opinio
Cultura i oci

Escolta'ns
PODCAST NOTICIES OPINIO VIDEO MUSICA XVTV


PDT

El Teginat de Sant Miquel
Vídeo reportatge dels treballs efectuats


PDT

Montblanc Vila Medieval
Història i pedra.

Categories

Arxius

Una possible ruta

Estem en ple període d’estiu i això significa que moltes persones, si la crisi i les retallades els hi permeten, viatgen i visiten altres zones que no són la seva habitual.

L’estiu és un dels millors moments de l’any per conèixer nous indrets, visitar països desconeguts, descobrir zones que tenim ben a prop de casa i sovint desconeixem.

Forès mirador de la Conca de Barberà

A continuació us proposarem una ruta per la comarca. És una ruta totalment subjectiva i una de les milers de rutes que la comarca pot oferir als seus visitants. Una ruta que es pot fer en un dia però si teniu temps, millor fer-la en dos dies i afegir-hi alguna de les variants que es comenten al final del text.

Començarem per un dels punts més elevats de la comarca, Forès. Des del seu mirador podreu observar tota la comarca i fer-se una idea de la dimensió global de tot el territori. A més, de gaudir d’una de les zones paisatgísticament més ben conservades i boniques del territori. Podeu esmorzar el bar-restaurant del Mirador de Forès (http://www.lomiradordefores.es.tl), segur que la Núria i el seu marit us atendran amb moltes ganes i dedicació.

A continuació podeu anar baixant i passar per Les Piles, un dels pobles més acollidors de la comarca, podeu passar pel Pati de Cal Romà (http://www.parcdelesolors.com/xarxa/calroma/contacte.html), a visitar el parc de les olors i adquirir alguna de les varietats d’herbes tradicionals que el Joan Vallès cultiva i recupera des de fa un grapat d’anys.

Parc de les Olors

Anem travessant la comarca tot observant com varia el paisatge. Fem parada a Barberà, on trobem la primera cooperativa agrícola del país (http://www.coop-barbera.com/ca/benvinguda). Podeu fer una ullada als diversos productes autòctons de la seva agrobotiga i descobrir el recent remodelat i ampliat Viver de Celleristes (http://viverdecelleristes.concadebarbera.cat), una de les millors iniciatives emprenedores que s’han creat aquests darrers anys a la zona i que està donant molt bons resultats.

viver Barberà

Si se us fa l’hora de dinar podeu anar fins a Solivella a dinar a Cal Travé (http://www.sanstrave.com), un dels restaurants amb més història i antic de la comarca, que a més de restaurant també elabora vi i disposa d’una casa rural. A part, de conrear i produir molts dels productes que ofereix a la carta.

Podem començar la tarda fent una visita per Montblanc (http://www.montblancmedieval.cat), caminar per tot el recinte emmurallat, treure el cap a la nova plaça de Sant Francesc, visitar l’església de Santa Maria, descansar una estona fent un beure a la Plaça Major tot gaudint de la marinada que ben aviat apareix per aquella zona.

Montblanc medieval

Tot seguit podem apropar-nos a l’Espluga, un dels pobles amb més oferta museística i cultural (http://www.esplugaturisme.cat). Ens trobem les Coves de la Font Major, el Museu de la Vida rural, la Fassina Balanyà. A més, de la cooperativa, una de les catedrals del vi. Pels qui tingueu ganes de més acció i practicar esports d’aventura a l’Espluga també trobem la gent de Drac Actiu (http://www.dracactiu.com), que ens ofereix rutes a peu, amb quads, btt, espeleologia, rocòdrom…

Per acabar el dia, desconnectar de tot i perdre’s no hi ha millor lloc que pujar fins més amunt de Rojals, al Mas de l’Arlequí (http://www.masdelarlequi.com) des d’on podreu gaudir del silenci i la calma més penetrant que haureu viscut en molt de temps i tornar a meravellar-vos amb unes de les millors vistes de tota la zona. El Dani i la Mercè us tractaran com a casa i sortireu renovats per unes setmanes.

