opinio
Cultura i oci

Escolta'ns
PODCAST NOTICIES OPINIO VIDEO MUSICA XVTV


PDT

El Teginat de Sant Miquel
Vídeo reportatge dels treballs efectuats


PDT

Montblanc Vila Medieval
Història i pedra.

Categories

Arxius

Teixir xarxa

Encetem una nova col·laboració del col·lectiu la Conca 5.1 en aquest mitjà de comunicació. Anomenada L’empelt aquesta columna d’opinió serà una finestra oberta a l’exterior ja que a més dels temes que tractem normalment volem utilitzar aquest espai per ampliar temàtiques i horitzons. Parlarem de temes relacionats amb la viticultura i l’enoturisme i d’altres que no ho són tant.

I dic una nova col·laboració perquè des que la Conca 5.1 va néixer a finals de 2010 ja n’hem fet unes quantes i esperem iniciar-ne de noves i promoure-les. Des de la nostra pàgina web (http://laconca51.blogspot.com.es) és el que hem intentat també amb l’experiència de l’Àgora 5.1 on diverses persones del sector ens han aportat les seves idees, les seves opinions… Una activitat que aquesta setmana passada hem reactivat amb un article del Jordi Llorens de Blancafort.

La gent de l’Agenda 19 (http://www.19arcs.cat/agenda19), la Veu jove de la Conca (http://laveujovetv.cat),  tota la gent del Viver de Celleristes (http://viverdecelleristes.concadebarbera.cat), el Manel Martínez (http://blocs.tinet.cat/lt/blog/manel-martinez),  el Joan Cartanyà  (http://www.concapam.com), el col·lectiu Xicòria (http://xicoriamontblanc.blogspot.com.es),  la Casa de palla (http://lacasadepalla.blogspot.com.es),  entre d’altres són un reflex de les ganes de treballar per la comarca i per fer les coses d’una altra manera i potenciar uns altres valors als dominants en la societat.  Cadascú en el seu àmbit però amb un fil comú de treball per la societat, el servei públic, la defensa del territori i oferir a la ciutadania noves veus, nous productes, noves informacions, etc.

Per tant hi ha idees, hi ha projectes, hi ha il·lusions, hi ha persones amb ganes de treballar per la comarca, sovint de forma desinteressada, amb moltes hores de feina, diversos cops posant diners de la butxaca per tal de fer realitat aquella passió, aquell bé comú, aquella inquietud.

Teixir afinitats, intercanviar opinions, iniciar col·laboracions que donin lloc o no a la creació de noves propostes, noves empreses, que agitin el debat i propostes per la comarca. Una comarca que es mou tot i que molts cops no ho sembli i costi de fer-se veure.

Amb les ganes de col·laborar, de crear xarxa , de conèixer-nos més entre tots, d’aprofitar les eines que tenim a l’abast per fer-nos veure, per crear espais que cobreixin aquestes necessitats. En temps de crisi i de pocs recursos hem de fer eficients els que ja existeixen i entre tots plegats crear alternatives, propostes i aprofitar tot el bagatge que existeix.

Ampliem la xarxa, teixim-la, fem-la córrer i recollim tots aquells fruits que puguem construir.

La Conca 5.1

Print Friendly
Similar posts
  • GALÍCIA la Costa da Morte. Article original del Dr. Enric Sánchez Cid Condensat per a publicar-lo a La Veu Jove, per Josep M. Contijoch I.- A COSTA DA MORTE La Costa de la Mort, Costa da Morte, és una regió costanera de Galícia que abasta des de Cap Fisterra fins al Cap Roncudo. Aquest recorregut el va iniciar el doctor [...]
  • I de quan Barberà era mar. Miquel Àngel Anadón presenta la seva obra escultòrica sota el títol “…i de quan Barberà era mar” amb el suport de l’Ajuntament de Barberà de la Conca i amb la col·laboració de la Cooperativa Agrícola. Sota el lema de DIVERTIMENTOS, Anadón ens presentarà “animalons” de mar de grans dimensions que vivien a les aigües de Barberà [...]
  • Del no-res. Alumnes de 2º ESO  trimestre  1º del curs 2016/2017 de l’Institut Martí l’Humà. Aquesta història narra la vida d’un indigent que viu les petites peripècies del dia a dia; però amb una gran diferència: haver estat a la presó. El fet d’haver estat a la presó li limita les opcions per escollir la vida que vol tindre. [...]
  • Concert de Sopa de Cabra. Sopa de Cabra actuarà el 19 d’agost a Santa Coloma de Queralt   El grup gironí, Sopa de Cabra, serà el cap de cartell de la festa major de Santa Coloma de Queralt dins la gira Sopa de Cabra tanca el cercle. L’actuació tindrà lloc el dissabte 19 d’agost al pati de l’emblemàtic castell dels Comtes [...]
  • La Fita Colomina. La Fita Colomina és una cursa POPULAR d’orientació. A la sortida es dona un mapa amb uns punts marcats i un xip per marcar cada fita. A partir d’aquí els corredors han d’intentar aconseguir passar per totes les fites en el menor temps possible i en l’ordre corresponent. Cadascú pot dur a terme la cursa [...]

No Comments Yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


M:P.

Webcam-MeteoPrades


El Foradot

Opinió. - Josep Mª Contijoch.

GALÍCIA la Costa da Morte.

La Costa de la Mort, Costa da Morte, és una regió costanera de Galícia que abasta des de Cap Fisterra fins al Cap Roncudo.....

Veritats d’una trajectòria 16.

El Josep Maria fa un comiat al grup musical Los Sin Nombre, i ens comença a parlar del grup musical Los Alamos....

Del no-res

Aquesta història narra la vida d’un indigent que viu les petites peripècies del dia a dia; però amb una gran diferència...

Màgic Hoodoo.

Primer video oficial de Màgic Hoodoo pertanyent al nostre primer EP "Eterns" (2017) amb la col.laboració de Litus! ....

Segueix-nos als nostres canals


.


laveujovetv.cat/blog

.