opinio
Cultura i oci

Escolta'ns
PODCAST NOTICIES OPINIO VIDEO MUSICA XVTV


PDT

El Teginat de Sant Miquel
Vídeo reportatge dels treballs efectuats


PDT

Montblanc Vila Medieval
Història i pedra.

Categories

Arxius

Paquets turístics.

Fa unes setmanes vam anar al Priorat a fer un tast al celler Baronia del Montsant.

Una activitat que constava d’una ruta per les vinyes velles amb 4X4, una visita a les instal·lacions del celler i després un tast complert de vins i dolços.

Vinyes i vinsUn tracte formidable, uns vins excel·lents i una bona organització. Però el que em va cridar l’atenció d’un bon començament va ser unes grans làmines que hi havia en una taula lateral. Vaig agafar-les. Una era un gran mapa del Priorat amb tota la relació dels cellers del Priorat. Un gran mapa de la comarca en una cara. Al costat d’això i a la pàgina de darrere una petita fitxa de cada celler amb la localització, els tipus de vins, l’oferta de visites amb els horaris, els idiomes, etc. L’altre làmina segueix el mateix esquema, però aquest cop amb la relació de recursos turístics que podem trobar en aquella zona tan pel que fa a museus, elements arquitectònics, llocs destacats, rutes, allotjaments i restaurants.

La Conca de Barberà encara no disposa de recursos com aquests per oferir als seus visitants. És vital que ens hi posem tots, tan institucions com establiments així com la societat civil per crear i modernitzar les eines per atraure turistes a la Conca.

La Conca

La Conca

Saber amb què comptem i quants som. Una de les mancances que fa més temps que arrossega la comarca i que ens indiquen moltes de les persones que treballen en aquest sector són els pocs paquets turístics existents en el mercat. Tant des del sector privat com des del públic és primordial treballar en l’elaboració de paquets turístics, fer-los arribar als canals adients i expandir-los. Oferir-los als turistes quan arriben, però sobretot abans que arribin, perquè puguin adquirir-lo amb antelació a través de les pàgines webs o en els diversos operadors turístics i planificar la seva estada.

Actualment en el turisme observem que la tendència en auge és que els turistes, cada cop més, es preparen i es munten la visita ells mateixos i, sovint, a última hora.

Per tant és imprescindible oferir des d’aquí, directament, els nostres productes i ofertes i donar les màximes facilitats als compradors per ampliar, canviar i fer el seu producte a mida. Les agències de viatge i els canals tradicionals de compra-venda han perdut pes; un pes que ha guanyat el món de les xarxes socials i els mitjans 2.0. És necessari construir una pàgina comuna que agrupi, preferentment, tota l’oferta comarcal i si no és possible fer-la, com a mínim, cada establiment hauria de fer visible a la xarxa la seva oferta i explicar quins paquets comuns té amb altres establiments.

A la Conca, la pàgina principal de turisme és: http://www.concadebarbera.info/

És una pàgina encara molt estàtica, poc visual pels internautes. Tot hi haver-hi continguts potents, costa trobar-los i poder-te fer una idea global de ruta o de visita. És el moment de fer una renovació total de la pàgina web i dels recursos turístics per incloure tota aquests nous productes i demés ofertes. I, a més, cal apostar per una millora en les facilitats de recerca i compra de paquets turístics en el lloc web. I és que l’usuari no ha de trobar dificultat per accedir a aquesta oferta.

Com hem comentat al començament, un exemple a seguir pot ser el Priorat. La pàgina web de referència creada des l’Oficina de Turisme del Priorat és: http://www.turismepriorat.org

Oficina de Turisme del Priorat

Oficina de Turisme del Priorat

La pàgina és molt visual, operativa, pràctica, en definitiva, es presenta com un lloc fàcil de navegar pels possibles visitants. Incorpora una oferta molt àmplia de possibles activitats, rutes, visites a fer al Priorat, etc. fruit d’aquesta feina prèvia que nosaltres encara hem de fer. Permet comprar les experiències enoturístiques directament. Hi podem trobar múltiples possibilitats com l’aplicació Quadern de viatge que permet crear-te la teva ruta i trobar totes les opcions d’oci possibles que ofereix la comarca de forma molt detallada. Només visitant aquesta web ja et fas una idea de tot el que pots fer al Priorat i tu mateix ja pots trucar, enviar mails o preparar la teva ruta i la teva excursió.

A part d’aquest pàgina, fa un mes, des de la iniciativa privada, des dels mateixos establiments de la comarca, s’ha creat la web http://www.prioratenoturisme.com/.

