opinio
Cultura i oci

Escolta'ns
PODCAST NOTICIES OPINIO VIDEO MUSICA XVTV


PDT

El Teginat de Sant Miquel
Vídeo reportatge dels treballs efectuats


PDT

Montblanc Vila Medieval
Història i pedra.

Categories

Arxius

Teixir xarxa

Encetem una nova col·laboració del col·lectiu la Conca 5.1 en aquest mitjà de comunicació. Anomenada L’empelt aquesta columna d’opinió serà una finestra oberta a l’exterior ja que a més dels temes que tractem normalment volem utilitzar aquest espai per ampliar temàtiques i horitzons. Parlarem de temes relacionats amb la viticultura i l’enoturisme i d’altres que no ho són tant.

I dic una nova col·laboració perquè des que la Conca 5.1 va néixer a finals de 2010 ja n’hem fet unes quantes i esperem iniciar-ne de noves i promoure-les. Des de la nostra pàgina web (http://laconca51.blogspot.com.es) és el que hem intentat també amb l’experiència de l’Àgora 5.1 on diverses persones del sector ens han aportat les seves idees, les seves opinions… Una activitat que aquesta setmana passada hem reactivat amb un article del Jordi Llorens de Blancafort.

La gent de l’Agenda 19 (http://www.19arcs.cat/agenda19), la Veu jove de la Conca (http://laveujovetv.cat),  tota la gent del Viver de Celleristes (http://viverdecelleristes.concadebarbera.cat), el Manel Martínez (http://blocs.tinet.cat/lt/blog/manel-martinez),  el Joan Cartanyà  (http://www.concapam.com), el col·lectiu Xicòria (http://xicoriamontblanc.blogspot.com.es),  la Casa de palla (http://lacasadepalla.blogspot.com.es),  entre d’altres són un reflex de les ganes de treballar per la comarca i per fer les coses d’una altra manera i potenciar uns altres valors als dominants en la societat.  Cadascú en el seu àmbit però amb un fil comú de treball per la societat, el servei públic, la defensa del territori i oferir a la ciutadania noves veus, nous productes, noves informacions, etc.

Per tant hi ha idees, hi ha projectes, hi ha il·lusions, hi ha persones amb ganes de treballar per la comarca, sovint de forma desinteressada, amb moltes hores de feina, diversos cops posant diners de la butxaca per tal de fer realitat aquella passió, aquell bé comú, aquella inquietud.

Teixir afinitats, intercanviar opinions, iniciar col·laboracions que donin lloc o no a la creació de noves propostes, noves empreses, que agitin el debat i propostes per la comarca. Una comarca que es mou tot i que molts cops no ho sembli i costi de fer-se veure.

Amb les ganes de col·laborar, de crear xarxa , de conèixer-nos més entre tots, d’aprofitar les eines que tenim a l’abast per fer-nos veure, per crear espais que cobreixin aquestes necessitats. En temps de crisi i de pocs recursos hem de fer eficients els que ja existeixen i entre tots plegats crear alternatives, propostes i aprofitar tot el bagatge que existeix.

Ampliem la xarxa, teixim-la, fem-la córrer i recollim tots aquells fruits que puguem construir.

La Conca 5.1

Print Friendly
Similar posts
  • El Gremi de Llibreters satisfet. El Gremi de Llibreters de Catalunya , fa una valoració molt positiva d’un Sant Jordi excepcional pel que fa a la participació ciutadana.   El bon temps i les ganes de complir amb la tradició han fet que hi hagi hagut una gran participació ciutadana. Les vendes de llibres s’han repartit durant tot el cap [...]
  • CoopCamp engega campanya. Una campanya de formació sobre l’economia social i cooperativa entre entitats i particulars. Durant els mesos d’abril i maig l’Ateneu Cooperatiu del Camp durà a terme xerrades i jornades de formació en diferents punts del Camp de Tarragona Un dels objectius prioritaris del projecte dels Ateneus Cooperatius, impulsat per la Generalitat de Catalunya, és posar [...]
  • Dansara Sarral, setmana de molta acti... Els alumnes del centre sarralenc participaran en diferents actes en motiu del Dia Internacional de la Dansa. Aquest 29 d’abril es celebra arreu del món el Dia Internacional de la Dansa i és per això que els alumnes de DansAra, Espai Municipal de Dansa de Sarral, tenen una setmana plena d’activitats on participaran en diferents [...]
  • Quinze cellers i 4500 copes venudes. El Mercat de vins i caves de la DO Conca de Barberà arriba a les 4500 copes venudes el primer cap de setmana. Amb aquest primer cap de setmana de Mercat s’ha arribat a una de les millors xifres dels últims anys amb més de 13500 tastos. El Mercat de vins i caves de la [...]
  • Els inicis de l’exportació… La conferència va anar a càrrec de l’empresari català Ramon Termens Navarro. El passat divendres 21 d’abril a les 20h, la Sala Josep Puig Torné de l’Ajuntament de Sarral s’omplia de gom a gom en motiu de la xerrada “Els inicis de l’exportació, del regal a la il·luminació. I ara què?”, que forma part del [...]

No Comments Yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


M:P.

Webcam-MeteoPrades


El Foradot

Opinió. - Josep Mª Contijoch.

El paper moneda.

Bitllet de banc (o paper moneda) és un mitjà de pagament en paper imprès, emès modernament pel banc ....


El Foradot

Opinió. -Dolors Feliu. .

Independència, transitorietat i recerca de la felicitat..

La Llei catalana garantirà tot el que calgui perquè la nostra societat funcioni ordenadament si surt el ‘sí’ al referèndum....


El Foradot

Opinió. -Enric Casulleras .

És així de senzill..

Al segle XXI les societats democràtiques resolen les qüestions de sobirania sotmetent-les a referèndums....


El Foradot

Opinió. -Ricard Gomà .

Estat de Benestar: canvi de prioritats i sobirania.

Perquè Catalunya pugui forjar un model de solidaritat col·lectiva avançat calen mesures arrelades en valors de justícia social i sobirania....

Veritats d'una trajectoria 13

.


Contrapunt


MusicFantasi


Radioteatre amb l’alumnat de 2º d’ESO de l’Institut Martí l’Humà

Melodic Avenue_vol_05

HOMO@TechnoCalçotada 11-03-2017 Part2 Tarde

Màgic Hoodoo - Eterns Feat. Litus

Stromboli Jazz Band va celebrar el seu 5è aniversari

Segueix-nos als nostres canals


.


laveujovetv.cat/blog

.