opinio
Cultura i oci

Escolta'ns
PODCAST NOTICIES OPINIO VIDEO MUSICA XVTV


PDT

El Teginat de Sant Miquel
Vídeo reportatge dels treballs efectuats


PDT

Montblanc Vila Medieval
Història i pedra.

Categories

Arxius

Biblioteques amb DO.

Des de La Conca 5.1 celebrem que es portin a cap iniciatives com les que a continuació us relatem. 

Considerem que tot allò que maridi la cultura i el vi es positiu pel nostre país, i per això volem dedicar aquest nou article d’opinió de la secció de l’Empelt de la Veu Jove de la Conca a les Biblioteques amb DO, com la Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanilles de Montblanc.

D O Conca de BarberàAquest mes de gener s’ha iniciat a l’Empordà la innovadora promoció de les Denominacions d’Origen catalanes i la cultura literària a través del que s’anomena Biblioteques amb DO. Aquesta promoció es durà a terme durant tot l’any, i coincidint que existeixen dotze Denominacions d’Origen, cada mes es celebraran activitats, com exposicions, vermuts literaris i tasts de vins, entre altres, en les biblioteques dels territoris que comprenen les DO.

Així, si aquest mes de gener s’ha iniciat en el territori de la DO Empordà, el mes de febrer li correspondrà a la DO Alella, el mes de març a la DO Conca de Barberà, el mes d’abril a la DO Costers del Segre, el maig a la DOQ Priorat i DO Montsant, el juny a la DO Penedès, el juliol a la DO Pla de Bages, el mes de setembre li tocarà a la DO Tarragona, el mes d’octubre a la DO Catalunya, el mes de novembre a la DO Terra Alta, i el desembre acabarà la promoció a La regió del cava.

logo do alellaEn la nostra opinió, aquesta promoció ens ofereix una interessant simbiosi entre el vi i la literatura, i segons els seus organitzadors pot ajudar tant a impulsar el vi català com a dinamitzar l’espai bibliotecari, d’aquesta manera considerem que es fa quelcom més per tal de donar a conèixer a la ciutadania el nostre producte i la literatura.

La literatura ajuda a definir les qualitats del vi i el que l’envolta com ara el paisatge, i en especial tot allò que refereix a les emocions positives que ens desvetllen al tastar un vi. Moltes vegades no ho sabem explicar, perquè desgraciadament molts no acostumem a parlar de les nostres emocions quan tastem un vi, el que si ens pot ajudar de ben grat la literatura, la qui sempre pot convertir una persona més sàvia, com no sempre fa el vi, expressió entesa en la manera que llegia en la transcripció del pregó del reputat enòleg Toni Albiol Lacasta, durant el pregó de la Fira del Roser 2011: “El vi, com deia Avicena, és amic del savi i enemic del borratxo, és amarg i útil com el consell del filòsof, està permès a la gent i prohibit als imbècils, empeny al beneït cap a les tenebres i el savi fins a Déu.”

logo-do-empordaÉs aquesta una de les maneres de veure el costat més virtuós del vi, al voltant de la saviesa que trobem enmig del bo i millor dels llibres que habiten dins les biblioteques, i el vi es mostra aquí com aquell amic que tenim a prop i el que li volem conèixer les virtuts, parlar-ne amb aquells que millor el coneixen, en el seu entorn més càlid i reconfortant, com és una biblioteca.

[LA CONCA 5.1]

 

Print Friendly
Similar posts
  • Estat de Benestar: canvi de prioritat... Perquè Catalunya pugui forjar un model de solidaritat col·lectiva avançat calen mesures arrelades en valors de justícia social i sobirania plena concretada en un Estat propi. Ricard Gomà, professor de Ciència Política de la UAB L’estat de benestar és una de les dimensions clau configuradores de la societat, també a Catalunya. El model de benestar [...]
  • Arxiu Comarcal i Ajuntament de Vilav... L’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà (ACCB) i l’Ajuntament de Vilaverd han treballat conjuntament per a millorar la organització i classificació del fons històric i semi actiu del consistori. Aquesta intervenció s’ha efectuat atesa la impossibilitat de l’Arxiu Comarcal d’ingressar nova documentació, ja que es troba gairebé al 100% de la seva capacitat, i gràcies [...]
  • Màgic Hoodoo – Eterns Feat. Lit... Màgic Hoodoo és una banda de rock cantat en català.  Neix a Terrassa l’any 2015 a partir de les composicions del guitarrista Gerard Santasusagna. Al Gerard “die” se li unirà el Peri al baix i posteriorment l’Albert a la veu i en Sergi a la bateria. La banda comença a assajar i pre-produir els seus [...]
  • Quadrant. Dansara Sarral va estrenar aquest dissabte al Teatre Metropol. Ho feia en el marc de la gala organitzada per l’Associació de Professors de Dansa de les Comarques de Tarragona El passat dissabte els alumnes de DansAra, Espai Municipal de Dansa de Sarral tornaven a trepitjar escenari. Ho feien al Teatre Metropol de Tarragona en motiu [...]
  • La mona Micaela. Més d’un centenar d’artistes de l’Ebre i Tarragona participaran en les bodes d’argent de la mona Micaela. La celebració començarà al matí a La Ràpita i inclourà un Coso Iris pels carrers d’Amposta i actuacions diverses a Lo Pati.   “Una història d’amor a la fantasia, a la creativitat i a l’agermanament entre gents i [...]

No Comments Yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


M:P.

Webcam-MeteoPrades


El Foradot

Opinió. - Josep Mª Contijoch.

Petita història del vestits de núvia...

En la cultura occidental, el color dels vestits de noces és blanc. Els tons de blancs inclouen els complementaris colors pastís ou, cru o marfil.....


El Foradot

Opinió. -Ricard Gomà .

Estat de Benestar: canvi de prioritats i sobirania.

Perquè Catalunya pugui forjar un model de solidaritat col·lectiva avançat calen mesures arrelades en valors de justícia social i sobirania....


El

Opinió. - Ramon Tremosa

Abans pobra que catalana.

El 8 de març de 2016 el Parlament Europeu (PE) va aprovar un reglament de ports que imposa l’autonomia portuària a Espanya, fent costat així una reivindicació històrica dels ports catalans.....


El

Opinió. - Jofre Llombart

O juguem tots, o punxem la pilota,.

La incapacitat de resoldre qüestions quotidianes ha dut a voler la independència moltes persones que no s’ho plantejaven.......


Veritats d'una trajectoria 12

.


Contrapunt


MusicFantasi


Radioteatre amb l’alumnat de 2º d’ESO de l’Institut Martí l’Humà

Melodic Avenue_vol_05

Clippy Filters (JordiBL with Electribe2 + Thor) real time recording

Màgic Hoodoo - Eterns Feat. Litus

Segueix-nos als nostres canals


.


laveujovetv.cat/blog

.