opinio
Cultura i oci

Escolta'ns
PODCAST NOTICIES OPINIO VIDEO MUSICA XVTV


PDT

El Teginat de Sant Miquel
Vídeo reportatge dels treballs efectuats


PDT

Montblanc Vila Medieval
Història i pedra.

Categories

Arxius

Una possible ruta

Estem en ple període d’estiu i això significa que moltes persones, si la crisi i les retallades els hi permeten, viatgen i visiten altres zones que no són la seva habitual.

L’estiu és un dels millors moments de l’any per conèixer nous indrets, visitar països desconeguts, descobrir zones que tenim ben a prop de casa i sovint desconeixem.

Forès mirador de la Conca de Barberà

A continuació us proposarem una ruta per la comarca. És una ruta totalment subjectiva i una de les milers de rutes que la comarca pot oferir als seus visitants. Una ruta que es pot fer en un dia però si teniu temps, millor fer-la en dos dies i afegir-hi alguna de les variants que es comenten al final del text.

Començarem per un dels punts més elevats de la comarca, Forès. Des del seu mirador podreu observar tota la comarca i fer-se una idea de la dimensió global de tot el territori. A més, de gaudir d’una de les zones paisatgísticament més ben conservades i boniques del territori. Podeu esmorzar el bar-restaurant del Mirador de Forès (http://www.lomiradordefores.es.tl), segur que la Núria i el seu marit us atendran amb moltes ganes i dedicació.

A continuació podeu anar baixant i passar per Les Piles, un dels pobles més acollidors de la comarca, podeu passar pel Pati de Cal Romà (http://www.parcdelesolors.com/xarxa/calroma/contacte.html), a visitar el parc de les olors i adquirir alguna de les varietats d’herbes tradicionals que el Joan Vallès cultiva i recupera des de fa un grapat d’anys.

Parc de les Olors

Anem travessant la comarca tot observant com varia el paisatge. Fem parada a Barberà, on trobem la primera cooperativa agrícola del país (http://www.coop-barbera.com/ca/benvinguda). Podeu fer una ullada als diversos productes autòctons de la seva agrobotiga i descobrir el recent remodelat i ampliat Viver de Celleristes (http://viverdecelleristes.concadebarbera.cat), una de les millors iniciatives emprenedores que s’han creat aquests darrers anys a la zona i que està donant molt bons resultats.

viver Barberà

Si se us fa l’hora de dinar podeu anar fins a Solivella a dinar a Cal Travé (http://www.sanstrave.com), un dels restaurants amb més història i antic de la comarca, que a més de restaurant també elabora vi i disposa d’una casa rural. A part, de conrear i produir molts dels productes que ofereix a la carta.

Podem començar la tarda fent una visita per Montblanc (http://www.montblancmedieval.cat), caminar per tot el recinte emmurallat, treure el cap a la nova plaça de Sant Francesc, visitar l’església de Santa Maria, descansar una estona fent un beure a la Plaça Major tot gaudint de la marinada que ben aviat apareix per aquella zona.

Montblanc medieval

Tot seguit podem apropar-nos a l’Espluga, un dels pobles amb més oferta museística i cultural (http://www.esplugaturisme.cat). Ens trobem les Coves de la Font Major, el Museu de la Vida rural, la Fassina Balanyà. A més, de la cooperativa, una de les catedrals del vi. Pels qui tingueu ganes de més acció i practicar esports d’aventura a l’Espluga també trobem la gent de Drac Actiu (http://www.dracactiu.com), que ens ofereix rutes a peu, amb quads, btt, espeleologia, rocòdrom…

Per acabar el dia, desconnectar de tot i perdre’s no hi ha millor lloc que pujar fins més amunt de Rojals, al Mas de l’Arlequí (http://www.masdelarlequi.com) des d’on podreu gaudir del silenci i la calma més penetrant que haureu viscut en molt de temps i tornar a meravellar-vos amb unes de les millors vistes de tota la zona. El Dani i la Mercè us tractaran com a casa i sortireu renovats per unes setmanes.

Mas de l’Arlequí

Podeu canviar l’ordre i afegir o treure moltes coses. Si necessiteu descans i relax podeu anar fins al Balneari de Rocallaura, remodelat totalment fa molt poc temps, entremig de muntanya i d’aigües naturals i medicinals. Si sou molt amants del vi podeu fer una ruta de tasts de cellers i visitar, entre d’altres, el celler Josep Foraster de Montblanc, l’Escoda-Sanahuja de Prenafeta, Rosa M. Torres de Sarral, Carles Andreu de Pira, etc.

