opinio
Cultura i oci

Escolta'ns
PODCAST NOTICIES OPINIO VIDEO MUSICA XVTV


PDT

El Teginat de Sant Miquel
Vídeo reportatge dels treballs efectuats


PDT

Montblanc Vila Medieval
Història i pedra.

Categories

Arxius

Paquets turístics.

Fa unes setmanes vam anar al Priorat a fer un tast al celler Baronia del Montsant.

Una activitat que constava d’una ruta per les vinyes velles amb 4X4, una visita a les instal·lacions del celler i després un tast complert de vins i dolços.

Vinyes i vinsUn tracte formidable, uns vins excel·lents i una bona organització. Però el que em va cridar l’atenció d’un bon començament va ser unes grans làmines que hi havia en una taula lateral. Vaig agafar-les. Una era un gran mapa del Priorat amb tota la relació dels cellers del Priorat. Un gran mapa de la comarca en una cara. Al costat d’això i a la pàgina de darrere una petita fitxa de cada celler amb la localització, els tipus de vins, l’oferta de visites amb els horaris, els idiomes, etc. L’altre làmina segueix el mateix esquema, però aquest cop amb la relació de recursos turístics que podem trobar en aquella zona tan pel que fa a museus, elements arquitectònics, llocs destacats, rutes, allotjaments i restaurants.

La Conca de Barberà encara no disposa de recursos com aquests per oferir als seus visitants. És vital que ens hi posem tots, tan institucions com establiments així com la societat civil per crear i modernitzar les eines per atraure turistes a la Conca.

La Conca

La Conca

Saber amb què comptem i quants som. Una de les mancances que fa més temps que arrossega la comarca i que ens indiquen moltes de les persones que treballen en aquest sector són els pocs paquets turístics existents en el mercat. Tant des del sector privat com des del públic és primordial treballar en l’elaboració de paquets turístics, fer-los arribar als canals adients i expandir-los. Oferir-los als turistes quan arriben, però sobretot abans que arribin, perquè puguin adquirir-lo amb antelació a través de les pàgines webs o en els diversos operadors turístics i planificar la seva estada.

Actualment en el turisme observem que la tendència en auge és que els turistes, cada cop més, es preparen i es munten la visita ells mateixos i, sovint, a última hora.

Per tant és imprescindible oferir des d’aquí, directament, els nostres productes i ofertes i donar les màximes facilitats als compradors per ampliar, canviar i fer el seu producte a mida. Les agències de viatge i els canals tradicionals de compra-venda han perdut pes; un pes que ha guanyat el món de les xarxes socials i els mitjans 2.0. És necessari construir una pàgina comuna que agrupi, preferentment, tota l’oferta comarcal i si no és possible fer-la, com a mínim, cada establiment hauria de fer visible a la xarxa la seva oferta i explicar quins paquets comuns té amb altres establiments.

A la Conca, la pàgina principal de turisme és: http://www.concadebarbera.info/

És una pàgina encara molt estàtica, poc visual pels internautes. Tot hi haver-hi continguts potents, costa trobar-los i poder-te fer una idea global de ruta o de visita. És el moment de fer una renovació total de la pàgina web i dels recursos turístics per incloure tota aquests nous productes i demés ofertes. I, a més, cal apostar per una millora en les facilitats de recerca i compra de paquets turístics en el lloc web. I és que l’usuari no ha de trobar dificultat per accedir a aquesta oferta.

Com hem comentat al començament, un exemple a seguir pot ser el Priorat. La pàgina web de referència creada des l’Oficina de Turisme del Priorat és: http://www.turismepriorat.org

Oficina de Turisme del Priorat

Oficina de Turisme del Priorat

La pàgina és molt visual, operativa, pràctica, en definitiva, es presenta com un lloc fàcil de navegar pels possibles visitants. Incorpora una oferta molt àmplia de possibles activitats, rutes, visites a fer al Priorat, etc. fruit d’aquesta feina prèvia que nosaltres encara hem de fer. Permet comprar les experiències enoturístiques directament. Hi podem trobar múltiples possibilitats com l’aplicació Quadern de viatge que permet crear-te la teva ruta i trobar totes les opcions d’oci possibles que ofereix la comarca de forma molt detallada. Només visitant aquesta web ja et fas una idea de tot el que pots fer al Priorat i tu mateix ja pots trucar, enviar mails o preparar la teva ruta i la teva excursió.

