opinio
Cultura i oci

Escolta'ns
PODCAST NOTICIES OPINIO VIDEO MUSICA XVTV


PDT

El Teginat de Sant Miquel
Vídeo reportatge dels treballs efectuats


PDT

Montblanc Vila Medieval
Història i pedra.

Categories

Arxius

Una possible ruta

Estem en ple període d’estiu i això significa que moltes persones, si la crisi i les retallades els hi permeten, viatgen i visiten altres zones que no són la seva habitual.

L’estiu és un dels millors moments de l’any per conèixer nous indrets, visitar països desconeguts, descobrir zones que tenim ben a prop de casa i sovint desconeixem.

Forès mirador de la Conca de Barberà

A continuació us proposarem una ruta per la comarca. És una ruta totalment subjectiva i una de les milers de rutes que la comarca pot oferir als seus visitants. Una ruta que es pot fer en un dia però si teniu temps, millor fer-la en dos dies i afegir-hi alguna de les variants que es comenten al final del text.

Començarem per un dels punts més elevats de la comarca, Forès. Des del seu mirador podreu observar tota la comarca i fer-se una idea de la dimensió global de tot el territori. A més, de gaudir d’una de les zones paisatgísticament més ben conservades i boniques del territori. Podeu esmorzar el bar-restaurant del Mirador de Forès (http://www.lomiradordefores.es.tl), segur que la Núria i el seu marit us atendran amb moltes ganes i dedicació.

A continuació podeu anar baixant i passar per Les Piles, un dels pobles més acollidors de la comarca, podeu passar pel Pati de Cal Romà (http://www.parcdelesolors.com/xarxa/calroma/contacte.html), a visitar el parc de les olors i adquirir alguna de les varietats d’herbes tradicionals que el Joan Vallès cultiva i recupera des de fa un grapat d’anys.

Parc de les Olors

Anem travessant la comarca tot observant com varia el paisatge. Fem parada a Barberà, on trobem la primera cooperativa agrícola del país (http://www.coop-barbera.com/ca/benvinguda). Podeu fer una ullada als diversos productes autòctons de la seva agrobotiga i descobrir el recent remodelat i ampliat Viver de Celleristes (http://viverdecelleristes.concadebarbera.cat), una de les millors iniciatives emprenedores que s’han creat aquests darrers anys a la zona i que està donant molt bons resultats.

viver Barberà

Si se us fa l’hora de dinar podeu anar fins a Solivella a dinar a Cal Travé (http://www.sanstrave.com), un dels restaurants amb més història i antic de la comarca, que a més de restaurant també elabora vi i disposa d’una casa rural. A part, de conrear i produir molts dels productes que ofereix a la carta.

Podem començar la tarda fent una visita per Montblanc (http://www.montblancmedieval.cat), caminar per tot el recinte emmurallat, treure el cap a la nova plaça de Sant Francesc, visitar l’església de Santa Maria, descansar una estona fent un beure a la Plaça Major tot gaudint de la marinada que ben aviat apareix per aquella zona.

Montblanc medieval

Tot seguit podem apropar-nos a l’Espluga, un dels pobles amb més oferta museística i cultural (http://www.esplugaturisme.cat). Ens trobem les Coves de la Font Major, el Museu de la Vida rural, la Fassina Balanyà. A més, de la cooperativa, una de les catedrals del vi. Pels qui tingueu ganes de més acció i practicar esports d’aventura a l’Espluga també trobem la gent de Drac Actiu (http://www.dracactiu.com), que ens ofereix rutes a peu, amb quads, btt, espeleologia, rocòdrom…

Per acabar el dia, desconnectar de tot i perdre’s no hi ha millor lloc que pujar fins més amunt de Rojals, al Mas de l’Arlequí (http://www.masdelarlequi.com) des d’on podreu gaudir del silenci i la calma més penetrant que haureu viscut en molt de temps i tornar a meravellar-vos amb unes de les millors vistes de tota la zona. El Dani i la Mercè us tractaran com a casa i sortireu renovats per unes setmanes.

