opinio
Cultura i oci

Escolta'ns
PODCAST NOTICIES OPINIO VIDEO MUSICA XVTV


PDT

El Teginat de Sant Miquel
Vídeo reportatge dels treballs efectuats


PDT

Montblanc Vila Medieval
Història i pedra.

Categories

Arxius

Construïm una identitat?

Fa uns mesos la televisió publica de Catalunya va estrenar un documental sobre el Priorat titulat Interior de Paisatge.

D.O. Conca de BarberaUna peça periodística per mirar i remirar constantment i que hauria de ser d’obligada visió per qualsevol persona interessada en el món del paisatge, l’enoturisme i el desenvolupament local.

Un treball molt ben facturat, amb la música del gran Borja Penalba acompanyant l’anàlisi i les opinions de persones que han sigut partícips i actors principals, en més o menys mesura, de la transformació que ha realitzat la comarca del Priorat aquests darrers anys.

http://www.tv3.cat/videos/4355570/Interior-de-paisatge

Una transformació i uns canvis dels quals la nostra comarca n’hauria de prendre nota. Tot i no ser comarques idènticament iguals, tot i haver-hi diferències importants, entre els dos territoris compartim moltes similituds.

El model que ha seguit el Priorat aquests darrers temps ha de ser transportat a la nostra comarca. Sobretot, tal com s’indica en el reportatge, pel que fa al tema de la mentalitat, canviar de mentalitat, implicar-nos amb el nostre entorn i paisatge.

On abans veiem territori ara veiem paisatge. Ens ho hem de creure i donar valor al territori que tens, per crear-ne oportunitats i donar-li un valor afegit. Ha de ser un canvi global, de cultura, de valors, un canvi cultural, de prioritats que hem de preparar, planificar i executar, nosaltres, els ciutadans de la comarca, que no ens ho dictin des de fora.

Construcció d’un model, d’una identitat, que permeti a tothom saber què és la Conca de Barberà, què ofereix, i què vol ser quan sigui gran. Actualment això costa de saber, no tenim definit què ha de ser la comarca. Manca un pla clar, diàfan i integral del que volem que sigui el nostre territori. O una cosa o l’altra, o industrial o turística, o bé, si decidim que poden ser les dues coses a l’hora, intentar que cap pas a favor d’una opció pugui malmetre i impedir-ne l’altra.

Fores_mirador de la ConcaEl tema paisatge ha de ser vital. No es pot malmetre més el paisatge ni el territori de la comarca. Sinó alguna de les opcions de futur com l’enoturística, la paisatgística, o l’esportiva, etc. poden quedar tocades de mort.

No serà fàcil, ni ràpid, però ens hi hem de posar ja i com més persones i col·lectius en prenguin part millor, per trobar un model el més consensuat i representatiu possible.

És el moment que a la Conca de Barberà fem un procés similar al del Priorat, l’hauríem de fer aviat i donant veu a tothom. Sinó ens trobarem amb models que no ens agradaran o que poden hipotecar el nostre present o futur.

Leandre Romeu i Josep Saperes,

impulsors del projecte La Conca 5.1

 [LA CONCA 5.1]

Print Friendly
Similar posts
  • Festival Internacional de Música. Santa Coloma participarà en el Festival Internacional de Música Costa Daurada-Salou. Del 8 de juliol al 15 d’agost es celebrarà la primera edició del Festival que descobrirà diferents indrets de la Costa Daurada mitjançant la música. El Festival Internacional de Música Costa Daurada-Salou és un important esdeveniment de música clàssica que tindrà lloc aquest estiu [...]
  • Joan, Nil i Oriol Cardona a l’E... L’esdeveniment esportiu engloba la cursa nocturna “Barrancs de Llegenda” i la competició d’escalada “Penitent Crew” El Club Excursionista Montblanc organitza, pels propers dies 30 de juny i 1 de juliol, la tercera edició de l’Enfila’t. Es tracta d’un esdeveniment de caire esportiu que engloba la competició d’escalada “Penitent Crew” i la cursa nocturna “Barrancs de [...]
  • Festival de Cinema i Paisatge. “Estiu 1993”, “Safari” o “Looking for Infinity” són algunes de les projeccions de la segona edició de mónFILMAT que enguany potencia el debat sobre els aspectes creatius i socials. El cinema d’autor vinculat al paisatge i on l’entorn, més enllà d’embolcallar l’acció, esdevé un protagonista més tornarà aquest mes de juliol a les Terres de [...]
  • Nou èxit per «X-TREM» La peça ha estat seleccionada al MIV- Mostra Internacional de Videodança 2017 (dança em foco – Festival Internacional de Vídeo & Dança 2017) de Brasil DansAra, Espai Municipal de Dansa de Sarral celebra un nou èxit per “X-TREM”, la videodansa que va produir el passat mes de setembre amb un grup d’alumnes del centre i [...]
  • Veritats d’una trajectòria «15» Josep Mª Amorós i Bayer «Xolis», un músic artista, poeta i pintor. El Josep Maria fa un repàs el grup musical anomenat Los Sin Nombre, durant l’any 1966, de les seves cançons, «Te perdi» «Si de mi te alejas» i del tema «destino»   Los Sin [...]

No Comments Yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


M:P.

Webcam-MeteoPrades


El Foradot

Opinió. - Josep Mª Contijoch.

BARBA I BARBES.

La barba és el pèl que cobreix la cara en la zona de les galtes i mandíbules dels  homes, (accidentalmente es trovar alguna dona també barbuda).. ....

Veritats d’una trajectòria 15.

El Josep Maria fa un repàs el grup musical anomenat Los Sin Nombre, durant l’any 1966....

Màgic Hoodoo.

Primer video oficial de Màgic Hoodoo pertanyent al nostre primer EP "Eterns" (2017) amb la col.laboració de Litus! ....

Segueix-nos als nostres canals


.


laveujovetv.cat/blog

.