A part d’aquest pàgina, fa un mes, des de la iniciativa privada, des dels mateixos establiments de la comarca, s’ha creat la web http://www.prioratenoturisme.com/.

PrioratUna página que fa un pas més respecte l’altra. Una plataforma que permet adquirir online tota mena de productes turístics i enoturístics dissenyats expressament els últims mesos per una cinquantena d’empreses de la comarca.

El portal facilita les reserves online en els establiments associats, alhora que permet conèixer i contractar estades de caps de setmana, excursions entre vinyes amb bicicleta elèctrica, menús maridatge, tastos i pícnics entre vinyes, visites a cellers i molins d’oli i cursos d’iniciació al tast, entre un centenar de propostes diferents.Entre d’altres objectius, allò que es busca és aglutinar l’oferta turística de la comarca sota la marca Priorat Enoturisme, aprofitant la tendència creixent d’aquest tipus de turisme i el potencial del Priorat en aquest terreny.

La Conca de Barberà ha de seguir aquest camí. I no pot esperar més a iniciar-lo.

Posem-nos tots les piles per crear primer els paquets i les combinacions que ens permetin gaudir d’una bona oferta i un bon estoc de recursos turístics i a partir d’aquí col·loquem-los on toqui i sobretot disposem de les millors plataformes pròpies per expandir-los i comercialitzar-los directament per tot el món. 

[LA CONCA 5.1]

 

Print Friendly
Similar posts
  • Festival Internacional de Música. Santa Coloma participarà en el Festival Internacional de Música Costa Daurada-Salou. Del 8 de juliol al 15 d’agost es celebrarà la primera edició del Festival que descobrirà diferents indrets de la Costa Daurada mitjançant la música. El Festival Internacional de Música Costa Daurada-Salou és un important esdeveniment de música clàssica que tindrà lloc aquest estiu [...]
  • Joan, Nil i Oriol Cardona a l’E... L’esdeveniment esportiu engloba la cursa nocturna “Barrancs de Llegenda” i la competició d’escalada “Penitent Crew” El Club Excursionista Montblanc organitza, pels propers dies 30 de juny i 1 de juliol, la tercera edició de l’Enfila’t. Es tracta d’un esdeveniment de caire esportiu que engloba la competició d’escalada “Penitent Crew” i la cursa nocturna “Barrancs de [...]
  • Festival de Cinema i Paisatge. “Estiu 1993”, “Safari” o “Looking for Infinity” són algunes de les projeccions de la segona edició de mónFILMAT que enguany potencia el debat sobre els aspectes creatius i socials. El cinema d’autor vinculat al paisatge i on l’entorn, més enllà d’embolcallar l’acció, esdevé un protagonista més tornarà aquest mes de juliol a les Terres de [...]
  • Nou èxit per «X-TREM» La peça ha estat seleccionada al MIV- Mostra Internacional de Videodança 2017 (dança em foco – Festival Internacional de Vídeo & Dança 2017) de Brasil DansAra, Espai Municipal de Dansa de Sarral celebra un nou èxit per “X-TREM”, la videodansa que va produir el passat mes de setembre amb un grup d’alumnes del centre i [...]
  • Veritats d’una trajectòria «15» Josep Mª Amorós i Bayer «Xolis», un músic artista, poeta i pintor. El Josep Maria fa un repàs el grup musical anomenat Los Sin Nombre, durant l’any 1966, de les seves cançons, «Te perdi» «Si de mi te alejas» i del tema «destino»   Los Sin [...]

No Comments Yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


M:P.

Webcam-MeteoPrades


El Foradot

Opinió. - Josep Mª Contijoch.

BARBA I BARBES.

La barba és el pèl que cobreix la cara en la zona de les galtes i mandíbules dels  homes, (accidentalmente es trovar alguna dona també barbuda).. ....

Veritats d’una trajectòria 15.

El Josep Maria fa un repàs el grup musical anomenat Los Sin Nombre, durant l’any 1966....

Màgic Hoodoo.

Primer video oficial de Màgic Hoodoo pertanyent al nostre primer EP "Eterns" (2017) amb la col.laboració de Litus! ....

Segueix-nos als nostres canals


.


laveujovetv.cat/blog

.