opinio
Cultura i oci

Escolta'ns
PODCAST NOTICIES OPINIO VIDEO MUSICA XVTV


PDT

El Teginat de Sant Miquel
Vídeo reportatge dels treballs efectuats


PDT

Montblanc Vila Medieval
Història i pedra.

Categories

Arxius

Aproximació sobre l’agricultura a la Conca.

Una aproximació sobre la situació de l’agricultura a la Conca de Barberà a partir del documental “Plantant una llavor” de la Conca 5.1

.

De les primeres visualitzacions del documental de la Conca 5.1 es poden traçar unes pinzellades sobre la situació del vi i l’agricultura a la Conca de Barberà, 640x360-cropel turisme, la gastronomia, els petits productors, l’administració i la societat segons l’opinió dels seus autors i persones entrevistades. En aquest article es fa un petit resum de les principals idees sobre l’agricultura a la comarca que es treballaran en propers articles d’opinió.

.

Sobre l’agricultura es pot dir que hi ha una opinió general de què tot i la nova maquinària la feina al camp no és fàcil. Cada dia hi ha menys pagesos, el preu que es paga pel raïm és baix, i sobretot, que la majoria del raïm que es cull serveix per fer vi base cava que s’embotella fora de la comarca. Aquest fet provoca que s’embotelli poc vi amb el segell de la DO Conca de Barberà la qual cosa fa que no es conegui gaire. També es fa palès què les històriques cooperatives agràries que havien tingut un paper imprescindible en moments clau, en l’actualitat no exerceixen aquest protagonisme, i que sovint la terra no es conrea pel rendiment que se’n treu, sinó per la subvenció que es cobra per part de la Unió Europea.

.

En positiu, es reconeix sense cap dubte que la Conca de Barberà posseeix una cultura mil·lenària en el conreu de la terra, així com una llarga tradició i història vitivinícola que ha anat passant de generació en generació, i sobretot, que té un gran potencial en quan a la producció de vi de qualitat.

Cellers Domenys i Secció de Crèdit (Rocafort de Queralt)

Cellers Domenys i Secció de Crèdit (Rocafort de Queralt)

La comarca té unes condicions peculiars en quan a la seva orografia i clima molt òptimes per conrear i elaborar vins de qualitat, vins amb cos i vins frescos amb una molt bona acidesa, fet que no trobem en altres DO. Per això, es dóna un gran protagonisme els nous elaboradors de vi i els joves agricultors que es dediquen el conreu de la vinya tenint com objectiu la producció d’un raïm de qualitat per elaborar el seu propi vi, els quals encara poden aprendre molt del immens coneixement que la gent gran de la comarca posseeix.

.

Celler Mas Foraster foto D.O.Conca-crop

Celler Mas Foraster_ foto D.O.Conca

Es destaca de forma important l’evolució en positiu que està tenint aquest sector, així com l’oportunitat que s’obre davant d’aquells que tenen ganes d’obrir un nou celler a la Conca de Barberà. És evident que hi ha una necessitat mútua en la creació de cellers que elaborin vi de la Denominació d’Origen de la Conca de Barberà, ja que hi ha molt raïm que marxa de la comarca sense fer comarca i sense treure’n un valor afegit que fàcilment podria generar llocs de treball i rendes sostenibles en el territori.

.

A partir d’ara i en consonància amb el documental, s’aniran desenvoluparan aquestes idees juntament amb altres de relacionades, que permeten fer un estudi en conjunt dels principals sectors que intervenen en la promoció d’aquest engrescador món de l’elaboració del vi de qualitat i la seva promoció.

.

[LA CONCA 5.1]

 

Print Friendly
Similar posts
  • Festival Internacional de Música. Santa Coloma participarà en el Festival Internacional de Música Costa Daurada-Salou. Del 8 de juliol al 15 d’agost es celebrarà la primera edició del Festival que descobrirà diferents indrets de la Costa Daurada mitjançant la música. El Festival Internacional de Música Costa Daurada-Salou és un important esdeveniment de música clàssica que tindrà lloc aquest estiu [...]
  • Joan, Nil i Oriol Cardona a l’E... L’esdeveniment esportiu engloba la cursa nocturna “Barrancs de Llegenda” i la competició d’escalada “Penitent Crew” El Club Excursionista Montblanc organitza, pels propers dies 30 de juny i 1 de juliol, la tercera edició de l’Enfila’t. Es tracta d’un esdeveniment de caire esportiu que engloba la competició d’escalada “Penitent Crew” i la cursa nocturna “Barrancs de [...]
  • Festival de Cinema i Paisatge. “Estiu 1993”, “Safari” o “Looking for Infinity” són algunes de les projeccions de la segona edició de mónFILMAT que enguany potencia el debat sobre els aspectes creatius i socials. El cinema d’autor vinculat al paisatge i on l’entorn, més enllà d’embolcallar l’acció, esdevé un protagonista més tornarà aquest mes de juliol a les Terres de [...]
  • Nou èxit per «X-TREM» La peça ha estat seleccionada al MIV- Mostra Internacional de Videodança 2017 (dança em foco – Festival Internacional de Vídeo & Dança 2017) de Brasil DansAra, Espai Municipal de Dansa de Sarral celebra un nou èxit per “X-TREM”, la videodansa que va produir el passat mes de setembre amb un grup d’alumnes del centre i [...]
  • Veritats d’una trajectòria «15» Josep Mª Amorós i Bayer «Xolis», un músic artista, poeta i pintor. El Josep Maria fa un repàs el grup musical anomenat Los Sin Nombre, durant l’any 1966, de les seves cançons, «Te perdi» «Si de mi te alejas» i del tema «destino»   Los Sin [...]

No Comments Yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


M:P.

Webcam-MeteoPrades


El Foradot

Opinió. - Josep Mª Contijoch.

BARBA I BARBES.

La barba és el pèl que cobreix la cara en la zona de les galtes i mandíbules dels  homes, (accidentalmente es trovar alguna dona també barbuda).. ....

Veritats d’una trajectòria 15.

El Josep Maria fa un repàs el grup musical anomenat Los Sin Nombre, durant l’any 1966....

Màgic Hoodoo.

Primer video oficial de Màgic Hoodoo pertanyent al nostre primer EP "Eterns" (2017) amb la col.laboració de Litus! ....

Segueix-nos als nostres canals


.


laveujovetv.cat/blog

.