opinio
Cultura i oci

Escolta'ns
PODCAST NOTICIES OPINIO VIDEO MUSICA XVTV


PDT

El Teginat de Sant Miquel
Vídeo reportatge dels treballs efectuats


PDT

Montblanc Vila Medieval
Història i pedra.

Categories

Arxius

IMPOSTOS (1): VEURE’LS VENIR

Visió futurista de Melcior Casanoves.

Actualment ens diuen que els ciutadans hem de pagar impostos per a contribuir a les despeses socials. Aqueixes despeses s’originen per varis camins on no hi són aliens  els governants, malgastant els fons públics  sense solta ni volta i creant infrastructures funcionarials elevades. També els bancs que han acabat per haver deixat diners que no tenien en dipòsit sense discriminació. També la corrupció dels alts standings i també altres afers no ignorats per ningú.

Llavors aquests dispendis els ha de pagar algú i aquests “algú” som els soferts contribuents, que ho fem de dues maneres: Per mitjà de “contribucions” i per impostos indirectes,  un exemple dels últims, els carburants on  un horrorós tant per cent del seu  muntant  queda a la caixa de l’Estat.

Dels primers no ens em podrem eximir; si bé, sí, modificar i ampliar. Dels segons cal veure’ls-hi  la fi ja que està apunt d’arribar aquell  dia que gràcies a la fusió nuclear, a l’energia solar i l’eòlica, i altres beneficis de la tècnica,  superaran els carburants d’origen mineral en vies d’esgotament, i que, en conseqüència haurien d’acabar amb aquest impostos indirectes: Quina felicitat gaudir de semblants enervacions que ara ens tenallen!.

No siguem ingenus…  ningú s’ho creu.

Essent aquells, els principals generadors d’impostos, i quan s’esgotin els minerals. i abans,  els legisladors s’hauran de donar manya per esprémer-se el magí i veure com se n’inventen de nous

Dels elements restrictius, ara ja se’n veuen: la rebaixa de sous a la classe treballadora que ja s’esforça per a subsistir o, congelant les migrades pensions dels jubilats, retallant la sanitat i l’ensenyança, o, deixant administrar sense control els plans de pensions i dipòsits a les entitats bancàries,  les quals hi apliquen contrasentits i abusos com  la picarol “revalorització”, dels plans pensions, de la que va seguida del signe menys (—.), a tota llum inaudita pel fet que d’un capital dipositat en un banc o caixa s’hagin de pagar interessos negatius. Quins invents!.

Quins seran els nous impostos?.Doncs els de la capacitat de creació dels polítics.  Veure si ens equivocarem:

Estarà reglamentat que tot matrimoni o parella tingui només un fill. Aquell que en tingui més haurà de pagar una forta suma per cada un , per portar al món més boques a alimentar. La garbella a pagar per cada nou fill no serà  el coeficient d’un  sinó de 9, es clar.

Les contribucions urbanes es pagaran per volums i no per metres quadrats, de manera que si una casa mida 100 metres quadrats per 3 d’altura haurà de pagar per 3003 i no 1002.

La persona que passi de 60 quilos de pes, haurà de pagar un cànon perquè es considerarà que consumeix més, mentre el que passi de 1,60 metres  cotitzarà més per entendre que absorbeix més energia solar.

La ciutadania pagarà un fort impost al inhalar oxigen del poc que produirà el planeta per haver-se esgotat els boscos, per a contribuir al manteniments de les màquines productores d’oxigen,

Disposar que les televisions i l’Internet de totes les cases, fins i tot les faveles, hagin d’abonar quantitat per cada aparell per mantenir els Estudis TV i els satèl·lits de l’espai, al  ser considerats de primeríssima necessitat per al benestar social. Naturalment  les quantitats recaptades superaran amb escreix el manteniment dels canals TV.

No es destinarà el 0,7 sinó el 0,14 dels pressupostos estatals per  al progrés del Tercer i Quart món, (entretant ja n’haurà nascut un altre de món), tot considerant que aquest impost s’haurà de revertir  als ciutadans per entendre’l “d’aplicació humana”,  però dubtant de que el rebin aquells móns.

