opinio
Cultura i oci

Escolta'ns
PODCAST NOTICIES OPINIO VIDEO MUSICA XVTV


PDT

El Teginat de Sant Miquel
Vídeo reportatge dels treballs efectuats


PDT

Montblanc Vila Medieval
Història i pedra.

Categories

Arxius

Aproximació sobre l’agricultura a la Conca.

Una aproximació sobre la situació de l’agricultura a la Conca de Barberà a partir del documental “Plantant una llavor” de la Conca 5.1

.

De les primeres visualitzacions del documental de la Conca 5.1 es poden traçar unes pinzellades sobre la situació del vi i l’agricultura a la Conca de Barberà, 640x360-cropel turisme, la gastronomia, els petits productors, l’administració i la societat segons l’opinió dels seus autors i persones entrevistades. En aquest article es fa un petit resum de les principals idees sobre l’agricultura a la comarca que es treballaran en propers articles d’opinió.

.

Sobre l’agricultura es pot dir que hi ha una opinió general de què tot i la nova maquinària la feina al camp no és fàcil. Cada dia hi ha menys pagesos, el preu que es paga pel raïm és baix, i sobretot, que la majoria del raïm que es cull serveix per fer vi base cava que s’embotella fora de la comarca. Aquest fet provoca que s’embotelli poc vi amb el segell de la DO Conca de Barberà la qual cosa fa que no es conegui gaire. També es fa palès què les històriques cooperatives agràries que havien tingut un paper imprescindible en moments clau, en l’actualitat no exerceixen aquest protagonisme, i que sovint la terra no es conrea pel rendiment que se’n treu, sinó per la subvenció que es cobra per part de la Unió Europea.

.

En positiu, es reconeix sense cap dubte que la Conca de Barberà posseeix una cultura mil·lenària en el conreu de la terra, així com una llarga tradició i història vitivinícola que ha anat passant de generació en generació, i sobretot, que té un gran potencial en quan a la producció de vi de qualitat.

Cellers Domenys i Secció de Crèdit (Rocafort de Queralt)

Cellers Domenys i Secció de Crèdit (Rocafort de Queralt)

La comarca té unes condicions peculiars en quan a la seva orografia i clima molt òptimes per conrear i elaborar vins de qualitat, vins amb cos i vins frescos amb una molt bona acidesa, fet que no trobem en altres DO. Per això, es dóna un gran protagonisme els nous elaboradors de vi i els joves agricultors que es dediquen el conreu de la vinya tenint com objectiu la producció d’un raïm de qualitat per elaborar el seu propi vi, els quals encara poden aprendre molt del immens coneixement que la gent gran de la comarca posseeix.

.

Celler Mas Foraster foto D.O.Conca-crop

Celler Mas Foraster_ foto D.O.Conca

Es destaca de forma important l’evolució en positiu que està tenint aquest sector, així com l’oportunitat que s’obre davant d’aquells que tenen ganes d’obrir un nou celler a la Conca de Barberà. És evident que hi ha una necessitat mútua en la creació de cellers que elaborin vi de la Denominació d’Origen de la Conca de Barberà, ja que hi ha molt raïm que marxa de la comarca sense fer comarca i sense treure’n un valor afegit que fàcilment podria generar llocs de treball i rendes sostenibles en el territori.

.

A partir d’ara i en consonància amb el documental, s’aniran desenvoluparan aquestes idees juntament amb altres de relacionades, que permeten fer un estudi en conjunt dels principals sectors que intervenen en la promoció d’aquest engrescador món de l’elaboració del vi de qualitat i la seva promoció.

.

[LA CONCA 5.1]

 

Print Friendly
Similar posts
  • GALÍCIA la Costa da Morte. Article original del Dr. Enric Sánchez Cid Condensat per a publicar-lo a La Veu Jove, per Josep M. Contijoch I.- A COSTA DA MORTE La Costa de la Mort, Costa da Morte, és una regió costanera de Galícia que abasta des de Cap Fisterra fins al Cap Roncudo. Aquest recorregut el va iniciar el doctor [...]
  • I de quan Barberà era mar. Miquel Àngel Anadón presenta la seva obra escultòrica sota el títol “…i de quan Barberà era mar” amb el suport de l’Ajuntament de Barberà de la Conca i amb la col·laboració de la Cooperativa Agrícola. Sota el lema de DIVERTIMENTOS, Anadón ens presentarà “animalons” de mar de grans dimensions que vivien a les aigües de Barberà [...]
  • Del no-res. Alumnes de 2º ESO  trimestre  1º del curs 2016/2017 de l’Institut Martí l’Humà. Aquesta història narra la vida d’un indigent que viu les petites peripècies del dia a dia; però amb una gran diferència: haver estat a la presó. El fet d’haver estat a la presó li limita les opcions per escollir la vida que vol tindre. [...]
  • Concert de Sopa de Cabra. Sopa de Cabra actuarà el 19 d’agost a Santa Coloma de Queralt   El grup gironí, Sopa de Cabra, serà el cap de cartell de la festa major de Santa Coloma de Queralt dins la gira Sopa de Cabra tanca el cercle. L’actuació tindrà lloc el dissabte 19 d’agost al pati de l’emblemàtic castell dels Comtes [...]
  • La Fita Colomina. La Fita Colomina és una cursa POPULAR d’orientació. A la sortida es dona un mapa amb uns punts marcats i un xip per marcar cada fita. A partir d’aquí els corredors han d’intentar aconseguir passar per totes les fites en el menor temps possible i en l’ordre corresponent. Cadascú pot dur a terme la cursa [...]

No Comments Yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


M:P.

Webcam-MeteoPrades


El Foradot

Opinió. - Josep Mª Contijoch.

GALÍCIA la Costa da Morte.

La Costa de la Mort, Costa da Morte, és una regió costanera de Galícia que abasta des de Cap Fisterra fins al Cap Roncudo.....

Veritats d’una trajectòria 16.

El Josep Maria fa un comiat al grup musical Los Sin Nombre, i ens comença a parlar del grup musical Los Alamos....

Del no-res

Aquesta història narra la vida d’un indigent que viu les petites peripècies del dia a dia; però amb una gran diferència...

Màgic Hoodoo.

Primer video oficial de Màgic Hoodoo pertanyent al nostre primer EP "Eterns" (2017) amb la col.laboració de Litus! ....

Segueix-nos als nostres canals


.


laveujovetv.cat/blog

.