opinio
Cultura i oci

Escolta'ns
PODCAST NOTICIES OPINIO VIDEO MUSICA XVTV


PDT

El Teginat de Sant Miquel
Vídeo reportatge dels treballs efectuats


PDT

Montblanc Vila Medieval
Història i pedra.

Categories

Arxius

Teixir xarxa

Encetem una nova col·laboració del col·lectiu la Conca 5.1 en aquest mitjà de comunicació. Anomenada L’empelt aquesta columna d’opinió serà una finestra oberta a l’exterior ja que a més dels temes que tractem normalment volem utilitzar aquest espai per ampliar temàtiques i horitzons. Parlarem de temes relacionats amb la viticultura i l’enoturisme i d’altres que no ho són tant.

I dic una nova col·laboració perquè des que la Conca 5.1 va néixer a finals de 2010 ja n’hem fet unes quantes i esperem iniciar-ne de noves i promoure-les. Des de la nostra pàgina web (http://laconca51.blogspot.com.es) és el que hem intentat també amb l’experiència de l’Àgora 5.1 on diverses persones del sector ens han aportat les seves idees, les seves opinions… Una activitat que aquesta setmana passada hem reactivat amb un article del Jordi Llorens de Blancafort.

La gent de l’Agenda 19 (http://www.19arcs.cat/agenda19), la Veu jove de la Conca (http://laveujovetv.cat),  tota la gent del Viver de Celleristes (http://viverdecelleristes.concadebarbera.cat), el Manel Martínez (http://blocs.tinet.cat/lt/blog/manel-martinez),  el Joan Cartanyà  (http://www.concapam.com), el col·lectiu Xicòria (http://xicoriamontblanc.blogspot.com.es),  la Casa de palla (http://lacasadepalla.blogspot.com.es),  entre d’altres són un reflex de les ganes de treballar per la comarca i per fer les coses d’una altra manera i potenciar uns altres valors als dominants en la societat.  Cadascú en el seu àmbit però amb un fil comú de treball per la societat, el servei públic, la defensa del territori i oferir a la ciutadania noves veus, nous productes, noves informacions, etc.

Per tant hi ha idees, hi ha projectes, hi ha il·lusions, hi ha persones amb ganes de treballar per la comarca, sovint de forma desinteressada, amb moltes hores de feina, diversos cops posant diners de la butxaca per tal de fer realitat aquella passió, aquell bé comú, aquella inquietud.

Teixir afinitats, intercanviar opinions, iniciar col·laboracions que donin lloc o no a la creació de noves propostes, noves empreses, que agitin el debat i propostes per la comarca. Una comarca que es mou tot i que molts cops no ho sembli i costi de fer-se veure.

Amb les ganes de col·laborar, de crear xarxa , de conèixer-nos més entre tots, d’aprofitar les eines que tenim a l’abast per fer-nos veure, per crear espais que cobreixin aquestes necessitats. En temps de crisi i de pocs recursos hem de fer eficients els que ja existeixen i entre tots plegats crear alternatives, propostes i aprofitar tot el bagatge que existeix.

Ampliem la xarxa, teixim-la, fem-la córrer i recollim tots aquells fruits que puguem construir.

La Conca 5.1

Print Friendly
Similar posts
  • Estat de Benestar: canvi de prioritat... Perquè Catalunya pugui forjar un model de solidaritat col·lectiva avançat calen mesures arrelades en valors de justícia social i sobirania plena concretada en un Estat propi. Ricard Gomà, professor de Ciència Política de la UAB L’estat de benestar és una de les dimensions clau configuradores de la societat, també a Catalunya. El model de benestar [...]
  • Arxiu Comarcal i Ajuntament de Vilav... L’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà (ACCB) i l’Ajuntament de Vilaverd han treballat conjuntament per a millorar la organització i classificació del fons històric i semi actiu del consistori. Aquesta intervenció s’ha efectuat atesa la impossibilitat de l’Arxiu Comarcal d’ingressar nova documentació, ja que es troba gairebé al 100% de la seva capacitat, i gràcies [...]
  • Màgic Hoodoo – Eterns Feat. Lit... Màgic Hoodoo és una banda de rock cantat en català.  Neix a Terrassa l’any 2015 a partir de les composicions del guitarrista Gerard Santasusagna. Al Gerard “die” se li unirà el Peri al baix i posteriorment l’Albert a la veu i en Sergi a la bateria. La banda comença a assajar i pre-produir els seus [...]
  • Quadrant. Dansara Sarral va estrenar aquest dissabte al Teatre Metropol. Ho feia en el marc de la gala organitzada per l’Associació de Professors de Dansa de les Comarques de Tarragona El passat dissabte els alumnes de DansAra, Espai Municipal de Dansa de Sarral tornaven a trepitjar escenari. Ho feien al Teatre Metropol de Tarragona en motiu [...]
  • La mona Micaela. Més d’un centenar d’artistes de l’Ebre i Tarragona participaran en les bodes d’argent de la mona Micaela. La celebració començarà al matí a La Ràpita i inclourà un Coso Iris pels carrers d’Amposta i actuacions diverses a Lo Pati.   “Una història d’amor a la fantasia, a la creativitat i a l’agermanament entre gents i [...]

No Comments Yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


M:P.

Webcam-MeteoPrades


El Foradot

Opinió. - Josep Mª Contijoch.

Petita història del vestits de núvia...

En la cultura occidental, el color dels vestits de noces és blanc. Els tons de blancs inclouen els complementaris colors pastís ou, cru o marfil.....


El Foradot

Opinió. -Ricard Gomà .

Estat de Benestar: canvi de prioritats i sobirania.

Perquè Catalunya pugui forjar un model de solidaritat col·lectiva avançat calen mesures arrelades en valors de justícia social i sobirania....


El

Opinió. - Ramon Tremosa

Abans pobra que catalana.

El 8 de març de 2016 el Parlament Europeu (PE) va aprovar un reglament de ports que imposa l’autonomia portuària a Espanya, fent costat així una reivindicació històrica dels ports catalans.....


El

Opinió. - Jofre Llombart

O juguem tots, o punxem la pilota,.

La incapacitat de resoldre qüestions quotidianes ha dut a voler la independència moltes persones que no s’ho plantejaven.......


Veritats d'una trajectoria 12

.


Contrapunt


MusicFantasi


Radioteatre amb l’alumnat de 2º d’ESO de l’Institut Martí l’Humà

Melodic Avenue_vol_05

Clippy Filters (JordiBL with Electribe2 + Thor) real time recording

Màgic Hoodoo - Eterns Feat. Litus

Segueix-nos als nostres canals


.


laveujovetv.cat/blog

.