opinio
Cultura i oci

Escolta'ns
PODCAST NOTICIES OPINIO VIDEO MUSICA XVTV


PDT

El Teginat de Sant Miquel
Vídeo reportatge dels treballs efectuats


PDT

Montblanc Vila Medieval
Història i pedra.

Categories

Arxius

IMPOSTOS (1): VEURE’LS VENIR

Visió futurista de Melcior Casanoves.

Actualment ens diuen que els ciutadans hem de pagar impostos per a contribuir a les despeses socials. Aqueixes despeses s’originen per varis camins on no hi són aliens  els governants, malgastant els fons públics  sense solta ni volta i creant infrastructures funcionarials elevades. També els bancs que han acabat per haver deixat diners que no tenien en dipòsit sense discriminació. També la corrupció dels alts standings i també altres afers no ignorats per ningú.

Llavors aquests dispendis els ha de pagar algú i aquests “algú” som els soferts contribuents, que ho fem de dues maneres: Per mitjà de “contribucions” i per impostos indirectes,  un exemple dels últims, els carburants on  un horrorós tant per cent del seu  muntant  queda a la caixa de l’Estat.

Dels primers no ens em podrem eximir; si bé, sí, modificar i ampliar. Dels segons cal veure’ls-hi  la fi ja que està apunt d’arribar aquell  dia que gràcies a la fusió nuclear, a l’energia solar i l’eòlica, i altres beneficis de la tècnica,  superaran els carburants d’origen mineral en vies d’esgotament, i que, en conseqüència haurien d’acabar amb aquest impostos indirectes: Quina felicitat gaudir de semblants enervacions que ara ens tenallen!.

No siguem ingenus…  ningú s’ho creu.

Essent aquells, els principals generadors d’impostos, i quan s’esgotin els minerals. i abans,  els legisladors s’hauran de donar manya per esprémer-se el magí i veure com se n’inventen de nous

Dels elements restrictius, ara ja se’n veuen: la rebaixa de sous a la classe treballadora que ja s’esforça per a subsistir o, congelant les migrades pensions dels jubilats, retallant la sanitat i l’ensenyança, o, deixant administrar sense control els plans de pensions i dipòsits a les entitats bancàries,  les quals hi apliquen contrasentits i abusos com  la picarol “revalorització”, dels plans pensions, de la que va seguida del signe menys (—.), a tota llum inaudita pel fet que d’un capital dipositat en un banc o caixa s’hagin de pagar interessos negatius. Quins invents!.

Quins seran els nous impostos?.Doncs els de la capacitat de creació dels polítics.  Veure si ens equivocarem:

Estarà reglamentat que tot matrimoni o parella tingui només un fill. Aquell que en tingui més haurà de pagar una forta suma per cada un , per portar al món més boques a alimentar. La garbella a pagar per cada nou fill no serà  el coeficient d’un  sinó de 9, es clar.

Les contribucions urbanes es pagaran per volums i no per metres quadrats, de manera que si una casa mida 100 metres quadrats per 3 d’altura haurà de pagar per 3003 i no 1002.

La persona que passi de 60 quilos de pes, haurà de pagar un cànon perquè es considerarà que consumeix més, mentre el que passi de 1,60 metres  cotitzarà més per entendre que absorbeix més energia solar.

La ciutadania pagarà un fort impost al inhalar oxigen del poc que produirà el planeta per haver-se esgotat els boscos, per a contribuir al manteniments de les màquines productores d’oxigen,

Disposar que les televisions i l’Internet de totes les cases, fins i tot les faveles, hagin d’abonar quantitat per cada aparell per mantenir els Estudis TV i els satèl·lits de l’espai, al  ser considerats de primeríssima necessitat per al benestar social. Naturalment  les quantitats recaptades superaran amb escreix el manteniment dels canals TV.

No es destinarà el 0,7 sinó el 0,14 dels pressupostos estatals per  al progrés del Tercer i Quart món, (entretant ja n’haurà nascut un altre de món), tot considerant que aquest impost s’haurà de revertir  als ciutadans per entendre’l “d’aplicació humana”,  però dubtant de que el rebin aquells móns.

