opinio
Cultura i oci

Escolta'ns
PODCAST NOTICIES OPINIO VIDEO MUSICA XVTV


PDT

El Teginat de Sant Miquel
Vídeo reportatge dels treballs efectuats


PDT

Montblanc Vila Medieval
Història i pedra.

Categories

Arxius

Biblioteques amb DO.

Des de La Conca 5.1 celebrem que es portin a cap iniciatives com les que a continuació us relatem. 

Considerem que tot allò que maridi la cultura i el vi es positiu pel nostre país, i per això volem dedicar aquest nou article d’opinió de la secció de l’Empelt de la Veu Jove de la Conca a les Biblioteques amb DO, com la Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanilles de Montblanc.

D O Conca de BarberàAquest mes de gener s’ha iniciat a l’Empordà la innovadora promoció de les Denominacions d’Origen catalanes i la cultura literària a través del que s’anomena Biblioteques amb DO. Aquesta promoció es durà a terme durant tot l’any, i coincidint que existeixen dotze Denominacions d’Origen, cada mes es celebraran activitats, com exposicions, vermuts literaris i tasts de vins, entre altres, en les biblioteques dels territoris que comprenen les DO.

Així, si aquest mes de gener s’ha iniciat en el territori de la DO Empordà, el mes de febrer li correspondrà a la DO Alella, el mes de març a la DO Conca de Barberà, el mes d’abril a la DO Costers del Segre, el maig a la DOQ Priorat i DO Montsant, el juny a la DO Penedès, el juliol a la DO Pla de Bages, el mes de setembre li tocarà a la DO Tarragona, el mes d’octubre a la DO Catalunya, el mes de novembre a la DO Terra Alta, i el desembre acabarà la promoció a La regió del cava.

logo do alellaEn la nostra opinió, aquesta promoció ens ofereix una interessant simbiosi entre el vi i la literatura, i segons els seus organitzadors pot ajudar tant a impulsar el vi català com a dinamitzar l’espai bibliotecari, d’aquesta manera considerem que es fa quelcom més per tal de donar a conèixer a la ciutadania el nostre producte i la literatura.

La literatura ajuda a definir les qualitats del vi i el que l’envolta com ara el paisatge, i en especial tot allò que refereix a les emocions positives que ens desvetllen al tastar un vi. Moltes vegades no ho sabem explicar, perquè desgraciadament molts no acostumem a parlar de les nostres emocions quan tastem un vi, el que si ens pot ajudar de ben grat la literatura, la qui sempre pot convertir una persona més sàvia, com no sempre fa el vi, expressió entesa en la manera que llegia en la transcripció del pregó del reputat enòleg Toni Albiol Lacasta, durant el pregó de la Fira del Roser 2011: “El vi, com deia Avicena, és amic del savi i enemic del borratxo, és amarg i útil com el consell del filòsof, està permès a la gent i prohibit als imbècils, empeny al beneït cap a les tenebres i el savi fins a Déu.”

logo-do-empordaÉs aquesta una de les maneres de veure el costat més virtuós del vi, al voltant de la saviesa que trobem enmig del bo i millor dels llibres que habiten dins les biblioteques, i el vi es mostra aquí com aquell amic que tenim a prop i el que li volem conèixer les virtuts, parlar-ne amb aquells que millor el coneixen, en el seu entorn més càlid i reconfortant, com és una biblioteca.

[LA CONCA 5.1]

 

Print Friendly
Similar posts
  • Festival Internacional de Música. Santa Coloma participarà en el Festival Internacional de Música Costa Daurada-Salou. Del 8 de juliol al 15 d’agost es celebrarà la primera edició del Festival que descobrirà diferents indrets de la Costa Daurada mitjançant la música. El Festival Internacional de Música Costa Daurada-Salou és un important esdeveniment de música clàssica que tindrà lloc aquest estiu [...]
  • Joan, Nil i Oriol Cardona a l’E... L’esdeveniment esportiu engloba la cursa nocturna “Barrancs de Llegenda” i la competició d’escalada “Penitent Crew” El Club Excursionista Montblanc organitza, pels propers dies 30 de juny i 1 de juliol, la tercera edició de l’Enfila’t. Es tracta d’un esdeveniment de caire esportiu que engloba la competició d’escalada “Penitent Crew” i la cursa nocturna “Barrancs de [...]
  • Festival de Cinema i Paisatge. “Estiu 1993”, “Safari” o “Looking for Infinity” són algunes de les projeccions de la segona edició de mónFILMAT que enguany potencia el debat sobre els aspectes creatius i socials. El cinema d’autor vinculat al paisatge i on l’entorn, més enllà d’embolcallar l’acció, esdevé un protagonista més tornarà aquest mes de juliol a les Terres de [...]
  • Nou èxit per «X-TREM» La peça ha estat seleccionada al MIV- Mostra Internacional de Videodança 2017 (dança em foco – Festival Internacional de Vídeo & Dança 2017) de Brasil DansAra, Espai Municipal de Dansa de Sarral celebra un nou èxit per “X-TREM”, la videodansa que va produir el passat mes de setembre amb un grup d’alumnes del centre i [...]
  • Veritats d’una trajectòria «15» Josep Mª Amorós i Bayer «Xolis», un músic artista, poeta i pintor. El Josep Maria fa un repàs el grup musical anomenat Los Sin Nombre, durant l’any 1966, de les seves cançons, «Te perdi» «Si de mi te alejas» i del tema «destino»   Los Sin [...]

No Comments Yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


M:P.

Webcam-MeteoPrades


El Foradot

Opinió. - Josep Mª Contijoch.

BARBA I BARBES.

La barba és el pèl que cobreix la cara en la zona de les galtes i mandíbules dels  homes, (accidentalmente es trovar alguna dona també barbuda).. ....

Veritats d’una trajectòria 15.

El Josep Maria fa un repàs el grup musical anomenat Los Sin Nombre, durant l’any 1966....

Màgic Hoodoo.

Primer video oficial de Màgic Hoodoo pertanyent al nostre primer EP "Eterns" (2017) amb la col.laboració de Litus! ....

Segueix-nos als nostres canals


.


laveujovetv.cat/blog

.