opinio
Cultura i oci

Escolta'ns
PODCAST NOTICIES OPINIO VIDEO MUSICA XVTV


PDT

El Teginat de Sant Miquel
Vídeo reportatge dels treballs efectuats


PDT

Montblanc Vila Medieval
Història i pedra.

Categories

Arxius

Belltall i “l’all de Belltall” protagonistes al programa de TVE

El passat mes d’ Abril un grup de reporters es van desplaçar a Belltall per tal d’ enregistrar un reportatge pel nou programa de TVE “ Conectando España”.( http://www.rtve.es/television/conectando-espana )Aquest programa compara la vida dels pobles de dos pobles diferents a través de les vivències de diferents persones del poble. 

La Neus i els alls

Un dels fets que també detalla el programa és el fet de com les noves tecnologies ( internet, ) han impactat en la vida al poble. Aquest va ser un dels fets diferencials ( entre altres) pels qual Belltall va ser escollit. Belltall disposa d’ una página web molt activa ( www.belltall.net) on s’ hi pot trobar també una càmera en línea i una estació meteorològica entre altres seccions ( www.bellcam.cat).

Addicionalment a la web del poble també disposa d’ un producte típic L’all de Belltall i com no podia ser menys també amb molta activitat a internet amb la seva web www.alldebelltall.cat i també al twiter ( #alldebelltall) i al facebook ( amics de l’all de Belltall).

La Neus_tve

Però el més important no era la web sinó les persones i així en el reportatge es va escollir a persones de Belltall on destaquen Neus Berenguer ( Presidenta de l’ agrupació de productors d’ all) I Mireia Roset ( empresària i habitant permanent de Belltall).

En el reportatge es pot veure Neus exposant la seves vivències a Belltall com a pagesa i com no podia ser menys , visitant els camps on es produeixen els alls i el seu procés de producció i venda, on compta amb l’ajuda de Miquel Angel sans ( pagès i productor d’all de Belltall) i finalment també de Xavier Berenguer que detalla com es va crear la web del poble i la seva implantació.

Belltallencs

Per la seva banda Mireia Roset empresària productora de vins (D.O. Conca de Barberà explica com va ser la seva vida de néixer a Belltall, estudia una carrera universitària , i tornar a viure al poble per engegar i dirigir una empresa productora de vins . Al reportatge es poden veure les vinyes , cellers i llocs on té lloc el procés de producció del vins.

Print Friendly
Similar posts
  • GALÍCIA la Costa da Morte. Article original del Dr. Enric Sánchez Cid Condensat per a publicar-lo a La Veu Jove, per Josep M. Contijoch I.- A COSTA DA MORTE La Costa de la Mort, Costa da Morte, és una regió costanera de Galícia que abasta des de Cap Fisterra fins al Cap Roncudo. Aquest recorregut el va iniciar el doctor [...]
  • I de quan Barberà era mar. Miquel Àngel Anadón presenta la seva obra escultòrica sota el títol “…i de quan Barberà era mar” amb el suport de l’Ajuntament de Barberà de la Conca i amb la col·laboració de la Cooperativa Agrícola. Sota el lema de DIVERTIMENTOS, Anadón ens presentarà “animalons” de mar de grans dimensions que vivien a les aigües de Barberà [...]
  • Del no-res. Alumnes de 2º ESO  trimestre  1º del curs 2016/2017 de l’Institut Martí l’Humà. Aquesta història narra la vida d’un indigent que viu les petites peripècies del dia a dia; però amb una gran diferència: haver estat a la presó. El fet d’haver estat a la presó li limita les opcions per escollir la vida que vol tindre. [...]
  • Concert de Sopa de Cabra. Sopa de Cabra actuarà el 19 d’agost a Santa Coloma de Queralt   El grup gironí, Sopa de Cabra, serà el cap de cartell de la festa major de Santa Coloma de Queralt dins la gira Sopa de Cabra tanca el cercle. L’actuació tindrà lloc el dissabte 19 d’agost al pati de l’emblemàtic castell dels Comtes [...]
  • La Fita Colomina. La Fita Colomina és una cursa POPULAR d’orientació. A la sortida es dona un mapa amb uns punts marcats i un xip per marcar cada fita. A partir d’aquí els corredors han d’intentar aconseguir passar per totes les fites en el menor temps possible i en l’ordre corresponent. Cadascú pot dur a terme la cursa [...]

No Comments Yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


M:P.

Webcam-MeteoPrades


El Foradot

Opinió. - Josep Mª Contijoch.

GALÍCIA la Costa da Morte.

La Costa de la Mort, Costa da Morte, és una regió costanera de Galícia que abasta des de Cap Fisterra fins al Cap Roncudo.....

Veritats d’una trajectòria 16.

El Josep Maria fa un comiat al grup musical Los Sin Nombre, i ens comença a parlar del grup musical Los Alamos....

Del no-res

Aquesta història narra la vida d’un indigent que viu les petites peripècies del dia a dia; però amb una gran diferència...

Màgic Hoodoo.

Primer video oficial de Màgic Hoodoo pertanyent al nostre primer EP "Eterns" (2017) amb la col.laboració de Litus! ....

Segueix-nos als nostres canals


.


laveujovetv.cat/blog

.