opinio
Cultura i oci

Escolta'ns
PODCAST NOTICIES OPINIO VIDEO MUSICA XVTV


PDT

El Teginat de Sant Miquel
Vídeo reportatge dels treballs efectuats


PDT

Montblanc Vila Medieval
Història i pedra.

Categories

Arxius

Aproximació sobre l’agricultura a la Conca.

Una aproximació sobre la situació de l’agricultura a la Conca de Barberà a partir del documental “Plantant una llavor” de la Conca 5.1

.

De les primeres visualitzacions del documental de la Conca 5.1 es poden traçar unes pinzellades sobre la situació del vi i l’agricultura a la Conca de Barberà, 640x360-cropel turisme, la gastronomia, els petits productors, l’administració i la societat segons l’opinió dels seus autors i persones entrevistades. En aquest article es fa un petit resum de les principals idees sobre l’agricultura a la comarca que es treballaran en propers articles d’opinió.

.

Sobre l’agricultura es pot dir que hi ha una opinió general de què tot i la nova maquinària la feina al camp no és fàcil. Cada dia hi ha menys pagesos, el preu que es paga pel raïm és baix, i sobretot, que la majoria del raïm que es cull serveix per fer vi base cava que s’embotella fora de la comarca. Aquest fet provoca que s’embotelli poc vi amb el segell de la DO Conca de Barberà la qual cosa fa que no es conegui gaire. També es fa palès què les històriques cooperatives agràries que havien tingut un paper imprescindible en moments clau, en l’actualitat no exerceixen aquest protagonisme, i que sovint la terra no es conrea pel rendiment que se’n treu, sinó per la subvenció que es cobra per part de la Unió Europea.

.

En positiu, es reconeix sense cap dubte que la Conca de Barberà posseeix una cultura mil·lenària en el conreu de la terra, així com una llarga tradició i història vitivinícola que ha anat passant de generació en generació, i sobretot, que té un gran potencial en quan a la producció de vi de qualitat.

Cellers Domenys i Secció de Crèdit (Rocafort de Queralt)

Cellers Domenys i Secció de Crèdit (Rocafort de Queralt)

La comarca té unes condicions peculiars en quan a la seva orografia i clima molt òptimes per conrear i elaborar vins de qualitat, vins amb cos i vins frescos amb una molt bona acidesa, fet que no trobem en altres DO. Per això, es dóna un gran protagonisme els nous elaboradors de vi i els joves agricultors que es dediquen el conreu de la vinya tenint com objectiu la producció d’un raïm de qualitat per elaborar el seu propi vi, els quals encara poden aprendre molt del immens coneixement que la gent gran de la comarca posseeix.

.

Celler Mas Foraster foto D.O.Conca-crop

Celler Mas Foraster_ foto D.O.Conca

Es destaca de forma important l’evolució en positiu que està tenint aquest sector, així com l’oportunitat que s’obre davant d’aquells que tenen ganes d’obrir un nou celler a la Conca de Barberà. És evident que hi ha una necessitat mútua en la creació de cellers que elaborin vi de la Denominació d’Origen de la Conca de Barberà, ja que hi ha molt raïm que marxa de la comarca sense fer comarca i sense treure’n un valor afegit que fàcilment podria generar llocs de treball i rendes sostenibles en el territori.

.

A partir d’ara i en consonància amb el documental, s’aniran desenvoluparan aquestes idees juntament amb altres de relacionades, que permeten fer un estudi en conjunt dels principals sectors que intervenen en la promoció d’aquest engrescador món de l’elaboració del vi de qualitat i la seva promoció.

.

[LA CONCA 5.1]

 

Print Friendly
Similar posts
  • Estat de Benestar: canvi de prioritat... Perquè Catalunya pugui forjar un model de solidaritat col·lectiva avançat calen mesures arrelades en valors de justícia social i sobirania plena concretada en un Estat propi. Ricard Gomà, professor de Ciència Política de la UAB L’estat de benestar és una de les dimensions clau configuradores de la societat, també a Catalunya. El model de benestar [...]
  • Arxiu Comarcal i Ajuntament de Vilav... L’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà (ACCB) i l’Ajuntament de Vilaverd han treballat conjuntament per a millorar la organització i classificació del fons històric i semi actiu del consistori. Aquesta intervenció s’ha efectuat atesa la impossibilitat de l’Arxiu Comarcal d’ingressar nova documentació, ja que es troba gairebé al 100% de la seva capacitat, i gràcies [...]
  • Màgic Hoodoo – Eterns Feat. Lit... Màgic Hoodoo és una banda de rock cantat en català.  Neix a Terrassa l’any 2015 a partir de les composicions del guitarrista Gerard Santasusagna. Al Gerard “die” se li unirà el Peri al baix i posteriorment l’Albert a la veu i en Sergi a la bateria. La banda comença a assajar i pre-produir els seus [...]
  • Quadrant. Dansara Sarral va estrenar aquest dissabte al Teatre Metropol. Ho feia en el marc de la gala organitzada per l’Associació de Professors de Dansa de les Comarques de Tarragona El passat dissabte els alumnes de DansAra, Espai Municipal de Dansa de Sarral tornaven a trepitjar escenari. Ho feien al Teatre Metropol de Tarragona en motiu [...]
  • La mona Micaela. Més d’un centenar d’artistes de l’Ebre i Tarragona participaran en les bodes d’argent de la mona Micaela. La celebració començarà al matí a La Ràpita i inclourà un Coso Iris pels carrers d’Amposta i actuacions diverses a Lo Pati.   “Una història d’amor a la fantasia, a la creativitat i a l’agermanament entre gents i [...]

No Comments Yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


M:P.

Webcam-MeteoPrades


El Foradot

Opinió. - Josep Mª Contijoch.

Petita història del vestits de núvia...

En la cultura occidental, el color dels vestits de noces és blanc. Els tons de blancs inclouen els complementaris colors pastís ou, cru o marfil.....


El Foradot

Opinió. -Ricard Gomà .

Estat de Benestar: canvi de prioritats i sobirania.

Perquè Catalunya pugui forjar un model de solidaritat col·lectiva avançat calen mesures arrelades en valors de justícia social i sobirania....


El

Opinió. - Ramon Tremosa

Abans pobra que catalana.

El 8 de març de 2016 el Parlament Europeu (PE) va aprovar un reglament de ports que imposa l’autonomia portuària a Espanya, fent costat així una reivindicació històrica dels ports catalans.....


El

Opinió. - Jofre Llombart

O juguem tots, o punxem la pilota,.

La incapacitat de resoldre qüestions quotidianes ha dut a voler la independència moltes persones que no s’ho plantejaven.......


Veritats d'una trajectoria 12

.


Contrapunt


MusicFantasi


Radioteatre amb l’alumnat de 2º d’ESO de l’Institut Martí l’Humà

Melodic Avenue_vol_05

Clippy Filters (JordiBL with Electribe2 + Thor) real time recording

Màgic Hoodoo - Eterns Feat. Litus

Segueix-nos als nostres canals


.


laveujovetv.cat/blog

.