opinio
Cultura i oci

Escolta'ns
PODCAST NOTICIES OPINIO VIDEO MUSICA XVTV


PDT

El Teginat de Sant Miquel
Vídeo reportatge dels treballs efectuats


PDT

Montblanc Vila Medieval
Història i pedra.

Categories

Arxius

Aproximació sobre l’agricultura a la Conca.

Una aproximació sobre la situació de l’agricultura a la Conca de Barberà a partir del documental “Plantant una llavor” de la Conca 5.1

.

De les primeres visualitzacions del documental de la Conca 5.1 es poden traçar unes pinzellades sobre la situació del vi i l’agricultura a la Conca de Barberà, 640x360-cropel turisme, la gastronomia, els petits productors, l’administració i la societat segons l’opinió dels seus autors i persones entrevistades. En aquest article es fa un petit resum de les principals idees sobre l’agricultura a la comarca que es treballaran en propers articles d’opinió.

.

Sobre l’agricultura es pot dir que hi ha una opinió general de què tot i la nova maquinària la feina al camp no és fàcil. Cada dia hi ha menys pagesos, el preu que es paga pel raïm és baix, i sobretot, que la majoria del raïm que es cull serveix per fer vi base cava que s’embotella fora de la comarca. Aquest fet provoca que s’embotelli poc vi amb el segell de la DO Conca de Barberà la qual cosa fa que no es conegui gaire. També es fa palès què les històriques cooperatives agràries que havien tingut un paper imprescindible en moments clau, en l’actualitat no exerceixen aquest protagonisme, i que sovint la terra no es conrea pel rendiment que se’n treu, sinó per la subvenció que es cobra per part de la Unió Europea.

.

En positiu, es reconeix sense cap dubte que la Conca de Barberà posseeix una cultura mil·lenària en el conreu de la terra, així com una llarga tradició i història vitivinícola que ha anat passant de generació en generació, i sobretot, que té un gran potencial en quan a la producció de vi de qualitat.

Cellers Domenys i Secció de Crèdit (Rocafort de Queralt)

Cellers Domenys i Secció de Crèdit (Rocafort de Queralt)

La comarca té unes condicions peculiars en quan a la seva orografia i clima molt òptimes per conrear i elaborar vins de qualitat, vins amb cos i vins frescos amb una molt bona acidesa, fet que no trobem en altres DO. Per això, es dóna un gran protagonisme els nous elaboradors de vi i els joves agricultors que es dediquen el conreu de la vinya tenint com objectiu la producció d’un raïm de qualitat per elaborar el seu propi vi, els quals encara poden aprendre molt del immens coneixement que la gent gran de la comarca posseeix.

.

Celler Mas Foraster foto D.O.Conca-crop

Celler Mas Foraster_ foto D.O.Conca

Es destaca de forma important l’evolució en positiu que està tenint aquest sector, així com l’oportunitat que s’obre davant d’aquells que tenen ganes d’obrir un nou celler a la Conca de Barberà. És evident que hi ha una necessitat mútua en la creació de cellers que elaborin vi de la Denominació d’Origen de la Conca de Barberà, ja que hi ha molt raïm que marxa de la comarca sense fer comarca i sense treure’n un valor afegit que fàcilment podria generar llocs de treball i rendes sostenibles en el territori.

.

A partir d’ara i en consonància amb el documental, s’aniran desenvoluparan aquestes idees juntament amb altres de relacionades, que permeten fer un estudi en conjunt dels principals sectors que intervenen en la promoció d’aquest engrescador món de l’elaboració del vi de qualitat i la seva promoció.

.

[LA CONCA 5.1]

 

Print Friendly
Similar posts
  • El Gremi de Llibreters satisfet. El Gremi de Llibreters de Catalunya , fa una valoració molt positiva d’un Sant Jordi excepcional pel que fa a la participació ciutadana.   El bon temps i les ganes de complir amb la tradició han fet que hi hagi hagut una gran participació ciutadana. Les vendes de llibres s’han repartit durant tot el cap [...]
  • CoopCamp engega campanya. Una campanya de formació sobre l’economia social i cooperativa entre entitats i particulars. Durant els mesos d’abril i maig l’Ateneu Cooperatiu del Camp durà a terme xerrades i jornades de formació en diferents punts del Camp de Tarragona Un dels objectius prioritaris del projecte dels Ateneus Cooperatius, impulsat per la Generalitat de Catalunya, és posar [...]
  • Dansara Sarral, setmana de molta acti... Els alumnes del centre sarralenc participaran en diferents actes en motiu del Dia Internacional de la Dansa. Aquest 29 d’abril es celebra arreu del món el Dia Internacional de la Dansa i és per això que els alumnes de DansAra, Espai Municipal de Dansa de Sarral, tenen una setmana plena d’activitats on participaran en diferents [...]
  • Quinze cellers i 4500 copes venudes. El Mercat de vins i caves de la DO Conca de Barberà arriba a les 4500 copes venudes el primer cap de setmana. Amb aquest primer cap de setmana de Mercat s’ha arribat a una de les millors xifres dels últims anys amb més de 13500 tastos. El Mercat de vins i caves de la [...]
  • Els inicis de l’exportació… La conferència va anar a càrrec de l’empresari català Ramon Termens Navarro. El passat divendres 21 d’abril a les 20h, la Sala Josep Puig Torné de l’Ajuntament de Sarral s’omplia de gom a gom en motiu de la xerrada “Els inicis de l’exportació, del regal a la il·luminació. I ara què?”, que forma part del [...]

No Comments Yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


M:P.

Webcam-MeteoPrades


El Foradot

Opinió. - Josep Mª Contijoch.

El paper moneda.

Bitllet de banc (o paper moneda) és un mitjà de pagament en paper imprès, emès modernament pel banc ....


El Foradot

Opinió. -Dolors Feliu. .

Independència, transitorietat i recerca de la felicitat..

La Llei catalana garantirà tot el que calgui perquè la nostra societat funcioni ordenadament si surt el ‘sí’ al referèndum....


El Foradot

Opinió. -Enric Casulleras .

És així de senzill..

Al segle XXI les societats democràtiques resolen les qüestions de sobirania sotmetent-les a referèndums....


El Foradot

Opinió. -Ricard Gomà .

Estat de Benestar: canvi de prioritats i sobirania.

Perquè Catalunya pugui forjar un model de solidaritat col·lectiva avançat calen mesures arrelades en valors de justícia social i sobirania....

Veritats d'una trajectoria 13

.


Contrapunt


MusicFantasi


Radioteatre amb l’alumnat de 2º d’ESO de l’Institut Martí l’Humà

Melodic Avenue_vol_05

HOMO@TechnoCalçotada 11-03-2017 Part2 Tarde

Màgic Hoodoo - Eterns Feat. Litus

Stromboli Jazz Band va celebrar el seu 5è aniversari

Segueix-nos als nostres canals


.


laveujovetv.cat/blog

.