PrioratUna página que fa un pas més respecte l’altra. Una plataforma que permet adquirir online tota mena de productes turístics i enoturístics dissenyats expressament els últims mesos per una cinquantena d’empreses de la comarca.

El portal facilita les reserves online en els establiments associats, alhora que permet conèixer i contractar estades de caps de setmana, excursions entre vinyes amb bicicleta elèctrica, menús maridatge, tastos i pícnics entre vinyes, visites a cellers i molins d’oli i cursos d’iniciació al tast, entre un centenar de propostes diferents.Entre d’altres objectius, allò que es busca és aglutinar l’oferta turística de la comarca sota la marca Priorat Enoturisme, aprofitant la tendència creixent d’aquest tipus de turisme i el potencial del Priorat en aquest terreny.

La Conca de Barberà ha de seguir aquest camí. I no pot esperar més a iniciar-lo.

Posem-nos tots les piles per crear primer els paquets i les combinacions que ens permetin gaudir d’una bona oferta i un bon estoc de recursos turístics i a partir d’aquí col·loquem-los on toqui i sobretot disposem de les millors plataformes pròpies per expandir-los i comercialitzar-los directament per tot el món. 

[LA CONCA 5.1]

 

Print Friendly
Similar posts
  • Estat de Benestar: canvi de prioritat... Perquè Catalunya pugui forjar un model de solidaritat col·lectiva avançat calen mesures arrelades en valors de justícia social i sobirania plena concretada en un Estat propi. Ricard Gomà, professor de Ciència Política de la UAB L’estat de benestar és una de les dimensions clau configuradores de la societat, també a Catalunya. El model de benestar [...]
  • Arxiu Comarcal i Ajuntament de Vilav... L’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà (ACCB) i l’Ajuntament de Vilaverd han treballat conjuntament per a millorar la organització i classificació del fons històric i semi actiu del consistori. Aquesta intervenció s’ha efectuat atesa la impossibilitat de l’Arxiu Comarcal d’ingressar nova documentació, ja que es troba gairebé al 100% de la seva capacitat, i gràcies [...]
  • Màgic Hoodoo – Eterns Feat. Lit... Màgic Hoodoo és una banda de rock cantat en català.  Neix a Terrassa l’any 2015 a partir de les composicions del guitarrista Gerard Santasusagna. Al Gerard “die” se li unirà el Peri al baix i posteriorment l’Albert a la veu i en Sergi a la bateria. La banda comença a assajar i pre-produir els seus [...]
  • Quadrant. Dansara Sarral va estrenar aquest dissabte al Teatre Metropol. Ho feia en el marc de la gala organitzada per l’Associació de Professors de Dansa de les Comarques de Tarragona El passat dissabte els alumnes de DansAra, Espai Municipal de Dansa de Sarral tornaven a trepitjar escenari. Ho feien al Teatre Metropol de Tarragona en motiu [...]
  • La mona Micaela. Més d’un centenar d’artistes de l’Ebre i Tarragona participaran en les bodes d’argent de la mona Micaela. La celebració començarà al matí a La Ràpita i inclourà un Coso Iris pels carrers d’Amposta i actuacions diverses a Lo Pati.   “Una història d’amor a la fantasia, a la creativitat i a l’agermanament entre gents i [...]

No Comments Yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


M:P.

Webcam-MeteoPrades


El Foradot

Opinió. - Josep Mª Contijoch.

Petita història del vestits de núvia...

En la cultura occidental, el color dels vestits de noces és blanc. Els tons de blancs inclouen els complementaris colors pastís ou, cru o marfil.....


El Foradot

Opinió. -Ricard Gomà .

Estat de Benestar: canvi de prioritats i sobirania.

Perquè Catalunya pugui forjar un model de solidaritat col·lectiva avançat calen mesures arrelades en valors de justícia social i sobirania....


El

Opinió. - Ramon Tremosa

Abans pobra que catalana.

El 8 de març de 2016 el Parlament Europeu (PE) va aprovar un reglament de ports que imposa l’autonomia portuària a Espanya, fent costat així una reivindicació històrica dels ports catalans.....


El

Opinió. - Jofre Llombart

O juguem tots, o punxem la pilota,.

La incapacitat de resoldre qüestions quotidianes ha dut a voler la independència moltes persones que no s’ho plantejaven.......


Veritats d'una trajectoria 12

.


Contrapunt


MusicFantasi


Radioteatre amb l’alumnat de 2º d’ESO de l’Institut Martí l’Humà

Melodic Avenue_vol_05

Clippy Filters (JordiBL with Electribe2 + Thor) real time recording

Màgic Hoodoo - Eterns Feat. Litus

Segueix-nos als nostres canals


.


laveujovetv.cat/blog

.