Mas de l’Arlequí

Podeu canviar l’ordre i afegir o treure moltes coses. Si necessiteu descans i relax podeu anar fins al Balneari de Rocallaura, remodelat totalment fa molt poc temps, entremig de muntanya i d’aigües naturals i medicinals. Si sou molt amants del vi podeu fer una ruta de tasts de cellers i visitar, entre d’altres, el celler Josep Foraster de Montblanc, l’Escoda-Sanahuja de Prenafeta, Rosa M. Torres de Sarral, Carles Andreu de Pira, etc.

I si voleu començar la ruta des de l’altra banda de la comarca no us podeu perdre la visita a les espectaculars vinyes del celler Vega Aixalà a Vilanova de Prades o allotjar-vos al càmping Serra de Prades també al bell mig de la natura i amb un paisatge verge i imponent.

Ja veieu que la Conca de Barberà dóna per molt i més. Tot el que hem comentat és una petitíssima mostra de tot el que tenim a la comarca. No desaprofiteu aquestes vacances per descobrir-la, deixar-se caure pels seus pobles, camins, muntanyes i conèixer els seus racons, la seva gent.

                                                                                                                        La Conca 5.1

Print Friendly
Similar posts
  • GALÍCIA la Costa da Morte. Article original del Dr. Enric Sánchez Cid Condensat per a publicar-lo a La Veu Jove, per Josep M. Contijoch I.- A COSTA DA MORTE La Costa de la Mort, Costa da Morte, és una regió costanera de Galícia que abasta des de Cap Fisterra fins al Cap Roncudo. Aquest recorregut el va iniciar el doctor [...]
  • I de quan Barberà era mar. Miquel Àngel Anadón presenta la seva obra escultòrica sota el títol “…i de quan Barberà era mar” amb el suport de l’Ajuntament de Barberà de la Conca i amb la col·laboració de la Cooperativa Agrícola. Sota el lema de DIVERTIMENTOS, Anadón ens presentarà “animalons” de mar de grans dimensions que vivien a les aigües de Barberà [...]
  • Del no-res. Alumnes de 2º ESO  trimestre  1º del curs 2016/2017 de l’Institut Martí l’Humà. Aquesta història narra la vida d’un indigent que viu les petites peripècies del dia a dia; però amb una gran diferència: haver estat a la presó. El fet d’haver estat a la presó li limita les opcions per escollir la vida que vol tindre. [...]
  • Concert de Sopa de Cabra. Sopa de Cabra actuarà el 19 d’agost a Santa Coloma de Queralt   El grup gironí, Sopa de Cabra, serà el cap de cartell de la festa major de Santa Coloma de Queralt dins la gira Sopa de Cabra tanca el cercle. L’actuació tindrà lloc el dissabte 19 d’agost al pati de l’emblemàtic castell dels Comtes [...]
  • La Fita Colomina. La Fita Colomina és una cursa POPULAR d’orientació. A la sortida es dona un mapa amb uns punts marcats i un xip per marcar cada fita. A partir d’aquí els corredors han d’intentar aconseguir passar per totes les fites en el menor temps possible i en l’ordre corresponent. Cadascú pot dur a terme la cursa [...]

No Comments Yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


M:P.

Webcam-MeteoPrades


El Foradot

Opinió. - Josep Mª Contijoch.

GALÍCIA la Costa da Morte.

La Costa de la Mort, Costa da Morte, és una regió costanera de Galícia que abasta des de Cap Fisterra fins al Cap Roncudo.....

Veritats d’una trajectòria 16.

El Josep Maria fa un comiat al grup musical Los Sin Nombre, i ens comença a parlar del grup musical Los Alamos....

Del no-res

Aquesta història narra la vida d’un indigent que viu les petites peripècies del dia a dia; però amb una gran diferència...

Màgic Hoodoo.

Primer video oficial de Màgic Hoodoo pertanyent al nostre primer EP "Eterns" (2017) amb la col.laboració de Litus! ....

Segueix-nos als nostres canals


.


laveujovetv.cat/blog

.