Mas de l’Arlequí

Podeu canviar l’ordre i afegir o treure moltes coses. Si necessiteu descans i relax podeu anar fins al Balneari de Rocallaura, remodelat totalment fa molt poc temps, entremig de muntanya i d’aigües naturals i medicinals. Si sou molt amants del vi podeu fer una ruta de tasts de cellers i visitar, entre d’altres, el celler Josep Foraster de Montblanc, l’Escoda-Sanahuja de Prenafeta, Rosa M. Torres de Sarral, Carles Andreu de Pira, etc.

I si voleu començar la ruta des de l’altra banda de la comarca no us podeu perdre la visita a les espectaculars vinyes del celler Vega Aixalà a Vilanova de Prades o allotjar-vos al càmping Serra de Prades també al bell mig de la natura i amb un paisatge verge i imponent.

Ja veieu que la Conca de Barberà dóna per molt i més. Tot el que hem comentat és una petitíssima mostra de tot el que tenim a la comarca. No desaprofiteu aquestes vacances per descobrir-la, deixar-se caure pels seus pobles, camins, muntanyes i conèixer els seus racons, la seva gent.

                                                                                                                        La Conca 5.1

Print Friendly
Similar posts
  • Festival Internacional de Música. Santa Coloma participarà en el Festival Internacional de Música Costa Daurada-Salou. Del 8 de juliol al 15 d’agost es celebrarà la primera edició del Festival que descobrirà diferents indrets de la Costa Daurada mitjançant la música. El Festival Internacional de Música Costa Daurada-Salou és un important esdeveniment de música clàssica que tindrà lloc aquest estiu [...]
  • Joan, Nil i Oriol Cardona a l’E... L’esdeveniment esportiu engloba la cursa nocturna “Barrancs de Llegenda” i la competició d’escalada “Penitent Crew” El Club Excursionista Montblanc organitza, pels propers dies 30 de juny i 1 de juliol, la tercera edició de l’Enfila’t. Es tracta d’un esdeveniment de caire esportiu que engloba la competició d’escalada “Penitent Crew” i la cursa nocturna “Barrancs de [...]
  • Festival de Cinema i Paisatge. “Estiu 1993”, “Safari” o “Looking for Infinity” són algunes de les projeccions de la segona edició de mónFILMAT que enguany potencia el debat sobre els aspectes creatius i socials. El cinema d’autor vinculat al paisatge i on l’entorn, més enllà d’embolcallar l’acció, esdevé un protagonista més tornarà aquest mes de juliol a les Terres de [...]
  • Nou èxit per «X-TREM» La peça ha estat seleccionada al MIV- Mostra Internacional de Videodança 2017 (dança em foco – Festival Internacional de Vídeo & Dança 2017) de Brasil DansAra, Espai Municipal de Dansa de Sarral celebra un nou èxit per “X-TREM”, la videodansa que va produir el passat mes de setembre amb un grup d’alumnes del centre i [...]
  • Veritats d’una trajectòria «15» Josep Mª Amorós i Bayer «Xolis», un músic artista, poeta i pintor. El Josep Maria fa un repàs el grup musical anomenat Los Sin Nombre, durant l’any 1966, de les seves cançons, «Te perdi» «Si de mi te alejas» i del tema «destino»   Los Sin [...]

No Comments Yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


M:P.

Webcam-MeteoPrades


El Foradot

Opinió. - Josep Mª Contijoch.

BARBA I BARBES.

La barba és el pèl que cobreix la cara en la zona de les galtes i mandíbules dels  homes, (accidentalmente es trovar alguna dona també barbuda).. ....

Veritats d’una trajectòria 15.

El Josep Maria fa un repàs el grup musical anomenat Los Sin Nombre, durant l’any 1966....

Màgic Hoodoo.

Primer video oficial de Màgic Hoodoo pertanyent al nostre primer EP "Eterns" (2017) amb la col.laboració de Litus! ....

Segueix-nos als nostres canals


.


laveujovetv.cat/blog

.