Els vehicles de tracció elèctrica hauran de pagar impostos afins als d’ara, pel motiu també d’haver de sostenir les centrals generadores.

Impost a pagar també, els transeünts que vagin calçats, acusats de ser causants de malbaratar el ferm dels carrers. No hi haurà  excepció per ningú

I… més que vostès, persones clarividents, pugin imaginar. Vagin sumant-los a la llista

Salvedat; dues excepcions: Només deixaran de pagar impostos les indústries armamentístiques i els polítics, aquests fins i tot rebran subvencions.

(1).-El concepte “impost” és un dels termes de la nostra Llengua que compta amb més sinònims: Cànons, consums, arbitris, càrregues, tributs, taxes, alcabales, gabelles, impòsits, augments, quotes, contribucions, aranzels, subsidis, delmes, cens, aportacions, peatges, multes, recàrrecs i més. Quan les classes d’impostos, del més variat: directes, indirectes, ordinaris, extraordinaris, rendes de persones físiques, patrimonis territorial, rústic i urbà, activitats comercials, industrials, municipals, provincials… i altres que volen per ací,  i que no relacionem perquè ens fa vergonya.

És un article de la revista El Foradot. de Melcior Casanoves

 

Print Friendly
Similar posts
  • La Guàrdia dels Prats. Inaugurada l’exposició de l’Arxiu Comarcal sobre La Guàrdia de la Prats. Identitat i veïnatge Una vintena de persones van assistir a la inauguració de l’exposició de documents de la Guàrdia dels Prats, que se celebrà el dissabte 22 en el Local Social del poble. L’acte, organitzat per l’Arxiu Comarcal i l’Associació de Veïns Sant Pere [...]
  • Rusiñol i Casas, per Catalunya en car... Divendres 28 de juliol, a les vuit del vespre, s’inaugura al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí l’exposició Rusiñol i Casas, per Catalunya en carro (1889-1892). Prendran part en l’acte la comissària de la mostra, Vinyet Panyella, directora-gerent de Museus de Sitges; i Joaquim Coello, president de la Fundació Carulla. L’exposició serà [...]
  • El Pa de Mestral. El proper diumenge 30 de juliol Santa Coloma de Queralt celebrarà una jornada festiva al voltant del Pa de Mestral. Per als que encara no el coneguin, el Pa de Mestral és un pa fet només amb productes de la demarcació de Tarragona, la farina dels camps de blat de Santa Coloma, la sal del [...]
  • RUSC. Festival de poesia de l’E... Torna la poesia a l’Espluga de Francolí de la mà del RUSC, el festival de poesia del Museu de la Vida Rural. Dijous a les vuit del vespre, al jardí de l’MVR, els poetes Francesc Gelonch, Odile Arqué, Laia Noguera, Martí Sales i Manuel Forcano seran els encarregats de recitar la seva obra en la [...]
  • La Guàrdia dels Prats. L’Arxiu Comarcal presenta a la Guàrdia una exposició documental sobre el poble. El dissabte 22 de juliol a les 7 de la tarda tindrà lloc la inauguració de l’exposició La Guàrdia dels Prats. Identitat i veïnatge al Local Social del poble. Es tracta d’una mostra de documentació dels fons del propi Ajuntament de la Guàrdia [...]

No Comments Yet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


M:P.

Webcam-MeteoPrades


El Foradot

Opinió. - Josep Mª Contijoch.

Pobles de la Península Ibérica. .

Curiosament tots aquests pobles, –salvant-ne dos que citarem–, estan molt orgullosos d’ostentar aquets noms i no han volgut canviar-los malgrat se’ls hi ha donat facilitats per fer-ho ....

Veritats d’una trajectòria 16.

El Josep Maria fa un comiat al grup musical Los Sin Nombre, i ens comença a parlar del grup musical Los Alamos....

Màgic Hoodoo.

Primer video oficial de Màgic Hoodoo pertanyent al nostre primer EP "Eterns" (2017) amb la col.laboració de Litus! ....

Segueix-nos als nostres canals


.


laveujovetv.cat/blog

.