opinio
Cultura i oci

Escolta'ns
PODCAST NOTICIES OPINIO VIDEO MUSICA XVTV


PDT

El Teginat de Sant Miquel
Vídeo reportatge dels treballs efectuats


PDT

Montblanc Vila Medieval
Història i pedra.

Categories

Arxius

Biblioteques amb DO.

Des de La Conca 5.1 celebrem que es portin a cap iniciatives com les que a continuació us relatem. 

Considerem que tot allò que maridi la cultura i el vi es positiu pel nostre país, i per això volem dedicar aquest nou article d’opinió de la secció de l’Empelt de la Veu Jove de la Conca a les Biblioteques amb DO, com la Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanilles de Montblanc.

D O Conca de BarberàAquest mes de gener s’ha iniciat a l’Empordà la innovadora promoció de les Denominacions d’Origen catalanes i la cultura literària a través del que s’anomena Biblioteques amb DO. Aquesta promoció es durà a terme durant tot l’any, i coincidint que existeixen dotze Denominacions d’Origen, cada mes es celebraran activitats, com exposicions, vermuts literaris i tasts de vins, entre altres, en les biblioteques dels territoris que comprenen les DO.

Així, si aquest mes de gener s’ha iniciat en el territori de la DO Empordà, el mes de febrer li correspondrà a la DO Alella, el mes de març a la DO Conca de Barberà, el mes d’abril a la DO Costers del Segre, el maig a la DOQ Priorat i DO Montsant, el juny a la DO Penedès, el juliol a la DO Pla de Bages, el mes de setembre li tocarà a la DO Tarragona, el mes d’octubre a la DO Catalunya, el mes de novembre a la DO Terra Alta, i el desembre acabarà la promoció a La regió del cava.

logo do alellaEn la nostra opinió, aquesta promoció ens ofereix una interessant simbiosi entre el vi i la literatura, i segons els seus organitzadors pot ajudar tant a impulsar el vi català com a dinamitzar l’espai bibliotecari, d’aquesta manera considerem que es fa quelcom més per tal de donar a conèixer a la ciutadania el nostre producte i la literatura.

La literatura ajuda a definir les qualitats del vi i el que l’envolta com ara el paisatge, i en especial tot allò que refereix a les emocions positives que ens desvetllen al tastar un vi. Moltes vegades no ho sabem explicar, perquè desgraciadament molts no acostumem a parlar de les nostres emocions quan tastem un vi, el que si ens pot ajudar de ben grat la literatura, la qui sempre pot convertir una persona més sàvia, com no sempre fa el vi, expressió entesa en la manera que llegia en la transcripció del pregó del reputat enòleg Toni Albiol Lacasta, durant el pregó de la Fira del Roser 2011: “El vi, com deia Avicena, és amic del savi i enemic del borratxo, és amarg i útil com el consell del filòsof, està permès a la gent i prohibit als imbècils, empeny al beneït cap a les tenebres i el savi fins a Déu.”

logo-do-empordaÉs aquesta una de les maneres de veure el costat més virtuós del vi, al voltant de la saviesa que trobem enmig del bo i millor dels llibres que habiten dins les biblioteques, i el vi es mostra aquí com aquell amic que tenim a prop i el que li volem conèixer les virtuts, parlar-ne amb aquells que millor el coneixen, en el seu entorn més càlid i reconfortant, com és una biblioteca.

[LA CONCA 5.1]

 

Print Friendly
Similar posts
  • GALÍCIA la Costa da Morte. Article original del Dr. Enric Sánchez Cid Condensat per a publicar-lo a La Veu Jove, per Josep M. Contijoch I.- A COSTA DA MORTE La Costa de la Mort, Costa da Morte, és una regió costanera de Galícia que abasta des de Cap Fisterra fins al Cap Roncudo. Aquest recorregut el va iniciar el doctor [...]
  • I de quan Barberà era mar. Miquel Àngel Anadón presenta la seva obra escultòrica sota el títol “…i de quan Barberà era mar” amb el suport de l’Ajuntament de Barberà de la Conca i amb la col·laboració de la Cooperativa Agrícola. Sota el lema de DIVERTIMENTOS, Anadón ens presentarà “animalons” de mar de grans dimensions que vivien a les aigües de Barberà [...]
  • Del no-res. Alumnes de 2º ESO  trimestre  1º del curs 2016/2017 de l’Institut Martí l’Humà. Aquesta història narra la vida d’un indigent que viu les petites peripècies del dia a dia; però amb una gran diferència: haver estat a la presó. El fet d’haver estat a la presó li limita les opcions per escollir la vida que vol tindre. [...]
  • Concert de Sopa de Cabra. Sopa de Cabra actuarà el 19 d’agost a Santa Coloma de Queralt   El grup gironí, Sopa de Cabra, serà el cap de cartell de la festa major de Santa Coloma de Queralt dins la gira Sopa de Cabra tanca el cercle. L’actuació tindrà lloc el dissabte 19 d’agost al pati de l’emblemàtic castell dels Comtes [...]
  • La Fita Colomina. La Fita Colomina és una cursa POPULAR d’orientació. A la sortida es dona un mapa amb uns punts marcats i un xip per marcar cada fita. A partir d’aquí els corredors han d’intentar aconseguir passar per totes les fites en el menor temps possible i en l’ordre corresponent. Cadascú pot dur a terme la cursa [...]

No Comments Yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


M:P.

Webcam-MeteoPrades


El Foradot

Opinió. - Josep Mª Contijoch.

GALÍCIA la Costa da Morte.

La Costa de la Mort, Costa da Morte, és una regió costanera de Galícia que abasta des de Cap Fisterra fins al Cap Roncudo.....

Veritats d’una trajectòria 16.

El Josep Maria fa un comiat al grup musical Los Sin Nombre, i ens comença a parlar del grup musical Los Alamos....

Del no-res

Aquesta història narra la vida d’un indigent que viu les petites peripècies del dia a dia; però amb una gran diferència...

Màgic Hoodoo.

Primer video oficial de Màgic Hoodoo pertanyent al nostre primer EP "Eterns" (2017) amb la col.laboració de Litus! ....

Segueix-nos als nostres canals


.


laveujovetv.cat/blog

.