opinio
Cultura i oci

Escolta'ns
PODCAST NOTICIES OPINIO VIDEO MUSICA XVTV


PDT

El Teginat de Sant Miquel
Vídeo reportatge dels treballs efectuats


PDT

Montblanc Vila Medieval
Història i pedra.

Categories

Arxius

Belltall i “l’all de Belltall” protagonistes al programa de TVE

El passat mes d’ Abril un grup de reporters es van desplaçar a Belltall per tal d’ enregistrar un reportatge pel nou programa de TVE “ Conectando España”.( http://www.rtve.es/television/conectando-espana )Aquest programa compara la vida dels pobles de dos pobles diferents a través de les vivències de diferents persones del poble. 

La Neus i els alls

Un dels fets que també detalla el programa és el fet de com les noves tecnologies ( internet, ) han impactat en la vida al poble. Aquest va ser un dels fets diferencials ( entre altres) pels qual Belltall va ser escollit. Belltall disposa d’ una página web molt activa ( www.belltall.net) on s’ hi pot trobar també una càmera en línea i una estació meteorològica entre altres seccions ( www.bellcam.cat).

Addicionalment a la web del poble també disposa d’ un producte típic L’all de Belltall i com no podia ser menys també amb molta activitat a internet amb la seva web www.alldebelltall.cat i també al twiter ( #alldebelltall) i al facebook ( amics de l’all de Belltall).

La Neus_tve

Però el més important no era la web sinó les persones i així en el reportatge es va escollir a persones de Belltall on destaquen Neus Berenguer ( Presidenta de l’ agrupació de productors d’ all) I Mireia Roset ( empresària i habitant permanent de Belltall).

En el reportatge es pot veure Neus exposant la seves vivències a Belltall com a pagesa i com no podia ser menys , visitant els camps on es produeixen els alls i el seu procés de producció i venda, on compta amb l’ajuda de Miquel Angel sans ( pagès i productor d’all de Belltall) i finalment també de Xavier Berenguer que detalla com es va crear la web del poble i la seva implantació.

Belltallencs

Per la seva banda Mireia Roset empresària productora de vins (D.O. Conca de Barberà explica com va ser la seva vida de néixer a Belltall, estudia una carrera universitària , i tornar a viure al poble per engegar i dirigir una empresa productora de vins . Al reportatge es poden veure les vinyes , cellers i llocs on té lloc el procés de producció del vins.

Print Friendly
Similar posts
  • Festival Internacional de Música. Santa Coloma participarà en el Festival Internacional de Música Costa Daurada-Salou. Del 8 de juliol al 15 d’agost es celebrarà la primera edició del Festival que descobrirà diferents indrets de la Costa Daurada mitjançant la música. El Festival Internacional de Música Costa Daurada-Salou és un important esdeveniment de música clàssica que tindrà lloc aquest estiu [...]
  • Joan, Nil i Oriol Cardona a l’E... L’esdeveniment esportiu engloba la cursa nocturna “Barrancs de Llegenda” i la competició d’escalada “Penitent Crew” El Club Excursionista Montblanc organitza, pels propers dies 30 de juny i 1 de juliol, la tercera edició de l’Enfila’t. Es tracta d’un esdeveniment de caire esportiu que engloba la competició d’escalada “Penitent Crew” i la cursa nocturna “Barrancs de [...]
  • Festival de Cinema i Paisatge. “Estiu 1993”, “Safari” o “Looking for Infinity” són algunes de les projeccions de la segona edició de mónFILMAT que enguany potencia el debat sobre els aspectes creatius i socials. El cinema d’autor vinculat al paisatge i on l’entorn, més enllà d’embolcallar l’acció, esdevé un protagonista més tornarà aquest mes de juliol a les Terres de [...]
  • Nou èxit per «X-TREM» La peça ha estat seleccionada al MIV- Mostra Internacional de Videodança 2017 (dança em foco – Festival Internacional de Vídeo & Dança 2017) de Brasil DansAra, Espai Municipal de Dansa de Sarral celebra un nou èxit per “X-TREM”, la videodansa que va produir el passat mes de setembre amb un grup d’alumnes del centre i [...]
  • Veritats d’una trajectòria «15» Josep Mª Amorós i Bayer «Xolis», un músic artista, poeta i pintor. El Josep Maria fa un repàs el grup musical anomenat Los Sin Nombre, durant l’any 1966, de les seves cançons, «Te perdi» «Si de mi te alejas» i del tema «destino»   Los Sin [...]

No Comments Yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


M:P.

Webcam-MeteoPrades


El Foradot

Opinió. - Josep Mª Contijoch.

BARBA I BARBES.

La barba és el pèl que cobreix la cara en la zona de les galtes i mandíbules dels  homes, (accidentalmente es trovar alguna dona també barbuda).. ....

Veritats d’una trajectòria 15.

El Josep Maria fa un repàs el grup musical anomenat Los Sin Nombre, durant l’any 1966....

Màgic Hoodoo.

Primer video oficial de Màgic Hoodoo pertanyent al nostre primer EP "Eterns" (2017) amb la col.laboració de Litus! ....

Segueix-nos als nostres canals


.


laveujovetv.cat/blog

.