir un fàcil accés a la informació de les activitats diàries per planificar l’estada. Es valora, comptar amb un servei de polseres identificatives pels nens, serveis de cangurs amb idiomes, senyalització de perills, menús familiars, trones, cadires adaptades, pitets i canviadors de bolquers. Així com un entorn adequat pels nens, animació i espectacles infantils al carrer, la possibilitats de fer rutes adaptades per a famílies, rutes amb bicicleta, hípica, museus per a nens, centres d’interpretació didàctics, esports per a nens, etc.

La implantació de la marca de Destinació de Turisme Familiar és un procés evolutiu. En el primer any, com a mínim el 15% de l’oferta de les Destinacions de Turisme Familiar han de complir els requisits exigits. Al tercer any, el percentatge ha de ser del 25%, i en el cinquè any com a mínim un 35% de l’oferta ha de complir els paràmetres que es requereixen. La sol·licitud per tal que un municipi esdevingui Destinació de Turisme Familiar l’ha de fer l’Ajuntament posant-se en contacte amb l’Agència Catalana de Turisme a través del telèfon 934849900, o bé el c/e certificacions.act@gencat.cat.

Per últim, dins l’àmbit de l’actual estat existeix la Federació Espanyola de Famílies Nombroses, associació que compte amb 42.000 famílies associades en el conjunt de l’estat, que també està treballant en el distintiu de Turisme Familiar amb el qual es vol reconèixer a empreses i destinacions turístiques que destaquin per tenir una oferta orientada al públic familiar.

 

[LA CONCA 5.1]                                                                   [L’EMPELT]     

 

 

Print Friendly
Similar posts
  • La Guàrdia dels Prats. L’Arxiu Comarcal presenta a la Guàrdia una exposició documental sobre el poble. El dissabte 22 de juliol a les 7 de la tarda tindrà lloc la inauguració de l’exposició La Guàrdia dels Prats. Identitat i veïnatge al Local Social del poble. Es tracta d’una mostra de documentació dels fons del propi Ajuntament de la Guàrdia [...]
  • Acampada Jove 2017. 30.000 joves, nou èxit de public. L’Acampada Jove, el festival políticomusical ha tancat amb més de 30 mil joves, gaudint dels concerts el dijous dia 13 de Miquel del Roig – Xeic! – JoKB – La Pegatina – Aspencat – Doctor Prats – La Terrasseta de Preixens – DJ OGT El divendres dia 14 de [...]
  • Visita especial al Monestir de Poblet... Es tracta d’un dels actes de 2017 · Any Alabastre Sarral. El passat dissabte 15 de juliol un grup de 62 sarralencs i sarralenques feia una visita especial al Monestir de Poblet en el marc d’una de les activitats programades per celebrar el centenari de l’obertura del primer taller modern d’alabastre a Sarral. La visita, [...]
  • Veritats d’una trajectòria «16». Josep Mª Amorós i Bayer «Xolis», un músic artista, poeta i pintor. El Josep Maria fa un comiat al grup musical Los Sin Nombre, i ens comença a parlar del grup musical Los Alamos en la seva primera formació. Ens comenta les actuacions a la Boite de l’Hotel Lauria, a la sala de festes Maxim’s [...]
  • Pobles de la Península Ibérica. Amb noms sorprenents. Viatjant per Espanya es troben un munt de pobles amb noms sorprenents, els quals imposa al viatger fer tota classe d’apreciacions, ja que n’hi ha de totes mena: jocosos, alegres, amenaçants, bondadosos, gastronòmics, malsonants i fins i tot algun d’esgarrifant. En la relació que adjuntem ho poden veure. Curiosament tots aquests pobles, [...]

No Comments Yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


M:P.

Webcam-MeteoPrades


El Foradot

Opinió. - Josep Mª Contijoch.

Pobles de la Península Ibérica. .

Curiosament tots aquests pobles, –salvant-ne dos que citarem–, estan molt orgullosos d’ostentar aquets noms i no han volgut canviar-los malgrat se’ls hi ha donat facilitats per fer-ho ....


acampada

Acampada Jove Montblanc 2017 -.- El 13, 14 i 15 de juliol

Vídeo resum de l'Acampada Jove 2016. Montblanc

Veritats d’una trajectòria 16.

El Josep Maria fa un comiat al grup musical Los Sin Nombre, i ens comença a parlar del grup musical Los Alamos....

Màgic Hoodoo.

Primer video oficial de Màgic Hoodoo pertanyent al nostre primer EP "Eterns" (2017) amb la col.laboració de Litus! ....

Segueix-nos als nostres canals


.


laveujovetv.cat/blog

.