opinio
Cultura i oci

Escolta'ns
PODCAST NOTICIES OPINIO VIDEO MUSICA XVTV


PDT

El Teginat de Sant Miquel
Vídeo reportatge dels treballs efectuats


PDT

Montblanc Vila Medieval
Història i pedra.

Categories

Arxius

Promocionar, beure i servir vi de la Rioja?

L’article d’opinió que us presento, vol traslladar-vos la reflexió que neix després de llegir que  el F.C. Barcelona ha signat un acord amb un celler de la Rioja per comercialitzar dos vins d’ull de llebre, un criança i un reserva, amb la marca i la imatge del club.

Viver de celleristes de la Conca de Barberà

Per una altra banda, aquests dies s’han publicat articles en els que es fa ressò que CIU serveix vins de la Rioja en els actes de l’actual campanya electoral, el que fins i tot ha sigut objecte d’un article d’un diari de la Rioja en el que s’utilitzava un to irònic quan deia que l’equip de CIU per un costat demana la independència i per l’altre serveix vins de la Rioja quan podria servir bons vins catalans, i finalitza l’article amb la següent reflexió:  “Moraleja: aunque a veces lo parezcan, estos chicos de CiU resulta que no son tan tontorrones como parece. Al menos, saben de vinos”.

Sincerament, aquests són d’aquells fets que ens generen alarma, que són difícils d’entendre, i que ens feien reflexionar quan naixia el projecte de La Conca 5.1. Des d’un bon inici, en els nostres dossiers de promoció es deia que un dels objectius de La Conca 5.1 es basa en promoure la reflexió dels ciutadans sobre la importància d’oferir i promoure el consum dels productes autòctons de la comarca i  del propi país.  Creiem que el consum dels productes de proximitat genera beneficis econòmics el territori, així com un estalvi d’energia i un exercici de respecte el medi ambient. Un país que és més autosuficient econòmicament es converteix en un país més lliure. A tal fi, el nostre projecte pretén potenciar les virtuts dels nostres productes, facilitar la creació de xarxes de cooperació i sinèrgies que optimitzin el mercat alhora que tot serveixi per disminuir aquelles pràctiques contràries causades per possibles complexes, mals hàbits i males pràctiques que poden estar perjudicant el sector i la seva influència econòmica, com els que hem llegit aquests dies i són objecte d’aquest article.

A La Conca 5.1, considerem que el vi és un producte importantíssim per l’economia del nostre territori, i ja no tan sols en el món de la pagesia, sinó també dels cellers, de les cooperatives, del turisme, de l’enologia, dels productors de productes accessoris, així com en el món del comerç alimentari, la distribució, el màrqueting i el consum. Per bé que a la Conca de Barberà, la cultura del conreu de la vinya es mil·lenària, i és un dels motors econòmics del país, un producte d’exportació per excel·lència.

De contrari, el partit polític que aspira a una majoria absoluta en aquestes eleccions i, que diu que vol les estructures d’un estat propi, i el club de futbol de referència que per molts és més que un club, s’obliden en el dia a dia dels productes propis, de la importància que té prescriure el nostre vi i els nostres productes arreu, de fer-los conèixer, de sentir orgull per tenir aquests productes en el país i oferir-los a fora com un bon producte nostre, de distribuir la riquesa entre els propis ciutadans i empreses, de cooperar i crear sinergies entre nosaltres, tot el contrari, prescriuen el vi de la Rioja, i els hi paguen quantitats de diners importants que no reverteixen directament en el propi mercat de proximitat, sinó que creen  cooperació i sinèrgies amb altres territoris, alhora que semblen menysprear el nostre propi producte.

 

Per això, convençuts que el nostre vi és un vi de qualitat que no té res d’envejar, ens preguntem, si alguns, de manera conscient o inconscient, malmetem la nostra economia i la nostra autoestima en diferents aspectes del nostre dia a dia, cosa que ens afecta com a poble, i que potser no són capaços de sentir, que és l’autoestima el que ens pot ajudar a descobrir el canvi intern en nosaltres mateixos.

                                                                                                                      La Conca 5.1

Print Friendly
Similar posts
  • Festival Internacional de Música. Santa Coloma participarà en el Festival Internacional de Música Costa Daurada-Salou. Del 8 de juliol al 15 d’agost es celebrarà la primera edició del Festival que descobrirà diferents indrets de la Costa Daurada mitjançant la música. El Festival Internacional de Música Costa Daurada-Salou és un important esdeveniment de música clàssica que tindrà lloc aquest estiu [...]
  • Joan, Nil i Oriol Cardona a l’E... L’esdeveniment esportiu engloba la cursa nocturna “Barrancs de Llegenda” i la competició d’escalada “Penitent Crew” El Club Excursionista Montblanc organitza, pels propers dies 30 de juny i 1 de juliol, la tercera edició de l’Enfila’t. Es tracta d’un esdeveniment de caire esportiu que engloba la competició d’escalada “Penitent Crew” i la cursa nocturna “Barrancs de [...]
  • Festival de Cinema i Paisatge. “Estiu 1993”, “Safari” o “Looking for Infinity” són algunes de les projeccions de la segona edició de mónFILMAT que enguany potencia el debat sobre els aspectes creatius i socials. El cinema d’autor vinculat al paisatge i on l’entorn, més enllà d’embolcallar l’acció, esdevé un protagonista més tornarà aquest mes de juliol a les Terres de [...]
  • Nou èxit per «X-TREM» La peça ha estat seleccionada al MIV- Mostra Internacional de Videodança 2017 (dança em foco – Festival Internacional de Vídeo & Dança 2017) de Brasil DansAra, Espai Municipal de Dansa de Sarral celebra un nou èxit per “X-TREM”, la videodansa que va produir el passat mes de setembre amb un grup d’alumnes del centre i [...]
  • Veritats d’una trajectòria «15» Josep Mª Amorós i Bayer «Xolis», un músic artista, poeta i pintor. El Josep Maria fa un repàs el grup musical anomenat Los Sin Nombre, durant l’any 1966, de les seves cançons, «Te perdi» «Si de mi te alejas» i del tema «destino»   Los Sin [...]

No Comments Yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


M:P.

Webcam-MeteoPrades


El Foradot

Opinió. - Josep Mª Contijoch.

BARBA I BARBES.

La barba és el pèl que cobreix la cara en la zona de les galtes i mandíbules dels  homes, (accidentalmente es trovar alguna dona també barbuda).. ....

Veritats d’una trajectòria 15.

El Josep Maria fa un repàs el grup musical anomenat Los Sin Nombre, durant l’any 1966....

Màgic Hoodoo.

Primer video oficial de Màgic Hoodoo pertanyent al nostre primer EP "Eterns" (2017) amb la col.laboració de Litus! ....

Segueix-nos als nostres canals


.


laveujovetv.cat/blog

.