I si voleu començar la ruta des de l’altra banda de la comarca no us podeu perdre la visita a les espectaculars vinyes del celler Vega Aixalà a Vilanova de Prades o allotjar-vos al càmping Serra de Prades també al bell mig de la natura i amb un paisatge verge i imponent.

Ja veieu que la Conca de Barberà dóna per molt i més. Tot el que hem comentat és una petitíssima mostra de tot el que tenim a la comarca. No desaprofiteu aquestes vacances per descobrir-la, deixar-se caure pels seus pobles, camins, muntanyes i conèixer els seus racons, la seva gent.

                                                                                                                        La Conca 5.1

Print Friendly
Similar posts
  • Estat de Benestar: canvi de prioritat... Perquè Catalunya pugui forjar un model de solidaritat col·lectiva avançat calen mesures arrelades en valors de justícia social i sobirania plena concretada en un Estat propi. Ricard Gomà, professor de Ciència Política de la UAB L’estat de benestar és una de les dimensions clau configuradores de la societat, també a Catalunya. El model de benestar [...]
  • Arxiu Comarcal i Ajuntament de Vilav... L’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà (ACCB) i l’Ajuntament de Vilaverd han treballat conjuntament per a millorar la organització i classificació del fons històric i semi actiu del consistori. Aquesta intervenció s’ha efectuat atesa la impossibilitat de l’Arxiu Comarcal d’ingressar nova documentació, ja que es troba gairebé al 100% de la seva capacitat, i gràcies [...]
  • Màgic Hoodoo – Eterns Feat. Lit... Màgic Hoodoo és una banda de rock cantat en català.  Neix a Terrassa l’any 2015 a partir de les composicions del guitarrista Gerard Santasusagna. Al Gerard “die” se li unirà el Peri al baix i posteriorment l’Albert a la veu i en Sergi a la bateria. La banda comença a assajar i pre-produir els seus [...]
  • Quadrant. Dansara Sarral va estrenar aquest dissabte al Teatre Metropol. Ho feia en el marc de la gala organitzada per l’Associació de Professors de Dansa de les Comarques de Tarragona El passat dissabte els alumnes de DansAra, Espai Municipal de Dansa de Sarral tornaven a trepitjar escenari. Ho feien al Teatre Metropol de Tarragona en motiu [...]
  • La mona Micaela. Més d’un centenar d’artistes de l’Ebre i Tarragona participaran en les bodes d’argent de la mona Micaela. La celebració començarà al matí a La Ràpita i inclourà un Coso Iris pels carrers d’Amposta i actuacions diverses a Lo Pati.   “Una història d’amor a la fantasia, a la creativitat i a l’agermanament entre gents i [...]

No Comments Yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


M:P.

Webcam-MeteoPrades


El Foradot

Opinió. - Josep Mª Contijoch.

Petita història del vestits de núvia...

En la cultura occidental, el color dels vestits de noces és blanc. Els tons de blancs inclouen els complementaris colors pastís ou, cru o marfil.....


El Foradot

Opinió. -Ricard Gomà .

Estat de Benestar: canvi de prioritats i sobirania.

Perquè Catalunya pugui forjar un model de solidaritat col·lectiva avançat calen mesures arrelades en valors de justícia social i sobirania....


El

Opinió. - Ramon Tremosa

Abans pobra que catalana.

El 8 de març de 2016 el Parlament Europeu (PE) va aprovar un reglament de ports que imposa l’autonomia portuària a Espanya, fent costat així una reivindicació històrica dels ports catalans.....


El

Opinió. - Jofre Llombart

O juguem tots, o punxem la pilota,.

La incapacitat de resoldre qüestions quotidianes ha dut a voler la independència moltes persones que no s’ho plantejaven.......


Veritats d'una trajectoria 12

.


Contrapunt


MusicFantasi


Radioteatre amb l’alumnat de 2º d’ESO de l’Institut Martí l’Humà

Melodic Avenue_vol_05

Clippy Filters (JordiBL with Electribe2 + Thor) real time recording

Màgic Hoodoo - Eterns Feat. Litus

Segueix-nos als nostres canals


.


laveujovetv.cat/blog

.