Els vehicles de tracció elèctrica hauran de pagar impostos afins als d’ara, pel motiu també d’haver de sostenir les centrals generadores.

Impost a pagar també, els transeünts que vagin calçats, acusats de ser causants de malbaratar el ferm dels carrers. No hi haurà  excepció per ningú

I… més que vostès, persones clarividents, pugin imaginar. Vagin sumant-los a la llista

Salvedat; dues excepcions: Només deixaran de pagar impostos les indústries armamentístiques i els polítics, aquests fins i tot rebran subvencions.

(1).-El concepte “impost” és un dels termes de la nostra Llengua que compta amb més sinònims: Cànons, consums, arbitris, càrregues, tributs, taxes, alcabales, gabelles, impòsits, augments, quotes, contribucions, aranzels, subsidis, delmes, cens, aportacions, peatges, multes, recàrrecs i més. Quan les classes d’impostos, del més variat: directes, indirectes, ordinaris, extraordinaris, rendes de persones físiques, patrimonis territorial, rústic i urbà, activitats comercials, industrials, municipals, provincials… i altres que volen per ací,  i que no relacionem perquè ens fa vergonya.

És un article de la revista El Foradot. de Melcior Casanoves

 

Print Friendly
Similar posts
  • RIUBOMBORI 2017. Obertes les inscripcions al RIUBOMBORI 2017 en una edició que presenta com a novetat destacada el guardó “Reconeixement Jordi Francolí” Els grups o cantautors seleccionats per participar al festival percebran una dotació econòmica en forma de premi. La Cultural Jordi Francolí obre inscripcions als grups musicals i cantautors interessats a participar en el Festival Riubombori [...]
  • Inauguració de “Josep Darder. Retrats... El proper 26 de maig, a les set de la tarda, s’inaugurarà al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí l’exposició Josep Darder, retrats de llençol, una iniciativa de l’Associació Cultural Narcís Darder i del museu. L’exposició, que es podrà veure fins al 27 d’agost a la sala Maria Font, és una aproximació [...]
  • “Hospitalitat” de Jaume Vidal “Hospitalitat” guanya la votació popular d’XYZ que enguany intervindrà les torres de la Carrova i Campredó.   El projecte Hospitalitat de Jaume Vidal (Amposta 1977) ha guanyat per  votació popular la tercera edició de la convocatòria d’art públic i instal·lacions a espais singulars de les Terres de l’Ebre XYZ, impulsada per Lo Pati-Centre d’Art Terres de l’Ebre, que enguany [...]
  • “2017 · Any Alabastre Sarral” Segueixen les activitats organitzades en motiu de la celebració del centenari de la obertura del primer taller modern d’alabastre a Sarral. Es realitzarà una cercavila i un contacontes ambientat en l’alabastre. Aquest diumenge 28 de maig està previst un acte de doble celebració, ja que a banda de “2017 · Any Alabastre Sarral”, cal destacar [...]
  • Festival Terres Catalunya. El festival terres Catalunya aposta per convertir les Terres de l’Ebre en un referent internacional del turisme sostenible.   Ja està tot a punt perquè del 31 de maig al 3 de juny se celebri a Tortosa la primera edició del terres Catalunya – INTERNATIONAL ECO & TOURISM FILM FESTIVAL i del congrés sobre Paisatge, [...]

No Comments Yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


M:P.

Webcam-MeteoPrades


El Foradot

Opinió. - Josep Mª Contijoch.

El paper moneda.

Bitllet de banc (o paper moneda) és un mitjà de pagament en paper imprès, emès modernament pel banc ....

Veritats d'una trajectoria 14

.


Contrapunt


MusicFantasi


Radioteatre amb l’alumnat de 2º d’ESO de l’Institut Martí l’Humà

Melodic Avenue_vol_05

HOMO@TechnoCalçotada 11-03-2017 Part2 Tarde

Màgic Hoodoo - Eterns Feat. Litus

Stromboli Jazz Band va celebrar el seu 5è aniversari

Segueix-nos als nostres canals


.


laveujovetv.cat/blog

.