La Cultural Jordi Francolí presenta un nou projecte anomenat “Alternatives”, un espai d’aprenentatge, de construcció de coneixement i d’intercanvi d’idees.
El pròxim divendres 17 de gener a les 7 del vespre es farà la tercera activitat del projecte a la Sala Llucià Navarro del Casal de l’Espluga de Francolí.
El projecte ‘Alternatives’ sorgeix de l’Associació La Cultural Jordi Francolí amb la voluntat d’informar sobre alternatives existents en diferents àmbits de la nostra vida.
Aquest vol dur a la comarca entitats, moviments o persones de referència que ens expliquin com funcionen i l’acció que desenvolupen. Així, l’eix principal de les trobades consistirà en l’explicació en primera persona del funcionament dels projectes així com en generar un debat obert sobre el tema genèric que tractem.
Posteriorment es vol establir un espai de participació per anar cercant trobada rere trobada, nous temes a tractar, així com noves entitats, moviments o persones que ens agradaria descobrir.
Sota el títol “Alternatives alimentàries: Som el que mengem” l’Annaïs Sastre, encarregada de producció ecològica i projectes socials dins l’Associació Xicòria, dinamitzarà un taller per a la reflexió entorn el funcionament del sistema agroalimentari actual mitjançant tècniques participatives.
A través d’un joc, les i els participants farem una fotografia de com funciona actualment la cadena de producció d’aliments i quines opcions tenim d’alimentar-nos a través de circuits més sostenibles a la nostra comarca.
Xicòria és una associació de persones que treballen en producció d’horta ecològica, cuina ecològica i projectes socials. L’objectiu de l’entitat, instal.lada des del juliol del 2008 a una finca de Montblanc, és generar treball en activitats sostenibles i de transformació social.